Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Peste 60 de terenuri expropriate la Alba Iulia pentru modernizarea unei străzi. Proiect în Consiliul Local

Publicat

Peste 60 de terenuri din zona străzii Alcala de Henares sunt expropriate pentru cauză de utilitate publică, în vederea modernizării carosabilului. Proprietarii primesc bani de la stat pentru aceste imobile.

În 27 octombrie, Consiliul Local a aprobat prin HCL 399 declanșarea procedurii de expropriere, iar acum se propune emiterea unei hotărâri care să aibă rol de decizie de expropriere și titlu executoriu privind predarea terenurilor în cauză.

Strada Alcala de Henares este inclusă într-un lot mai mare cu artere ce vor fi modernizate. Zona este de interes și pentru construirea viitorului ștrand lângă bazinul olimpic.

Modernizare străzi zone de dezvoltare – lot 1 – 14 străzi: Alcala de Henares (inclusiv legătura cu Gheorghe Șincai), Gârda, Drăgășani, Zăvoi, Lupșa, Calistrat Hogaș, Abrudului, Vidra, Albac, Stadionului, Cornel Medrea, Calea Labului, Meteș, Lotru.

Acestea sunt în zona cuprinsă între Alba Iulia și Micești, pe partea dreaptă a străzii Calea Moților, spre Micești. Sunt străzi din categoria III și IV.

Valoarea estimată a investiției este de 62.508.084,41 lei, din care lucrări de construcții-montaj 47.462.644,42 lei. Investiția va fi realizată în 28 de luni.

Lucrări vizate:

– carosabil, trotuar, pistă de biciclete – 86.386 mp, 9.161 ml

– carosabilul și pista de biciclete vor fi amenajate cu beton asfaltic; trotuarele cu pavaj;

– canale tehnice îngropate, rețea de canalizare cu guri de scurgere pentru preluarea apelor pluviale, rețea iluminat public.

O parte din terenul vizat este în domeniul public al municipiului, restul sunt proprietăți private.

Suprafața vizată pentru expropriere în vederea lărgirii tramei stradale este de 25.758,83 mp fără TVA. Exproprierea terenului pentru amenajarea zonei de colectare ape pluviale este în suprafață de circa 32.000 mp, pentru deversarea controlată în canalul ANIF.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax