Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PNL vrea să crească pensiile cu 16%. Rareș Bogdan, atenționare pentru ministrul Finanțelor: să plece acasă dacă nu găsește soluție

Publicat

Partidul Național Liberal vrea să crească pensiile românilor cu 16%, valoarea reprezentând echivalentul inflației din 2022. Anunțul  a fost făcut de vicepreședintele PNL Rareș Bogdan care îl atenționează pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, că trebuie să găsească și formula de creștere a pensiilor sau, în caz contrar, ”pleacă acasă”.

Liberalul a adăugat că Adrian Câciu se împrumută la dobânzi mai mari decât fostul ministru al Finanțelor Florin Cîțu și ”negociază mai prost”.

” Vom avea luni sau marți ședință de coaliție și vă asigur că domnul Câciu va fi chemat să răspundă de ce România se împrumută cu aproape 9%”, a arătat el.

Rareș Bogdan: Propunerea e să fie minim 16%. Dl. Câciu, dacă nu găsește resursele să plece acasă

Propunerea va fi sa fie minim 16% creșterea astfel încât să se ajunga la procentul de 40%. Dl. Câciu e obligat să găsească o sursă de finanțare pentru o creștere cu minim 16%. Nu e propunerea mea, e a PNL.

Dacă nu găsește resursele, să plece acasă. Dânsul a anunțat o creștere cu 10%. Nu este 10%, ci 16% – potrivit legii.

Așteptăm să vină la Coaliție cu resursele bugetare și să facem majorarea. Nu de 5 și nici de 10%, asta este o jignire la adresa românilor. Nimeni din PNL nu e departe de problemele românilor (…).

Colegii mei doar au întrebat responsabil ce se întâmplă, dacă România are bani pentru a crește până la procentul fixat prin lege. Am crescut cu 14% guvernul Orban și cu 10% guvernul Ciucă. Noi nu deținem Ministerul Finanțelor . Trebuie să ne ținem de lege. Haideți să ne uităm pe indexor.

Haideți să fim responsabili și să recunoaștem că ne împrumutăm pe niște dobânzi foarte mari. Dl. Câciu negociază mai prost decât dl Cîțu, care se împrumuta cu 2% și acum ne împrumutăm cu 8,5%.

Îl critica pe Cîțu, dar acum Câciu se împrumută cu dublul dobânzii lui Cîțu. Luni sau marți vom avea ședința de Coaliție și dl Câciu va fi rugat să răspundă de ce România se împrumută cu o dobânda de aproape 9%, a mai spus Bogdan.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax