Eveniment
Realizarea unei rețele de gaze naturale, în comuna Lopadea Nouă. Licitația pentru lucrări, lansată în SEAP
Realizarea unei rețele de gaze naturale, în comuna Lopadea Nouă. Locuitorii comunei Lopadea Nouă vor putea beneficia în curând de o rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale, printr-o investiție de peste 15,6 milioane de lei.
Primăria Lopadea Nouă a lansat pe 2 octombrie, în SEAP, o licitație pentru lucrări de înființare rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale în comună”.
Valoarea totală a contractului este estimată la 15.658.646,62 de lei, fără TVA. Proiectul este finanțat prin programul „Anghel Saligny”.
Realizarea unei rețele de gaze naturale, în comuna Lopadea Nouă
Potrivit documentației, sistemul de alimentare cu gaze naturale care urmează să deservească localitățile Lopadea Nouă, Băgau, Ciuguzel și Beta, comuna Lopadea Nouă, va fi compus din:
- Reţea de distribuţie gaze naturale de presiune medie, cu o lungime de 29,377 km, care va cuprinde toată trama stradală a localităților sus menționate, și va deservi toate locuințele, agenții economici și instituţiile.
- Branșamente de gaze naturale de presiune medie, cu posturi de reglare la capăt, pentru 803 imobile.
Branșamentele de gaze naturale vor avea următoarele componente:
- în punctul de conectare cu rețeaua de gaze naturale vor fi executate cu sistem duobloc, compus din șa de branșament și teu de branşament rotativ;
- teul rotativ va fi dotat cu sistem de oprire automată a gazului în caz de ruptură a branșamentului (teu de branșament cu gaz stop);
Fiecare imobil va avea câte un contor inteligent de distribuție a gazelor naturale.
Posturile de reglare măsurare (PRM) gaze naturale proiectate se vor amplasa la limita de proprietate a imobilelor, şi vor corespunde din punct de vedere tehnic reglării gazelor naturale aferente fiecărui imobil care trebuie alimentate cu gaze naturale.
Pentru contruirea sistemului inteligent de distributie a gazelor naturale în comuna Lopadea Nouă inclusiv instalațiile, echipamentele și dotările aferente functionalităților inteligente, s-au prevăzut următoarele:
- Dispeceratul operatorului sistemului inteligent de distribuție a gazelor naturale – dotat cu tehnologii IT integrate care vor asigura acces continuu, sigur și rentabil la gaze;
- Instrumente/echipamente inteligente în domeniul presiunii, debitelor, contorizării: senzori de presiune, regulatoare de distribuție, robineți cu acționare de la distanță, contoare inteligente, căi de comunicatie pentru controlul rețelei inteligente de gaze, dispecerat pentru operatorul de distribuție, aplicați SCADA, GIS, etc.
Potrivit documentației, lucrările vor dura 21 de luni, de la data atribuirii contractului și emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News