Connect with us
Advertisement

Actualitate

Secțiune dedicată exclusiv atracțiilor turistice din județul Alba pe Descopera.ro. Povestea Bibliotecii Batthyaneum și a Cetății Alba Carolina

Publicat

O parte din frumuseţile municipiului Alba Iulia au ajuns şi pe portalul descopera.ro. Cetatea Alba Carolina şi Biblioteca Batthyaneum sunt primele obiective care au deschis secţiunea „Descoperă Alba” pe portalul de ştiinţă, tehnologie, natură şi călătorii. Cetatea bastionară tip Vauban este considerată de cei de la descopera.ro, una dintre imaginile emblemă din Alba Iulia. Vor urma şi alte reportaje despre atracțiile turistice și obiectivele istorice atât din Alba Iulia, cât și din județ care merită vizitate, în cazul în care faceţi un popas în această zonă.

Dacă turiştii din ţară, dar şi din afară ne vizitează an de an pentru Cetatea Alba Carolina, o fortăreaţă rară în peisajul cetăţilor şi castelelor din Europa, după cum scriu cei de la descopera.ro, atunci portalul a făcut şi o secţiune specială pentru judeţul Alba. „Pe lângă acest aspect demn de reţinut, lucrările de restaurare şi redare în circuit turistic au transformat cetatea simbol a oraşului Alba Iulia într-una dintre cele mai frumoase şi pitoreşti cetăţi din România. Istoria, arhitectura şi amplasamentul ei sunt de-a dreptul fabuloase pentru miile de turişti care încep să o descopere de la an la an”, apare pe descopera.ro.

O altă poveste pe care unii poate că nu o cunosc, este cea a Bibliotecii Batthyaneum. Cei care nu ştiu motivul pentru care Biblioteca Batthyaneum poartă acest nume, la secţiunea dedicată judeţului Alba, cei de la descoperă.ro spun că „în anul 1741 se năştea dintr-o veche familie maghiară care-şi trăgea originile chiar de la una dintre cele şapte căpetenii care l-au însoţit pe regele Arpad în timpul invaziei acestuia în Transilvania, un mare susţinător ai actului cultural pe meleaguri transilvane.

Este vorba despre Ignac Batthyany, cel care avea să devină episcopul romano-catolic peste întreaga comunitate a acestui cult din Transilvania. Om al Bisericii şi mare spirit iluminist în egală cultură, Ignac Batthyany a fondat biblioteca care şi astăzi îi poartă numele şi este unul dintre cele mai importante obiective turistice şi culturale nu doar din municipiul Alba Iulia, ci şi din întreaga lume”.

Mai multedespre Cetatea Alba Carolina şi Biblioteca Batthyaneum, puteţi citi AICI, în cadrul secţiunii „Descoperă Alba”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement