Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Relocarea Policlinicii la Spitalul din Alba Iulia. O nouă licitație pentru modernizarea și dotarea spațiilor, lansată în SEAP

Publicat

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a lansat o nouă licitație pentru lucrările ce vizează relocarea ambulatoriului integrat în locul fostei Policlinici.

Valoarea execuției lucrărilor de extindere, modernizare și dotare a parterului corpurilor C și D este estimată la circa 5,4 milioane de lei, cu peste un milion de lei mai mult față de licitația anterioară, lansată în luna februarie. 

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a lansat vineri, 10 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru execuția lucrărilor de extindere, modernizare și dotare în vederea relocării ambulatoriului integrat al SJU Alba Iulia.

Valoarea totală este estimată la 5.439.480,98 de lei, fără TVA. Licitația anterioară, lansată în 14 februarie, a avut o valoare estimată de 4.348.326,32 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, se urmărește extinderea, modernizarea și dotarea parterului corpurilor C și D ale SJU Alba Iulia (fosta Policlinică) și relocarea Ambulatoriului integrat al spitalului, aflat în prezent pe strada Mușețelului nr. 2, la circa 0,8 – 1 km față de clădirea Spitalului.

  • reamenajarea spațiilor de la parterul corpurilor C + D din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, ocupat în prezent de secția de Neurologie, Birouri și Sala de ședințe, prin demolarea unor pereți interiori de compartimentare și realizarea unor pereți noi de compartimentare din gips-carton pe structură metalică
  • realizarea a două extinderi, în cele două curți interioare
  • amenajarea celor două accese din exterior
  • repararea și consolidarea locală a planșeului de peste subsol
  • refacerea integrală a finisajelor interioare și a instalațiilor interioare

Lucrări propuse

Scările de acces existente și copertinele din beton armat monolit vor fi demolate. Se vor reface scările de acces din beton armat, iar treptele și podestele se vor placa cu granit antiderapant. Se vor realiza copertine noi, ușoare, din sticlă securizată cu elemente de fixare din oțel inox și o structură metalică suplimentară de susținere.

Pentru cele două uși exterioare se vor monta două uși cu sistem automat de deschidere, din tâmplărie de aluminiu cu geam termopan. Pentru unul dintre aceste accese se va monta o rampă cu deplasare pe verticală (platformă hidraulică) în vederea asigurării accesului persoanelor cu dizabilități în ambulatoriu.

Pentru gestionarea eficientă a pacienților se va instala în holul principal un sistem automat cu afișare electronică pentru emitere bonuri de ordine, având legătură directă cu fiecare cabinet de specialitate.

Cele două extinderi se vor realiza pe structură independentă. Acestea vor avea o suprafață utilă de 116,72 mp.

Spațiile create prin recompartimentare vor fi dotate cu instalații sanitare specifice în funcție de destinația acestor spații. Astfel în cabinete, săli de tratamente, spații anexe și grupuri sanitare s-au prevăzut lavoare din porțelan alb fără picior, acestea fiind complet echipate cu: baterie monobloc, racorduri flexibile, ventil și sifon, etajeră porțelan, dispenser săpun, dispenser prosop hârtie și oglindă.

În sălile de tratament au fost prevăzute spălătoare cu două cuve de tip industrial, acestea fiind dotate cu baterie și cap flexibil.

Se propune, de asemenea, instalarea unui sistem pneumatic de transport probe.

În spațiile ambulatoriului s-a proiectat un sistem de încălzire cu corpuri statice de încălzire (radiatoare de tip igienic din tablă oțel), cu distribuție inferioară.

Răcirea aerului interior se va realiza cu ajutorul a 12 sisteme multisplit de tratare a aerului, de tip compact cu 2, 3 sau 4 unități interioare și o unitate exterioară.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax