Connect with us
Publicitate

CUGIR

REVOLUȚIA LA CUGIR: Cum a fost ucis sub ochii părinților, adolescentul Costel Poenar. Securistul criminal l-a împușcat în gât

Publicat

Revoluția din decembrie 1989, celebrată în aceste zile prin cei 30 de ani, a fost cea mai sângeroasă revoltă, care a dus prăbușirea comunismului în România și totodată în estul Europei. Au pierit atunci 1.165 de români, care au luptat pentru un ideal, cea al libertății.

Dintre eroii martiri, 47 sunt copiii, care au fost omorâți în diversiunea creată în aceea vreme cu posibili „teroriști”, sau au fost răpuși de gloanțe rătăcite.

Cel mai mic copil căzut sub gloanțe în București, împlinise o lună, în data de 23 Decembrie 1989.

Un astfel de caz, în care o victimă a fost un copil a fost înregistrat și la Cugir.

Pe numele său, Costel Poenar, în vârstă de 16 ani, era originar din Cluj și venise să lucreze ca mulți alți din aceea vreme, la Intreprinderea Mecanică Cugir (I.M.C) secția „Turnătorie”.

În timpul evenimentelor din decembrie 1989, acesta a fost alături de manifestanți.

Împușcat în gât sub ochii părinților. O crimă oribilă s-a petrecut la Cugir, după instaurarea liniștii în oraș. Sub pretextul căutării unor elemente care au instigat la ”dezordine socială”, pe data de 29 decembrie 1989, ora 4:30 dimineața, are loc o pecheziție în cartierul de case în care tânărul Costel Poenar locuia împreună cu părinții săi.

Sub pretextul că ar fi „instigator la dezordinea socială”, maiorul de securitate Blaj Emil, angajat la Unității Militare 0815 din Sibiu, l-a așezat cu fața la perete, și, fără nici o somație prealabilă, acesta l-a împușcat pe adolescent direct în gât cu arma din dotare.

Îngrozitoarea faptă s-a petrecut sub ochii părinților.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Teritorial București l-a condamnat pe criminal la 16 ani de închisoare.

(Sorin Giurcă)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Jidanul

    vineri, 20.12.2019 at 10:45

    Cum naiba se face ca sunt eroi-revolutionari din randul civililor,a sefilor de militii orasenesti ( Cugir -Pop,A-Iulia Matesoiu,Cabulea ar fi renuntat+++++.Maiorul de Securitate .din A-Iulia Cristea…cum a ajuns general ????Cine poate oase roade d-le Babinschi…!

  2. un om

    vineri, 20.12.2019 at 23:51

    Faptele nu asa sau petrecut. In primul rind nu era venit de la cluj deoarece locuia cu noi pe strada si a copilarit cu noi. Locuia pe str.g.cosbuc nr.11 sc b jos la parter.Poate nu stii dar a fost printre cei care au dat foc la politie si la consiliul local cugir insa asta nu e un motiv sa fie omorit.A fost impuscat deoarece maiorul Blaj era beat si nu s-a imbracat asa de repede cum dorea maiorul.Costel era buimacit de somn si probabil nu intelegea nimic iar faptul ca era rom nu l-a ajutat cu nimic.Aici sint blocuri nu case asta apropo ca ai spus ca erau case.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax