Eveniment
Școala Gimnazială Mogoș va fi reabilitată pentru creșterea eficienței energetice. Licitația pentru lucrări a fost lansată

Școala Gimnazială Mogoș va fi reabilitată pentru creșterea eficienței energetice. Școala Gimnazială din comuna Mogoș urmează să fie reabilitată pentru creșterea eficienței energetice printr-o investiție de peste 2 milioane de lei, finanțată prin PNRR.
Primăria Mogoș a lansat pe 3 aprilie, în platforma SEAP, o licitație pentru execuția de lucrări în cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice – Școala Gimnazială Mogoș”.
Valoarea totală a contractului este estimată la 2.043.039,21 de lei, fără TVA. Investiția este finanțată prin PNRR.
Potrivit documentației, proiectul urmărește oferirea unor condiții de calitate pentru serviciile destinate elevilor Școlii Gimnaziale din comună. De asemenea, proiectul vizează scăderea consumului energetic al clădirii instituției de învățământ și reabilitarea termică a acesteia.
Școala Gimnazială Mogoș va fi reabilitată pentru creșterea eficienței energetice
Printre lucrările propuse se numără:
- îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii (pereți exteriori, planșeu peste ultimul nivel, planșeu peste sol), a șarpantei și învelitorii;
- introducerea, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea, distribuția și utilizarea agentului termic pentru încălzire și a apei calde menajere, precum și achiziționarea și instalarea echipamentelor aferente;
- utilizarea surselor de energie regenerabilă, pentru asiguarea necesarului de energie a clădirii;
- înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, cu respectarea normelor și reglementărilor tehnice;
- lucrări de demontare/montare a instalațiilor și echipamentelor montate, lucrări de reparații la fatade, etc
- prevederea unor surse de energie regenerabilă – panou solar;
Școala Gimnazială Mogoș este situată în intravilanul localității Mogoș, la nr. 39 B.
Suprafața terenului pe care este amplasată clădirea școlii este de 2.380 mp.
Alte lucrări
În cadrul proiectului nu se va interveni la organizarea funcțională a construcției. În ceea ce privește compartimentările și spațiile existente destinate educației nu se intervine – săli de clasă, cabinete, biblioteca – acestea corespund din punct de vedere funcțional destințtiei construcției.
Se va interveni la compartimentări pentru refuncționalizarea zonei administrative – creare grup sanitar pentru profesori/persoane cu handicap/oficiu materiale curățenie; mărirea suprafeței centralei termice.
Se va realiza termosistem din saltele vată minerala bazaltică cu grosimea de 15 cm. Se va termoizola placa pe sol cu polistiren extrudat 10 cm grosime și se vor reface toate pardoselile parterului – inclusiv placa beton slab armată pe sol. Se vor termoizola planșeul peste ultimul nivel cu vată minerală cu grosimi de 30 cm.
Se va reface șarpanta și învelitoarea – învelitoare țiglă ceramică, inclusiv elemente de tinichigerie conexe (tabachere ventilație, opritori zăpadă, jgheaburi și burlane pluviale, etc).
Se va executa finisajul exterior cu tencuieli minerale decorative de calitate superioară.
Accesele se vor păstra (acces principal și acces secundar centrală termică), iar la cel principal se va amenaja rampa pentru acces persoane cu handicap locomotor. Accesul secundar se modifică pentru asigurarea gabaritului necesar evacuării în fața ușii.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News