Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei persoane din Alba, trimise în judecată de DNA pentru fraudă cu fonduri europene, într-un proiect cu un liceu din județ

Publicat

Trei persoane din Alba, un coordonator de activitate în Asociația PRO FACTUM, un consilier privind orientarea în carieră și un manager de proiect în cadrul proiectului ”Combaterea șomajului” au fost trimiși în judecată de procurorii DNA Alba Iulia într-un dosar de fraudare a fondurilor europene. 

Trimiterea în judecată a fost făcută publică de procurorii DNA Alba Iulia, într-un comunicat de presă. Potrivit acestora, faptele s-au petrecut în anul 2015, iar prejudiciul este de 460.387 lei.

Comunicatul DNA Alba Iulia

”Trei inculpați, persoane fizice (coordonator activitate Asociație PROFACTUM, consilier privind orientarea în carieră în cadrul proiectului „Combate șomajul” din partea Asociației PROFACTUM, manager de proiect în cadrul proiectului „Combate șomajul”), în sarcina cărora s-au reținut infracțiunile:

– participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, săvârșită în formă continuată

– fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârșită în formă continuată,

ASOCIAȚIA PROFACTUM ALBA IULIA, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, săvârșită în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2015, în contextul implementării proiectului „Combate șomajul”, finanțat din fonduri nerambursabile, cei trei inculpați, în calitățile menționate mai sus, ar fi întocmit, semnat și ar fi pus la dispoziția reprezentantului liderului de proiect, Colegiul Tehnic ”I.D. Lăzărescu” Cugir, mai multe documente false (fișe de pontaj, fișe de consiliere, foi colective de prezență etc.) din care rezulta faptul că o persoană, consilier privind orientarea în carieră din partea Asociației PROFACTUM Alba Iulia, ar fi participat la desfășurarea activităților de consiliere a persoanelor țintă a proiectului, cu toate că au avut cunoștință despre neimplicarea acestuia în proiect.

Ulterior, fără a cunoaște caracterul fals al înscrisurilor, reprezentantul Colegiului Tehnic ”I.D. Lăzărescu” Cugir le-a transmis spre decontare către Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Centru.

Consecința acestor demersuri a avut drept rezultat obținerea pe nedrept de către Asociația PROFACTUM a sumei de 460.387 lei, reprezentând fonduri nerambursabile.

Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, a fost dispusă instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin a doi dintre inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Alba cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, se arată în comunicatul transmis de DNA Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax