Actualitate
Peste 200 de microîntreprinderi din regiunea centru au accesat fonduri europene în valoare de 340 mil. lei prin P.O.S.C.C.E
Un total de 217 microîntreprinderi din regiunea centru au accesat fonduri europene în valoare totală de peste 340 mil. lei (75,5 mil. euro) pentru construirea de hale, diversificarea liniilor de producţie şi achiziţia de echipamente tehnologice. Aşadar, au fost semnate deja contracte de finanţare ce atrag fonduri nerambursabile prin ‘”Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice” (P.O.S.C.C.E.), în valoare totală de peste 170 mil. lei (circa 38 mil. euro).
„Sunt foarte necesare aceste tipuri de întâlniri de lucru, mai ales pentru firmele private și le stăm la dispoziție pentru orice întrebare referitoare la implementarea proiectelor. Poate mulți dintre ei sunt la primul proiect implementat cu fonduri nerambursabile și doresc cu toții să implementeze corect aceste proiecte, pentru a evita neplăcerile cauzate de eventualele corecții sau decontarea doar parțială a sumelor cheltuite. Am preluat acest program din luna martie a acestui an, și de atunci s-a muncit foarte mult de către experții ADR Centru, inclusiv sâmbăta și duminica, pentru a evalua proiectele. Inițial am avut 201 de proiecte ale altor regiunii pe care le-am evaluat, iar din luna septembrie fiecare regiune și-a preluat proiectele depuse de firmele localizate în zona respectivă. Pentru cele şase judeţe ale regiunii centru, respectiv Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, avem 249 de proiecte ale IMM-urilor preluate, din care am semnat deja 217 contracte de finanţare ce atrag în regiune o finanţare nerambursabilă de peste 170 milioane de lei”, a declarat Simion Creţu, director general al ADR Centru.
În acest sens, astăzi a avut loc la Alba Iulia un seminar de instruire la care ADR Centru i-a invitat să participe pe reprezentanţii celor 217 întreprinderi mici şi mijlocii din regiunea centru, ce au semnat contracte de finanţare nerambursabilă. Acestora le-au fost prezentate informaţii despre modalitatea prin care se întocmeşte o cerere de plată, documentele necesare şi completarea lor, condiţiile în care se decontează cheltuielile efectuate de către firme.
„Poate multe dintre firme sunt la primul proiect implementat cu fonduri nerambursabile şi doresc cu toţii să implementeze corect aceste proiecte, pentru a evita neplăcerile cauzate de eventualele corecţii sau decontarea doar parţială a sumelor cheltuite”, a spus Simion Creţu.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News