Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Program de investiții pentru comunitățile locale după modelul PNDL, aprobat de coaliția de guvernare. Cât este bugetul

Publicat

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că în şedinţa coaliţiei de guvernare s-a decis demararea noului program de investiţii pentru comunităţile locale, care se va derula după modelul PNDL.

Este vorba despre un program pe 7 ani pentru proiecte de infrastructură rutieră, de apă și canal și de extindere a rețelelor de gaz. Guvernul urmează să pregătească actul normativ.

„Am decis în coaliţie, după discuţii prealabile în Biroului Executiv al PNL, demararea noului Program de Investiţii pentru comunităţile locale din cursul acestui an. Acesta se va derula după modelul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, cu un buget multianual de aproximativ 50 de miliarde de lei.

Dincolo de modul în care va fi denumit acest program, am considerat mai important ca proiectele de infrastructură să privească atât partea rutieră, cea de apă şi canal, dar şi extinderea reţelelor de gaz. Partidul Naţional Liberal a promis gazul românesc în casele românilor, ceea ce ne obligă la îndeplinirea acestui obiectiv”, a scris Ludovic Orban, miercuri, pe Facebook.

Liderul liberalilor spune că pentru perioada imediat următoare „Guvernul a fost mandatat să pregătească actul normativ necesar, care să materializeze noul program şi să fixeze cadrul pentru a avea procedurile de selecţie a proiectelor”.

„Comunităţile locale au nevoie de susţinere pentru a reuşi să se dezvolte şi să crească semnificativ calitatea vieţii fiecărui locuitor”, subliniază Ludovic Orban.

Premierul Florin Cîțu a afirmat că numele planului național de investiții, care se va derula pe șapte ani, va fi Anghel Saligny.

„Faptul că facem planul național de investiții Angel Saligny, pentru că acesta o să fie numele panului național de investiții, pe următorii șapte ani de zile cu un buget de aproximativ 50 de miliarde de lei, îl facem pentru români, pentru românii vor beneficia de drumuri asfaltate, de canalizare și de apă”, a spus Florin Cîțu.

surse: agerpres.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax