Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Secțiile de Neonatologie și Ginecologie de la Spitalul din Alba Iulia vor fi modernizate și dotate. Lucrările propuse

Publicat

Secțiile de Neonatologie și Obstetrică Ginecologie de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia vor fi modernizate și dotate. Reprezentanții unității medicale au lansat marți o licitație pentru servicii de proiectare. 

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a lansat marți, 5 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare – elaborare proiect tehnic + detalii de execuție pentru proiectul „Modernizare și dotare Secția Neonatologie și Secția Obstetrică Ginecologie”.

Valoarea totală a serviciilor este estimată la 136.592,44 de lei, fără TVA.

Potrivit memoriului tehnic, secțiile propuse pentru modernizare și dotare se află la etajul 2 din corpurile A – B. Cele două secții sunt, în cea mai mare parte, din punct de vedere al finisajelor interioare și al instalațiilor, la nivelul de la darea în folosință a spitalului, în anul 1973.

Până în acest moment, secțiile respective au beneficiat doar de reparații locale curente, astfel încât spațiile actuale nu se ridică la nivelul corespunzător de calitate și siguranță din punct de vedere sanitar, respectiv de asigurarea circuitelor funcționale în cadrul secțiilor.

Se impune astfel refacerea integrală a finisajelor și instalațiilor acestora, pentru creșterea gradului de confort al pacienților, reducerea costurilor în exploatare a spitalului cât și pentru încadrarea unității spitalicești în normele tehnice actuale din punct de vedere sanitar.

Potrivit documentației, se propun următoarele:

  • realizarea de spații în conformitate cu noile cerințe din punct de vedere sanitar și medical, în vederea asigurării unui circuit sanitar corespunzător între funcțiunile secției medicale
  • înlocuirea integrală a instalațiilor interioare (sanitare, termice, electrice, fluide medicale, etc.)
  • realizarea de sisteme noi de instalații pentru semnalizare, detecție și stingere incendiu
  • lucrări de înlocuire integrală a tâmplăriei interioare, respectiv uși metalice medicale pentru spațiile medicale și tâmplărie din aluminiu cu panel pentru spațiile anexe (grupuri sanitare comune, depozite, deșeuri, s.a.)
  • refacerea integrală a finisajelor interioare cu materiale corespunzătoare din punct de vedere sanitar și medical, respectiv zugrăveli sanitare antimicrobiene la pereți și tavane, faianță la pereți (băi și grupuri sanitare), gresie și covor PVC pentru spațiile sanitare, la pardoseli

Din punct de vedere al instalațiilor, se impune:

  • înlocuirea completă a instalațiilor interioare (electrice, sanitare, termice, fluide medicale)
  • realizarea instalațiilor de ventilare / climatizare
  • realizarea de instalații noi de detecție, semnalizare și stingere incendiu
  • realizarea de instalații de semnalizare și apelare asistente

Din punct de vedere constructiv:

Pentru asigurarea unor circuite funcționale corespunzătoare se impune realizarea locală a unor recompartimentări interioare nestructurale, respectiv realizarea unor goluri nou propuse în elementele structurale (diafragme din beton armat monolit), care se vor rigidiza prin realizarea unor cămăsuieli din beton armat monolit.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate