Connect with us
Publicitate

BLAJ

ȘTIREA TA: Atleții de CSȘ Blaj au mers pe banii lor la Campionatul Național de la Cluj. Acuzațiile antrenoarei Cristina Man


Publicat

Participarea atleților de la CSȘ „Mica Romă” Blaj la Campionatele Naţionale de Atletism pentru seniori şi tineret, desfășurate, în perioada 4-5 septembrie, la Cluj Napoca, acolo unde sportivii blăjeni au obținut două medalii de argint și două de bronz, a fost pusă în pericol de decizia directorului Clubului Sportiv Școlar Blaj, Silvia Marcu, de a nu finanța deplasarea la competiție, aceasta efectuându-se exclusiv pe cheltuiala CS Atletic Club „Mica Romă” Blaj, a scris antrenoarea Cristina Man, într-un email, transmis redacției alba24.ro. 

Antrenoarea sportivilor blăjeni, Cristina Man, care se ocupă, cu succes, de 16 ani, de destinele atletismului blăjean, spune că directoarea CSȘ Blaj, Silvia Marcu, pune bețe în roate dezvoltării acestei ramuri sportive la Blaj, aceasta fiind doar ultima decizie dintr-un șir mai lung de hotărâri luate în acest sens, la nivelul Clubului Sportiv Școlar Blaj, se mai precizează în documentul citat. 

„Scânteia” a fost declanșată la începutul anului, când cele două grupe de atletism au fost împărțite unui număr de trei profesori, printre care soțul directoarei clubului și „o anume domnisoara din Aiud, care a mai avut si anul trecut plata cu ora la catedra de atletism a CSȘ Blaj și care nu a susținut nici o oră cu nici un copil din Blaj sau din împrejurimi”. Antrenoarea Cristina Man nu a fost de acord cu această decizie, pentru că ea încalcă normele legale și consideră că nu se poate împărți o grupă de performanță la doi oameni. Ea a depus o reclamație la Inspectoratul Școlar Județean Alba, aflată acum în curs de soluționare. Cristina Man spune că, în urma acestei reclamații, directorul CSȘ Blaj, Silvia Marcu, i-a retras acordul de voluntariat, se mai precizează în document.

„Din 2004 am activat, în câteva rânduri, ca profesor – antrenor titular la catedra de atletism a CSȘ Blaj, unde am avut două grupe, una de performanță și una pentru începători. În luna februarie 2020, nemaisuportând tensiunile din cadrul CSȘ Blaj, m-am titularizat pe postul de lector din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, post pe care activam de cinci ani ca profesor asociat. Catedra de atletism de la CSȘ Blaj a rămas vacantă, însă ea nu s-a ocupat în urma mobilității personalului didactic pentru anul școlar 2020-2021.

În condițiile în care toți sportivii din grupa de performanță sunt antrenați de mine, printre care Mihaela Blaga, legitimată la CSȘ Blaj, sportivă inclusă în programul de bursieri olimpici a Comitetului Olimpic Român, cu barem de participare confirmat pentru Campionatele Europene de Cadeți (Rieti 2021), Andreea Bogdan, medaliată în proba de obstacole juniori 3, Adelina Petruța, fostă componentă a lotului național, dar și alți sportivi cu rezultate bune obținute la campionatele naționale, m-am simțit îndreptățită să solicit plata cu ora, ca profesor asociat, pentru grupa de performanță a CSȘ Blaj.

În urma deciziei Consiliului de Administrație a CSȘ Blaj, director Silvia Marcu, cele două grupe au fost împărțite unui număr de trei profesori: eu, o domnișoară din Aiud și soțul directoarei clubului. Nu am fost de acord cu această decizie, pentru că ea încalcă normele legale. Eu consider că nu poți împărți grupa de performanță la doi oameni. De aceea, am depus o reclamație la Inspectoratul Școlar Județean Alba, aflată acum în curs de soluționare. În urma sesizării pe care am depus-o, directoarea Clubului Sportiv Școlar Blaj, doamna Silvia Marcu, mi-a retras acordul de voluntariat, pentru că eu antrenam și participam la competiții ca profesor voluntar, de la sfârșitul anului școlar și până acum. Am făcut-o din dragoste pentru acești copii minunați”, spune Cristina Man.

Una dintre consecințele acestei situații a fost decizia directorului CSȘ Blaj, Silvia Marcu, de a bloca participarea atletelor pregătite de Cristina Man la competiția de la Cluj Napoca. Aceasta a fost posibilă datorită părinților sportivelor, care și-au dat acordul în acest sens și pe cheltuiala exclusivă a CS Atletic Club „Mica Romă” Blaj.

„Directorul CSȘ Blaj, Silvia Marcu, nu a alocat bani pentru participarea la finalele Campionatelor Naţionale de Atletism pentru seniori şi tineret, de la Cluj Napoca, interzicându-le sportivelor să participe la această competiție. M-am trezit astfel, cu o zi înainte de competiție, că nu putem finaliza toată munca din acest an depusă de sportivele pe care le-am pregătit. Cu acordul scris al părinților și al sportivilor, am decis să participăm la competiție. În acest sens, deși înscrierile și validările concurenților au fost făcute exclusiv pe CSȘ Blaj, toate cheltuielile de deplasare au fost suportate de CS Atletic Club „Mica Romă” Blaj, deși doar Mihaela Blaga și Andreea Bogdan au dublă legitimare, Adelina Petruța fiind legitimată doar la CSȘ Blaj.

Am considerat că nu este etic și corect ca viitorul unor sportive talentate, aflate la început de carieră, să fie distrus de interese și decizii personale, iar dacă nu aveam posibilități financiare să susțin această deplasare, munca lor de un sezon rămânea fără rezultat, din cauza deciziilor unui director, Silvia Marcu, care conduce o instituție de învățământ după bunul plac”, afirmă Cristina Man, care își dorește în continuare să antreneze grupa de performanță de la CSȘ Blaj:

„Și dacă nu voi primi grupa de performanță la CSȘ Blaj, deoarece doamna director Silvia Marcu m-a amenințat că va reface Consiliul de Administrație și va împărți orele soțului și domnișoarei din Aiud, care anul trecut nu a susținut nici o oră de antrenament cu sportivii blăjeni, deși a beneficiat de ore suplimentare plătite de CSȘ Blaj, vă promit că sportivii mei nu vor avea de suferit. Vom munci la fel ca până acum, cu dragoste și cu pasiune pentru acest sport și sunt convinsă că, în ciuda tuturor răutăților, rezultatele vor fi din ce în ce mai bune”, a mai precizat aceasta.

La Campionatele Naţionale de Atletism pentru seniori şi tineret, desfășurate, în perioada 4-5 septembrie, la Cluj Napoca, sportivele pregătite de Cristina Man, Andreea Bogdan și Mihaela Blaga, au obținut două titluri de vicecampioane naționale și două locuri trei. Mihaela Maria Blaga s-a clasat pe locul doi în proba de 2.000 metri obstacole, la categoria Juniori 2 și a obținut două medalii de bronz în proba de 3.000 metri obstacole, la categoriile Tineret și Juniori I. Andreea Bogdan a obținut medialia de argint, clasându-se a doua în proba de 1.500 m obstacole, categoria Juniori 1.

„Rezultatele foarte bune obținute de sportivele mele nu mă surprind, deoarece aceste fete talentate au muncit enorm pentru a progresa cât mai mult în probele în care sunt specializate. Dar toate aceste rezultate sunt umbrite de deciziile directorului CSȘ Blaj, doamna Silvia Marcu, care împiedică dezvoltarea atletismului din Blaj. Vreau să le felicit pe Mihaela Blaga, Andreea Bogdan și Adelina Petruța, pentru rezultatele obșinute la Cluj Napoca și vă asigur că nu ne vom opri aici. Felicit și Federația Română de Atletism pentru buna desfășurare și organizare, în condiții depline de siguranță și igienă sanitară, mai ales că este singura federație care, până în prezent, a organizat finale de campionat național, la toate categoriile de vârstă”, a mai spus antrenoarea Cristina Man.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Captură impresionantă de droguri a procurorilor DIICOT Alba Iulia: Cocaină în valoare de 80.000 de euro, în urma unui flagrant

Publicat

droguri

Procurorii Serviciului Teritorial DIICOT Alba Iulia au făcut o captură impresionantă de droguri în valoare de aproximativ 80.000 de euro. 

Potrivit surselor juridice alba24.ro, în urma unui flagrant realizat de procurorii DIICOT și forțe de intervenții, în urmă cu câteva zile, asupra unui bărbat au fost găsite aproape 800 de grame de cocaină.

Prețul de vânzare pe stradă al unui gram de cocaină se ridică și la 100 de euro.

Bărbatul asupra cărora au fost găsite drogurile a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind luată de magistrații Tribunalului Alba, la propunerea procurorilor DIICOT.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, vrea reluarea proiectului de regionalizare a României: ”Se vorbea de acei guvernatori pe zone”

Publicat

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că intenționează reluarea proiectului de regionalizare a României, într-o viitoare guvernare social-democrată.

În opinia sa, aceasta ar presupune reforma administrativ-teritorială a României.

„Îmi aduc aminte în programul de regionalizare când se vorbea de acei guvernatori pe zone, pe sistemul francez, de fapt asta era ideea principală, ca în aceleaşi zone să nu existe diferenţe majore de dezvoltare.

Şi cred că nu ar fi rău ca într-o viitoare guvernare să reîncepem acea discuţie care a fost implementată în Polonia şi a avut un randament foarte bun”, a declarat Ciolacu în Hunedoara.

Un proiect vechi, îngropat între timp de politicieni, se vorbea despre opt regiuni, păstrând în același timp judeţele. Tot atunci se vorbea și despre parlamente regionale și de păstrarea celei mai mari părți a banilor din taxe și impozite în zonele în care au fos colectaţi.

Actuala împărțire a României datează din 1968, iar datele financiare arată că cele mai multe dintre cele 3.000 de comune și orașe mici sunt falimentare, neputând să-și acopere costurile de funcționare.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

METEO: Temperaturi de vară în județul Alba, sâmbătă și duminică. Timp frumos pentru o ieșire în natură cu prietenii

Publicat

soare

Vreme frumoasă în județul Alba, la acest sfârșit de săptămână. Temperaturile maxime vor ajunge la 26 de grade Celsius, atât sâmbătă, cât și duminică. 

Meteorologii spun că acesta nu va fi ultimul weekend care mai amintește de vară. Temperaturile ridicate se vor menține în județ până la începutul lunii octombrie (cu valori de peste 23 de grade în cursul zilei).

Sâmbătă și duminică va fi o vreme perfectă pentru ieșit în natură, nu departe de casă.

Sâmbătă, vremea va fi una de vară, cu temperaturi de peste 21, până la 26 de grade Celsius. Vântul va sufla slab, nedepășind la rafală 7 kilometri pe oră.

Sâmbătă noaptea, temperatura va înregistra o medie de 13 grade Celsius. Tot noaptea, nu sunt excluse câteva averse de ploaie însoțite de descărcări electrice.

Duminică, temperatura maximă în județ va fi de 25 de grade Celsius. Vântul va sufla la rafală cu până la 15 kilometri pe oră.

În cursul nopții de duminică, temperatura medie în județ va scădea pânș la 8 grade Celsius.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Adio TikTok în SUA. Aplicația chinezească va fi interzisă începând de duminică din motive de siguranță națională

Publicat

Descărcarea aplicației video TikTok și a mesageriei WeChat va fi interzisă în Statele Unite începând de duminică, a anunțat vineri Departamentul de Comerț al SUA.

Administrația Trump a afirmat că acțiunea este necesară pentru „a apăra interesele de securitate națională ale Statelor Unite”.

În luna august președintele Donald Trump a semnat un ordin executiv care stipula că aplicațiile vor fi interzisă dacă aceastea nu vor fi vândută, afirmând că Partidul Comunist Chinez folosește datele colectate prin intermediul lor pentru „a amenința securitatea națională, politica externă și economia Statelor Unite”, scriu jurnaliștii de la Hotnews.ro.

„Măsura de azi arată încă odată că președintele Trump va face tot ce îi stă în putere pentru a ne garanta securitatea națională și proteja americanii de amenințările Partidului Comunist Chinez”, a afirmat într-un comunicat secretarul american al comerțului, Wilbur Ross, adăugând că „la cererea președintelui am luat măsuri semnificative pentru a combate colectarea malițioasă a datelor personale ale cetățenilor americani în același timp cu promovarea valorilor noastre naționale, normelor bazate pe reguli democratice și impunerea agresivă a legilor și reglementărilor SUA”.

Interdicția va intra în vigoare de duminică, 20 septembrie, și va interzice descărcarea TikTok și WeChat din magazinele de aplicații.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate