Actualitate
Un bărbat din Alba Iulia, membru al grupării „Singer”, a fost prins în Anglia. Era dat în urmărire internaţională din 2013
Unul dintre membrii grupării „Singer”, condamnat şi dat în urmărire internaţională din 2013, a fost prins în Anglia. Este vorba despre un bărbat de 42 de ani din Alba Iulia, care a fost preluat de poliţiştii din Alba şi transportat la Penitenciarul Rahova, pentru executarea pedepsei.
UPDATE: Este vorba despre Gheorghe Nicolae Mărginean, zis “Ghiţă Buha”.
În data de 9 decembrie, polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Alba, împreună cu polițiști ai Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au preluat din Regatul Unit al Marii Britanii, un bărbat de 42 de ani, din Alba Iulia, care era urmărit internațional.
Pe numele acestuia, în octombrie 2013, Judecătoria Alba Iulia a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 5 ani și 4 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și lovire sau alte violențe.
Bărbatul a făcut parte din gruparea infracțională Singer și era dat în urmărire națională și internațională, din 2013.
În urma colaborării polițiștilor din IPJ Alba cu autoritățile judiciare din Regatul Unit, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cel în cauză a fost localizat şi reținut pe teritoriul Angliei.
Acesta a fost introdus în Penitenciarul Rahova, pentru executarea pedepsei.
Gruparea „Singer” a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT Alba Iulia în 2012. Cei opt inculpaţi au fost acuzaţi de aderare şi constituirea grup infracţional nestructurat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la înşelăciune şi înşelăciune în formă continuată. Activitatea infracţională a grupării a avut loc în cursul anilor 2008 – 2009.
„Membri grupării publicau anunţuri de mică publicitate în ziare de circulaţie naţională prin care susţineau că sunt reprezentanţii unor firme străine sau române şi sunt interesaţi de achiziţionarea de maşini de cusut vechi, oferind în schimb sume foarte mari de bani. Victimele sunau la numărul de telefon din anunţ şi erau convinse să depună diverse sume de bani în conturi indicate de inculpaţi, motivând că sunt necesare pentru diverse taxe sau pentru un certificat de autentificare“, se afirmă în rechizitoriul procurorilor.
Unele victime erau convinse să depună de mai multe ori bani printr-un certificat de autentificare fals pe care îl primeau pe fax. Un astfel de anunţ suna în felul următor: „Firmă austriacă colecţionez maşini de cusut de toate gamele. Plata la domiciliu. Oferim seriozitate. 305.000 Euro – 485.000 Euro“. Banii depuşi de majoritatea victimelor erau între 100 de lei şi 1.000 de lei. Au fost, însă, două persoane, o femeie din Braşov şi un bărbat din Cluj-Napoca, care au „cotizat“ în conturile „ţeparilor“ cu 13.500 lei, respectiv 14.203 lei.
Vezi şi Dosarul SINGER: 28 de inculpaţi din 32, condamnaţi la ÎNCHISOARE cu EXECUTARE.Cea mai mare pedeapsă este de 12 ani de detenţie
Citeşte şi Dosarul Singer: Pedepse de până la 10 ani închisoare pentru opt inculpaţi judecaţi pentru înşelăciune. Decizie la Tribunalul Alba
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News