Eveniment
Sediile Poliției din Alba Iulia vor fi renovate cu bani PNRR. Ce lucrări sunt propuse și cât este investiția
Sediile ce aparțin Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, la Alba Iulia, din Piața IIC Brătianu, vor fi modernizate cu bani PNRR. Valoarea totală a investiției este de 18,2 milioane lei, iar proiectul ar urma să fie finalizat la începutul anului 2026.
În prezent, au fost demarate procedurile în vederea elaborării documentației tehnico-economice, faza documentație de avizare a lucrărilor de intervenții (D.A.L.I.), a comunicat instituția.
Potrivit IPJ Alba, proiectul ”Reabilitarea şi modernizarea imobilelor din cadrul I.P.J Alba, pe str. I.I.C. Brătianu nr.1B” este derulat în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne. Finanțarea este alocată prin apelul de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, și din fonduri naționale.
Contractul de finanțare a fost semnat între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul renovării, Axa 2-Schema de Granturi pentru eficientă energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, apelul de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2/2.
Modernizări pentru reducerea cheltuielilor la utilități
Valoarea totală a Proiectului este de 18.262.355,53 lei, din care 15.246.517,25 lei valoarea eligibilă din PNRR și 2.915.838,28 lei valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR.
Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, data de început a proiectului fiind 14.02.2023, iar data de finalizare 14.02.2026.
Obiectivul general al proiectului este reprezentat de:
- aducerea clădirii la parametrii de siguranță și stabilitate proiectați
- reducerea cheltuielilor cu utilitățile
- reducerea cu peste 60% a consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon.
Totodată, se va crea cadrul necesar asigurării serviciilor publice oferite cetățenilor în cele mai bune condiții.
Lucrări propuse:
- reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirilor
- modernizarea sistemelor de climatizare și ventilare
- modernizarea instalațiilor electrice
- modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor
- tâmplarie PVC
- montarea de panouri fotovoltaice
Implementarea proiectului se va realiza cu respectarea principiului ”Do No Significant Harm” (DNSH), astfel cum este prevăzut de art.17 din Regulamentul (UE) 2020/852 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investițiile durabile, astfel făcându-se trecerea la un fond construit rezilient și verde.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News