Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Sfânta Maria Mare: Este sau nu greșit să transmiți mesaje și urări, la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului?

Publicat

Se transmis sau nu mesaje de Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului? Tradițiile și practicile legate de sărbătorile religioase pot varia în funcție de cultură, religie și regiune.

„Adormirea Maicii Domnului” este o sărbătoare importantă în calendarul creștin ortodox, care celebrează trecerea în lumea de dincolo a Maicii Domnului, Maria, mama lui Iisus Hristos.

Sărbătoarea reprezintă credința că Maria a fost înălțată la ceruri în mod miraculos la sfârșitul vieții sale terestre.

În creștinismul ortodox, Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare solemnă și profund religioasă.

De obicei, această sărbătoare nu este asociată cu expresii de bucurie sau cu urarea „La mulți ani” în sensul în care se întâmplă în cazul altor sărbători.

Totuși, mulți români preferă să transmită mesaje de Sfânta Maria Mare tuturor celor care își sărbătoresc onomastica.

Nici Biserica nu consideră greșit să spui ”La mulți ani!” cu ocazia acestei zile.

Moartea Maicii Domnului este mutare la Viață, dupa cum reiese și din troparul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului: „Mutătu-te-ai la viața ceea ce ești Maica Vieții”.

Din acest motiv, această sărbătoare nu este tristă, ci plină de bucurie.

Peste două milioane de români își serbează onomastica pe 15 august, cu ocazia sărbătorii de Sfânta Maria, iar dintre aceștia 1,8 milioane sunt femei.

Sfânta MARIA MICĂ: Ce NUME se sărbătoresc în 8 SEPTEMBRIE şi semnificaţiile acestora. Cui îi spui ”La Mulți Ani!” de onomastică

Fie că preferăm să transmitem mesaje, fie că dorim să păstrăm sobrietatea, este important să ne amintim că tradițiile și semnificațiile pot varia în funcție de contextul religios și cultural.

În loc de urarea „La mulți ani”, oamenii pot să participe la slujbe religioase speciale, să aprindă lumânări și să se roage pentru binecuvântarea și protecția Maicii Domnului.

Care este diferența dintre onomastică și ziua de naștere: Confuzia pe care o fac mulți dintre cunoscuții noștri

Este o sărbătoare în care accentul este pus pe aspectul spiritual și religios, mai degrabă decât pe festivități tradiționale sau expresii de bucurie obișnuite.

Cine a fost Maria, mama lui Iisus Hristos

În tradiția creștină, Maria, cunoscută și ca Fecioara Maria, este considerată mama lui Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu.

Ea ocupă un loc central în teologia creștină și este adesea venerată ca una dintre cele mai importante figuri din istoria creștinismului. În creștinismul ortodox și catolic, Maria are o poziție specială.

Potrivit Evangheliei, Maria a fost o tânără evreică din Nazaret, o localitate din Galileea, și a fost alesă să fie mama lui Iisus prin intervenția Duhului Sfânt.

Ea a răspuns cu umilință și ascultare chemării divine și a acceptat să poarte și să nască Fiul lui Dumnezeu.

În tradiția creștină, Maria este adesea descrisă ca o figură model de virtute, credință și supunere față de voia lui Dumnezeu.

Ea a fost prezentă în multe momente cheie din viața lui Iisus, inclusiv la nașterea și crucificarea lui. În plus, Maria este adesea recunoscută pentru rostul ei ca intermediar între oameni și Dumnezeu.

În diferite ramuri ale creștinismului, precum creștinismul ortodox, catolic și protestant, rolul și venerarea Mariei pot să difere.

În creștinismul catolic și ortodox, Maria este considerată „Născătoare de Dumnezeu” (Theotokos) și i se acordă o importanță deosebită ca intermediară și mijlocitoare. În anumite tradiții, se roagă către ea pentru ajutor și protecție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax