Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Umor negru de acum 100 de ani. Un medic din Alba Iulia, nevoit să anunțe că trăiește: Mă voi scula în fiecare zi din mormântul meu

Publicat

Un medic din Alba Iulia a fost nevoit să dea anunț la ziar pentru a anunța că trăiește. S-a întâmplat acum aproape 100 de ani, în 1929. 

În oraș se răspândise vestea privind moartea fulgerătoare a medicului Roth doar că era o problemă: acesta nu murise.

Pentru că zvonul nu mai putea fi controlat, medicul a apelat la ziarul Alba Iulia, în care a dat un anunț din care nu lipsește umorul:

”Sub impresia vestei zguduitoare, că din scurtă vreme am decedat, am onoare a aduce la cunoștință tuturora, că până la moartea mea definitivă, mă voi scula în fiecare zi din mormântul meu de acum și voi ordona zilnic, ca și până acuma, dela orele 9-11 a.m. în A. Iulia, Piața Mihai Viteazul 28 (Banca Izvorul). Alba-Iulia, la 19 Maiu 1929. Dr. Roth medic.

Anunțul a fost descoperit de reprezentanții Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Alba, care l-au postat pe contul de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax