Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preparate delicioase pe care le poți găti acasă. IDEI și REȚETE pentru masa în familie


Publicat

Cei care doresc să-și diversifice meniul în această perioadă sau vor să-și încerce îndemânarea la gătit au mai multe variante la dispoziție. De la feluri de mâncare tradiționale până la cele din bucătăria internațională, acestea pot aduce un plus de sănătate și energie organismului, în această perioadă.

Vă prezentăm câteva idei de preparate. Și, pentru că este Postul Paștelui, începem cu variante vegetariene.

Mâncare de cartofi cu ciuperci

Ingrediente

1 kg cartofi, 400 gr ciuperci, 1 ardei gras, 150 ml bulion, 2 ceapă mare, 1/2 țelină mică, 1/2 păstârnac, 1 morcov, 5 linguri ulei, sare și piper dupa gust.

Mod de preparare

Legumele se spală, se curăță și se taie: cartofii – cuburi, ciupercile și ceapa – felii, ardeiul, morcovul si telina – cubulețe.

Se pun 3 linguri de ulei într-o cratiță, la încins și se adaugă ceapa, țelina, morcovul și ardeiul. Se călesc 5 minute și apoi se adaugă 250 ml apă fierbinte.

Se pun la fiert 15 minute și se adaugă cartofii, bulionul, sarea, piperul. Se fierb încă 15 minute.

Într-o tigaie se adaugă restul de ulei și se prăjesc ciupercile, până devin ușor aurii.

Într-un vas termorezistent se pune mâncarea de cartofi și ciupercile și se lasă la cuptor 30 de minute.

Clătite de post

Ingrediente
-200 g făină
-3 linguri zahăr (brun, de preferat)
– 1 linguriță praf de copt
– 1 lingură ulei
-2 fiole esență de vanilie
– 375 ml lapte de soia (ce aromă preferi)

Mod de preparare

Exact ca la clătitele obișnuite, se amestecă toate ingredientele, treptat, într-un bol mare, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer.
Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu spre mare și apoi apucă-te de făcut, pe rând, clătitele. (Dacă pui 3 linguri de aluat la fiecare clătită în parte, îți vor ieși, în total, aproximativ 15 bucăți).
Prăjește fiecare clătită 1-2 minute pe prima parte, apoi încă un minut pe cealaltă parte.

Hamburgeri de post

Ingrediente
-o conservă mare fasole boabe
-2 cepe roşii
-200 g ciuperci
-un căţel usturoi
-2 linguri făină
-4 linguri ulei
-câteva frunze mentă
-sare
-piper

Mod de preparare:
1. Ceapa se pune în mixerul robotului, se mărunţeşte şi se adaugă şi ciupercile, mixând. Se pune amestecul într-o tigaie cu ulei şi se căleşte 5 minute la foc mare. Se pisează usturoiul şi se adaugă apoi menta tocată, sare şi piper.
3. Fasolea scursă se pasează şi piureul se amestecă cu compoziţia de ciuperci. Se adaugă făina şi se amestecă.
4. Compoziţia se împarte în patru hamburgeri care se prăjesc în ulei încins timp de 6-8 minute, pe ambele părţi. Se servesc cu sos, după preferinţă.

Orez sârbesc

Ingrediente (2 porţii)
-200 g orez
-200 g ciuperci
-1 ceapă
-1 morcov
-2 ardei graşi
-1 l de apă sau supă de legume
-40 ml ulei
-pătrunjel
-cimbru
-1 lingură bulion
-sare
-piper

Mod de preparare

Speli şi cureţi toate legumele. Dai morcovul prin răzătoarea mare sau îl tai mărunt. Tai ardeii şi ciupercile bucăţi şi ceapa julien. Încingi o cratiţă cu ulei şi sotezi ceapa 2 minute la flacără medie. Adaugi peste ceapă ardeii, morcovul şi ciupercile şi le sotezi 5-6 minute, amestecând din când în când.

Speli orezul şi îl adaugi în aceeaşi tigaie în care sunt sotate legumele, lăsând pe foc 5 minute. Torni apa sau supa de legume fierbinte, bulionul, sarea şi piperul şi amesteci bine.
Încingi cuptorul. Pui cratiţa în cuptor şi laşi orezul 40 de minute. Serveşti cât e cald cu pătrunjel şi cimbru proaspăt tăiate.

Supă cremă de ciuperci

Ingrediente

-2 buc. morcovi
-500 gr ciuperci
-1 buc. patrunjel
-1 buc. telina mica
-1 buc. ceapa mica
-2 buc. cartofi potriviti
-1 lingurita pasta de tomate
-1 buc. legatura de patrunjel verde
-1 varf lingurita sare
-1 varf lingurita de piper
-1 varf de lingurita maghiran maruntit si busuioc maruntit.

Mod de preparare

Se curăță legumele și se splală bine, apoi se taie în bucăți și se pun la fiert într-un vas cu 4 litri de apă. Se adaugă și ciupercile, spalate bine și taiate.
Când toate sunt fierte, se scot din apa în care au fiert și se dau prin blender, obținandu-se o pasta. Se subtiaza treptat apa în care au fiert și se mai pune la foc mic să mai dea cateva clocote, potrivinde-se de sare si piper. Se toaca patrunjelul verde si se adauga în supa-crema obținută.

Ciorbă de pui à la grec

Ingrediente:

1,2 kilograme de carne de pui cu os

2 litri supă de pui (opţional)

2 linguri de ulei de măsline

1 pahar de orez

1 ceapă mărişoară

3 morcovi (sau 2 mari)

2 pătrunjei (sau 1 mare)

1 sfert de rădăcină de ţelină

4 lămâi

8 gălbenuşuri

2 linguri de mărar tocat

sare, piper

Mod de preparare

Tăiaţi carnea de pui în bucăţi mari şi puneţi-o la fiert în apă cu puţină sare (6 litri de apă sau 4 litri de apă şi 2 de supă). Spumaţi supa până când carnea este fiartă. Strecuraţi supa şi, după ce s-a răcit, tăiaţi carnea în bucăţele potrivite. Curăţaţi morcovii, pătrunjelul şi ţelina. Decojiţi ceapa. Tocaţi ceapă mărunt şi zarzavaturile cubuleţe. Extrageţi sucul din două lămâi. Îndepărtaţi capetele celorlalte două lămâi şi tăiaţi-le în rondele (trebuie să obţineţi câte o rondea pentru fiecare porţie. Spălaţi orezul în câteva ape (folosiți apă rece) până când apa rămâne curată.

Încingeţi uleiul într-o oală. Adăugaţi ceapa şi zarzavaturile şi sotaţi-le uşor până când se înmoaie. Adăugaţi jumătate din cantitatea de apă şi puneţi la fiert pentru aproximativ 15 minute, până când legumele sunt aproape fierte. Adăugaţi carnea de pui, orezul şi mai lăsaţi să fiarbă 5 minute. Răcoriţi supa din oala cu restul de supă rece. Faceţi un liezon din cele 8 gălbenuşuri cu zeama de la cele 2 lămâi. Încălziţi liezonul adăugându-i 1-2 polonice de supă din oală. Omogenizaţi liezonul şi adăugaţi-l treptat peste supă. Daţi focul la temperatură minimă şi lăsaţi oala pe foc să fiarbă uşor, fără să clocotească pentru a se lega ouăle. Potriviţi se sare şi puţin piper. Adăugaţi mărarul tocat. Ciorba de pui à la grec se serveşte fierbinte, cu câte o felie de lămâie în fiecare farfurie. Opţional se poate servi cu iaurt (sau smântână) şi ardei iute.

Pulpe de pui cu usturoi

4-5 pulpe superioare de pui (cu piele)

150 ml apă

3 linguri maioneză de usturoi

2 fire mărar

2 linguri ulei

Sare, piper negru

Pulpele se absorb de apă, apoi se condimentează cu sare și piper și se pune ulei peste, într-o farfurie. Se lasă aproximativ 30 de minute, dacă sunt congelate, să ajungă la temperatura camerei.

Se încinge cratița pe foc și se pun pulpele cu pielea în jos, peste care se pune uleiul și condimentele din farfuria în care au fost păstrate anterior. Se lasă la rumenit pulpele și apoi se întorc.

Se adaugă apă și sare, apoi se pune cratița în cuptor încins la 180 grade, cira 35 de minute.

Scoateti cratita din cuptor si scoateti carnea pe o farfurie. Sosul rămas se fierbe în cratiță la foc mare cam 2-3 minute și se pune mărar tocat. Se pun câteva linguri din sosul din tavă peste maioneza de usturoi și se amestecă, după care se pune maioneza de usturoi în cratiță și se amestecă bine, fără să se mai fiarbă.

Se pun pulpele înapoi în cratiță și se stropesc cu sosul de usturoi. Se pune capacul și se lasă încă 10 minute.

Ciuperci umplute cu parmezan

Ingrediente:

aproximativ 20 ciuperci champignon, mari (proaspete)
2 cepe albe, tocate mărunt
4 căței de usturoi, tocați mărunt
o legătură de mărar
o legătură de pătrunjel
100 g parmezan ras
2 linguri ulei de măsline
sare
piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Se curăță ciupercile, se spală bine și se desfac piciorușele. Pălăriile se lasă într-un castron cu apă până la utilizare, iar picioarele acestora se toacă mărunt. Într-o tigaie se adaugă uleiul, ceapa, usturoiul și picioarele ciupercilor și se călesc împreună, până când se înmoaie și zeama lăsată de acestea se evaporă. Când sunt gata se asezonează cu sare și piper după gust și se lasă la răcit aproximativ 15 minute.

Între timp se toacă mărunt mărarul și pătrunjelul. Se adaugă peste compoziția preparată anterior și se amestecă bine. Se unge o tavă încăpătoare cu ulei. Se scurg pălăriile de apă și se așează în tavă. Se presară deasupra sare și piper, apoi se umple fiecare ciupercă cu compoziția de mai sus.

Se adaugă tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 30 minute. Când sunt aproape gata se scoate tava și se presară parmezanul peste ciuperci. Se adaugă iar la cuptor până când parmezanul se topește și începe să se rumenească.

Sfat: Pentru a verifica dacă ciupercile s-au copt, se înțeapă marginea acestora cu o furculiță. Dacă furculița intră ușor în ele înseamnă că sunt gata.

Se servesc ca atare, cu pâine proaspăt preparată în casa, sau pot fi servite ca garnitură pentru fripturi.

Frigărui cu piept de pui

Ingrediente:

4 buc. piept de pui fără os și piele, tăiat cubulețe
450 g bacon feliat
cca 100 g sos de barbecue

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 130 de grade Celsius. Învelește fiecare cub de carne în câte o felie de bacon, prinde-l cu o scobitoare sau bețișor de frigărui și cufundă în sosul de barbecue. Bagă frigăruile în cuptor. După 20 de minute scoate tava, toarnă sos barbecue peste frigărui și bagă-le înapoi în cuptor, tot pentru 20 de minute.

Tarte cu telemea

Ingrediente:

Pentru blat:

1 ou
300 g de făină
150 g de unt
O lingură cu vârf de parmezan ras
2-3 linguri de smântână lichidă
sare
cimbru uscat

Pentru umplutură:

250 g de smântână
2 legături de ceapă verde
2 căței de usturoi
o linguriță de muștar de foarte bună calitate
2 linguri de ulei
100 g nuci
2 ouă
200 g de brânză sărată (telemea uscată)

Mod de preparare:

Untul și făina pentru blat se amestecă cu mâna. În aluatul nisipos se pune parmezanul, cimbul, sarea și oul. Se amestecă bine și se adaugă smântâna. Se frământă puțin aluatul și se lasă la rece 30 de minute. Din aluat se întinde foaie care se pune în formele de mini tarte sau într-o forma clasică de tartă. Ceapa verde tocată mărunt se călește câteva minute în ulei încins. Adaugă usturoiul mărunțit și călește încă două minute. Dă deoparte.

Când ceapa s-a răcit bine se adaugă muștarul și smântâna. Amestecă bine. Adaugă brânza mărunțită cu furculița sau dată prin răzătoare. Bate ouăle și adaugă-le în compoziția de brânză. Omogenizează bine. Pune nucșoară măcinata și piper. Strivește cu sucitorul nucile până se mărunțesc cât să ajungă la dimensiunea boabelor de mazăre. Pune nucile în amestecul pentru umplutură și pune crema în găoacele de aluat.

Coace aceste mini tarte cu brânză, nuci și ceapă verde, în cuptorul bine încălzit, la foc moale pentru 25-30 de minute. În varianta de mini tarte cu brânză, nuci și ceapă verde se fac repede, dar într-o tava clasică coacerea durează cu circa 10-15 minute mai mult. Aceste mini tarte cu brânză, nuci și ceapă verde sunt la fel de bune și reci și calde.

Rulouri cu spanac și brânză

Ingrediente

1 un pachet de foi pentru lasagna
spanac tocat (decongelat și bine scurs)
brânza ricotta
cca 100 g parmezan
1 ou
1/2 linguriță usturoi zdrobit
1/2 linguriță amestec italian
sos pentru pizza
cca 230 g mozzarella rasă
piper
sare

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 179 grade. Amestecă spanacul cu ricotta, parmezan, ou, usturoi și mix italian. Potrivește de piper și sare.

Șterge foile de lasagna cu prosoape absorbante de bucătărie, apoi întinde-le pe foi pergament. Înjumătățeste-le pe lățime. Pune pe fiecare câte 2-3 linguri din mixul cu ricotta, apoi rulează-le astfel încât să ajungă în partea în care nu este umplutura.

Taie apoi fiecare foaie în două și pune rulourile într-o tava gresată. Acoperă-le cu sosul pentru pizza și cu mozzarella. La final pune o folie peste tava și bag-o în cuptor pentru 18-20 de minute sau până când brânza s-a topit. Servește rulourile calde.

Ouă umplute cu brânză

Ingrediente:

12 ouă

2 linguri de brânză (Cheddar sau alt tip) rasă

1/2 ceașcă de maioneză

1 lingură de muștar

4 felii de bacon

Mod de preparare:

Fierbe ouăle timp de 10-12 minute și toarnă apă rece peste ele până când ajung la temperatura camerei. Decojește-le cu grijă și taie-le în jumătăți.

Într-o tigaie curată, prăjește baconul până când capătă o culoare maronie. Scurge-l pe șervetele uscate. Îndepărtează gălbenușurile și amestecă-le cu maioneză, muștar, brânza Cheddar și bucățele mărunte de bacon. Umple jumătățile de ouă cu acest amestec și răcește-le în frigider timp de câteva ore.

Cozonac nemţesc (Dresdner Stollen)

Ingrediente

1 kilogram de făină

1/2 litri de lapte

11 grame de drojdie proaspătă

200 de grame de zahăr

100 grame fulgi de migdale

400 de grame de unt (plus încă trei linguri)

400 de grame de stafide (înmuiate peste noapte în rom jamaican, brun)

250 de grame de coajă de lămâie şi portocală confiată

200 de grame de fructe uscate (caise, afine, maceşe, etc)

450 de grame de marţipan

4 plicuri de zahăr vanilat

1 lingură esenţă de migdale

1/2 linguriţă de nucşoară

1/2 linguriţă de cuişoare măcinate

½ sare

200 de grame de zahăr pudră

Mod de preparare

Topiţi untul (cele 400 de grame) şi puneţi-l la răcit. Încălziţi uşor laptele. Rupeţi drojdia şi amestecaţi-o într-un bol cu o lingură de zahăr. Adăugaţi laptele călduţ peste drojdie, amestecaţi uşor şi lăsaţi-o deoparte într-un loc călduţ. Cerneţi făina într-un bol adânc. Adăugaţi zahărul, nucşoara, cuişoarele, sarea, zahărul vanilat şi extractul de migdale. Amestecaţi totul bine. Adăugaţi untul topit şi răcit şi drojdia înmuiată. Frământaţi totul bine. Adăugaţi fructele uscate şi tăiate, stafidele scurse, coaja de portocală şi lămâie, fulgii de migdale. Frământaţi bine şi cu multă răbdare deoarece fructele au tendinţa de a nu se lăsa încorporate în aluatul gras. Puneţi coca la dospit pentru 2 ore, acoperită cu folie alimentară, într-un loc cald. Ungeţi o tavă mare cu unt topit. Refrământaţi şi împărţiţi aluatul în două.

Întindeţi cele două jumătăţi de aluat cu mâna şi plasaţi în mijlocul fiecăreia un baton de marţipan. Rulaţi aluatul peste, în aşa fel încât să obţineţi o creastă pe mijloc. Aşezaţi cele două stollen-uri în tavă. Încălziţi cuptorul la 160 de grade. Lăsaţi aluatul să mai dospească în tavă încă 1 oră şi introduceţi tava , acoperită cu o hârtie de pergament pentru a preveni arderea, la cuptor pentru aproximativ o oră. Stollen-ul este copt când scobitoarea introdusă în interior iese uscată şi curată. Scoateţi tava de la cuptor, stropiţi cele două stollen-uri fierbinţi cu unt topit din belşug şi pudraţi-le imediat cu zahăr pudră.



ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Regulile din sălile de fitness. Primele deschise ar putea fi spațiile cu aparate de forță

Publicat

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a declarat, vineri, că data la care se vor redeschide sălile de fitness va fi stabilită de Institutul Național de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății, iar într-o primă fază se va analiza posibilitatea redeschiderii doar a zonelor unde se folosesc aparatele de forță.

„Deschiderea sălilor de fitness este un subiect de impact. În ultima lună, pe această temă, am purtat multe discuții atât reprezentanții acestei industrii, cât și cu cei din INSP și Ministerul Sănătății. Nu vă ascund faptul că în acest moment lucrăm la niște norme care să definească cadrul în care se pot relua activitățile în săli și de asemenea nu vă ascund faptul că sunt îngrijorat de numărul de cazuri raportat ieri (n.r. joi).

Dacă nu se va dovedi că este o creștere a numărului de cazuri, după anumite reguli vom avea posibilitatea să stabilim deschiderea sălilor de fitness. În momentuld e față sunt sute de mii de români care așteaptă acest lucru”, a declarat Ionuț Stroe la Digi24.

*Cum se vor desfășura antrenamentele

Potrivit ministrului, masca pe față în regim de efort fizic este un lucru care nu se va impune ca normă. În schimb, normele care vor trebui să fie respectate țin de un triaj epidemiologic, de o termometrizare a persoanelor la intrarea în sală.

”Accesul se va face doar în baza unei programări prealabile, numărul persoanelor trebuie să fie limitat la capacitatea sălii și atenție, suprafața sălii se împarte la cei 7 metri pătrați menționați de noi în Ordin, astfel încât să putem afla numărul maxim de persoane care pot folosi aparatele în același timp. Organizarea spațiului de pregătire sportivă trebuie făcută astfel încât să se mențină distanțarea fizică. Dezinfectarea aparatelor trebuie făcută după fiecare utilizare.

Analizăm într-o primă fază să se redeschidă doar spațiile de aparate de forță, dar nu și cele care sunt folosite pentru regim colectiv, cu clase. Administratorul sălii va dispune aceste norme, el va decide cum își organizează activitatea, cum va satisface interesul tuturor clienților, nu vom impune o limită la resursa timp”, a spus ministrul Stroe.

Sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Documente necesare pentru plata de la stat a unei părți din salariu. Modelul, publicat în Monitorul Oficial

Publicat

Ordinul președintelui ANOFM privind modelul documentelor ce trebuie completate de către angajator pentru a putea beneficia de plata, de la stat, a unui procent din salariu, pentru cei care se întorc la muncă din șomajul tehnic, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Este vorba despre:

*cererea care trebuie semnată și datată de reprezentantul legal;
*declarația pe propria răspundere
*lista persoanelor care beneficiază de această sumă.

Plata de către stat a unui procent din salariu pentru cei care se întorc din șomajul tehnic a fost stabilită prin Ordonanța de Urgență 92/2020, publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial.

Practic, statul (prin fondurile europene) susține 41,5% din salariul de bază brut, dar nu mai mult de 41,5% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea 6/2020, adică nu mai mult de 2.253 lei. Practic, statul decontează acea parte din salariu, pe o durată de trei luni.

Angajatorii trebuie, însă, să mențină contractele de muncă până la data de 31 decembrie 2020. Excepție fac lucrătorii sezonieri.

Sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO:14 premii obținute de cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri din Alba Iulia, la concursuri online de interpretare muzicală

Publicat

Cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură ”Augustin Bena” au câștigat, în luna mai, 14 premii importante la concursuri online de interpretare muzicală vocală și instrumentală, potrivit reprezentanților CJ Alba.

Cele mai multe distincții au fost câștigate la Concursul Internațional online de Interpretare Vocală și Instrumentală „The Sound of Music” Oradea, desfășurat în perioada 23 – 24 mai 2020. „The Sound of Music” este un concurs dedicat atât amatorilor cât și profesioniștilor, iar printre participanți s-au aflat și 13 cursanți ai Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena”, de la clasele: Canto muzică-ușoară – prof. coordonator Marinela Popa, Instrumente de suflat – prof. coordonator Nicolae Vancu, Chitară (clasa externă din Cugir) – prof. coordonator Silviu Oprișiu, Pian – prof. coordonator Oana Cîrstea și Orgă electronică – prof. coordonator Ovidiu Tăran. În urma jurizării, cursanții din Alba au obținut următoarele premii:

SECȚIUNEA – MUZICĂ UȘOARĂ :

PREMIUL DE EXCELENȚĂ:

Patricia Vodă – 15 ani (anul II de studiu)

PREMIUL I:

Eliana Burde – 14 ani (an III de studiu)

Georgiana Claudia Zbutea – 16 ani ( anul IV de studiu)

Moțoc Diana – 28 ani (anul I de studiu)

PREMIUL II:

Ciama Isabela – 12 ani – (anul IV de studiu)

Iris Lasc – 10 ani (anul III de studiu)

Maria Imbre – 13 ani (anul II de studiu)

Alexandra Sălcudean – (anul I de studiu)

SECȚIUNEA -MUZICĂ INSTRUMENTALĂ – CHITARĂ:

PREMIUL DE EXCELENȚĂ:

Petrișor Rareș – 12 ani (anul III de studiu)

SECȚIUNEA: MUZICĂ TRADIȚIONALĂ – INSTRUMENTE:

PREMIUL I:

Balea Alex Nicolae – 13 ani (anul V de studiu)

SECȚIUNEA: MUZICĂ CULTĂ – PIAN:

PREMIUL I:

Alexandru Suciu – 9 ani ( anul III de studiu)

Valeriu Ursu – 8 ani (anul II de studiu)

SECȚIUNEA MUZICĂ CULTĂ – ORGĂ ELECTRONICĂ:

PREMIUL I:

Dragoș Popa – 14 ani ( anul I de studiu)

Un alt premiu important a fost adus în județul Alba de Maria Raluca Imbre, în vârstă de 13 ani. Aceasta a câștigat Premiul I la Concursul online Internațional de interpretare vocală și instrumentală ”Muzica ne poate uni”, eveniment care a reunit aproximativ 1.000 de concurenți. Concursul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local Pecica, Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu” Pecica, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” și Palatul Copiilor Arad – Clubul Copiilor Pecica.

Sursa foto: CJ Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Alți 12 pacienți, între care un copil de un an, declarați vindecați de COVID-19 și externați de la Spitalul din Alba Iulia

Publicat

În cursul zilelor de joi și vineri, un număr de 12 pacienți, internați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, au fost declarați vindecați de COVID-19 și au fost externați, după ce rezultatele a două teste consecutive în cazul acestora au ieșit negative.

Potrivit reprezentanților unității medicale, cel mai tânăr pacient vindecat este un băiețel în vârstă de doar 1 an, iar cel mai vârstnic un bărbat de 49 de ani. Cei 12 pacienți externați (8 de sex masculin și 4 de sex feminin) locuiesc în Laz (3), Meteș (3), Câlnic (2), Gârbova (2), Sebeș (1), Răhău (1).

În această săptămână, au fost declarați vindecați de COVID-19, în total, un număr de 22 de pacienți îngrijiți în cadrul secției de boli infecțioase.

Totodată, de la începutul evoluției pandemiei și până în prezent, la secția de boli infecțioase au fost internați peste 126 de pacienți pozitivi cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Dintre aceștia, 78 au fost declarați vindecați, iar 36 au fost transferați la unități sanitare din Blaj (13), Aiud (20), Sibiu (2) și Sebeș (1). În prezent, la secția de boli infecțioase se află internați 12 pacienți confirmați cu COVID-19.

De precizat este că la SJU Alba Iulia au fost îngrijiți peste 100 de pacienți suspecți de COVID-19, în cazul cărora, în urma analizelor de laborator, nu s-a confirmat prezența virusului.

”SJU Alba Iulia este o unitate sanitară în care se tratează cazurile confirmate, sunt internate inclusiv cazuri suspecte, iar în propriul laborator se analizează probele recoltate pentru depistarea virusului. Recomandăm tuturor să respecte cu strictețe măsurile și recomandările autorităților implicate în combaterea pandemiei”, transmit reprezentanții spitalului.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate