Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Parcare publică cu 31 de locuri din Alba Iulia, transformată temporar în parcare rezidențială. Care este motivul

Publicat

alba iulia, cetate

Parcarea cu 31 de locuri de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia va fi utilizată temporar cu funcțiune de reședință, în loc de parcare publică.

Aceasta va fi pentru mașinile locatarii blocurilor M, imobile ce vor fi modernizate, iar locurile acestora de parcare vor trebui evacuate, pentru a fi utilizate ca spațiu de șantier.

Propunerea intră la aprobare în ședința Consiliului Local Alba Iulia de vineri, 26 februarie.

O modificare similară este și pentru parcările de la capetele Bulevardului Transilvaniei, însă aceste locuri de parcare nu sunt suficiente, astfel că se propune și acest spațiu de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor.

”În perioada septembrie-octombrie 2020 au fost semnate contractele de execuție a lucrărilor pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuit din cartierul Cetate –M1-M6B, M7A-M12, Bl. 35, Bl. 62, Bl. CH1, BL 14A, Bl 13B, BL CF11 (…); pentru asigurarea condițiilor de acces în șantier ori de manipulare a diverselor materiale, de folosire a instalațiilor de ridicat/utilajelor aflate pe șantier sau în vecinătatea acestuia și alte lucrări, constructorii au solicitat eliberarea zonelor afectate de lucrări, ce includ și parcările rezidențiale adiacente imobilelor, circa 100 de locuri”, se explică în proiectul de hotărâre.

Astfel că prin HCL 315/2020 s-a aprobat transformarea locurilor de parcare publice de la capetele Bd. Transilvaniei în parcări rezidențiale și distribuirea lor deținătorilor de abonamente ale căror parcări au fost afectate.

”Având în vedere amploarea lucrărilor de la blocurile M, s-a constatat că este necesară eliberarea întregului amplasament din spatele blocurilor până la clădirile colective învecinate, iar parcările care au rămas deja nedistribuite aparținând blocurilor învecinate trebuie relocate pentru a putea opera și manipula utilajele în siguranță”.

Prin urmare, reprezentanții Primăriei propun ”aprobarea modificării utilizării parcării P_P_Casa de Cultură cu un număr de 31 de locuri, situată pe strada Mihai Viteazul, pe perioada desfășurării lucrărilor la blocurile M, parcare ce va intra sub incidența regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de reședință”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax