Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Adrian Năstase a încercat să se sinucidă cu un pistol, după ce a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la doi ani de închisoare cu executare


Publicat

Adrian Năstase s-a împuşcat în zona gâtului, miercuri seara. A fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca din Bucureşti, în stare de conştienţă. Anterior acestui moment, la domiciliul lui Adrian Năstase s-au prezentat doi poliţişti de la Serviciul Urmăriri, care i-ar fi prezentat mandatul de executare a pedepsei de doi ani închisoare, potrivit sentinţei definitive în Dosarul „Trofeul Calităţii”. Adrian Năstase urma să-şi execute pedeapsa la Penitenciarul Rahova.

Adrian Năstase a ajuns la spital prezentând o plagă în zona gâtului, aproape de vena jugulară, au precizat surse medicale, citate de Mediafax. A fost internat la Terapie Intensivă, în noaptea de miercuri spre joi şi se afla în stare stabilă. Era conştient, comunica, însă cu dificultate şi prezenta patru plăgi în zona mijlocie a gâtului.

UPDATE: Medicii s-au declarat circumspecţi, joi dimineaţa, înainte de a intra în operaţie, dată fiind starea de sănătate a lui Adrian Năstase, care este diabetic, hipertensiv şi cardiac. Intervenţia chirurgicală pentru îndepărtarea ţesuturilor afectate de pe traiectoria glonţului, în zona gâtului a început în jurul orei 10.00 şi a durat aproximativ o oră şi jumătate. Operaţia a cuprins intervenţii de chirurgie vasculară şi plastică şi reparatorie. Surse medicale au precizat că glonţul a păstruns în partea stângă, zona muşchiului sternocleidomastoidian (gât). După ce a trecut pe lângă cartilagiul tiroidian, a ricoşat sub claviculă şi a ieşit muşchiul deltoid (umărul) din partea dreaptă.

Medicul Ioan Lascăr, specialist în chirurgie plastică, a declarat că operaţia a fost finalizată cu succes, în jurul orei 11.30. Nu au fost leziuni vitale, nu au fost afectate formaţiuni anatomice de importanţă vitală. Adrian Năstase ar avea nevoie de până la 14 zile de recuperare postoperatorie. Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, joi, că pacientul se afla sub tratament şi consiliere psihiatrică la Spitalul Floreasca şi prezenta risc de infarct.

Avocaţii lui Adrian Năstase intenţionează să depună cerere pentru amânarea executării pedepsei pentru trei luni.

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul „Trofeul calităţii”. În acest caz, liderul social-democrat a fost acuzat de strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004 prin organizarea unui simpozion, numit „Trofeul calităţii în construcţii”.

La Spitalul Floreasca, în jurul orei 24.00, a ajuns şi premierul Victor Ponta, care a declarat că nu poate comenta decizia justiţiei, însă a dorit să vadă în ce stare se afla Adrian Năstase. “Am vrut să văd cum se simte un om aflat la necaz. Nu puteam să stau acasă fără să ştiu ce face şi cum se simte. Situaţia este sub control. Medicii sunt pregătiţi”, a spus Victor Ponta. De asemenea, mai mulţi colegi de partid s-au deplasat la spital, pentru a se interesa de starea fostului premier, printre care Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie, Dan Şova, europarlamentarul Corina Creţu.

Din primele informaţii privind incidentul de miercuri seara, după ce poliţiştii au intrat în casa lui Adrian Năstase să-i comunice oficial sentinţa, acesta ar fi mers în bibliotecă, motivând că intenţiona să ia câteva cărţi. Pentru că întârzia să apară, poliţiştii au intrat în bibliotecă şi au observat în mâna sa un “obiect suspect”. Acesta s-ar fi dovedit a fi un pistol de 9 mm, pe care oamenii legii ar fi încercat să-l îndepărteze, însă s-ar fi descărcat, iar glonţul a intrat în zona gâtului, fără să rămână în corp.

Unul dintre avocaţii lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a declarat că a vorbit cu Adrian Năstase la o jumătate de oră după pronunţarea sentinţei şi că acesta era “calm, responsabil”. “I-am comunicat că organele de ordine îi vor aduce la cunoştinţă mandatul şi că poate să se prezinte şi singur. Era absolut responsabil şi calm la ora la care am vorbit”, a menţionat Cazacu.

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a făcut public un comunicat:

„Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit o cauză, având ca obiect incidentul petrecut în seara zilei de 20.06.2012, cu ocazia executării mandatului privind executarea pedepsei privative de libertate a închisorii aplicată numitului NĂSTASE ADRIAN. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat de organele de poliţie, iar din primele date comunicate a rezultat că, ar fi existat o tentativă de suicid a numitului NĂSTASE ADRIAN. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă condusă de procurorului şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru efectuarea cercetărilor”.

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 3.00, procurorii au finalizat cercetarea la faţa locului, respectiv domiciliul familiei Năstase din Bucureşti. Aceştia au găsit glonţul provenit dintr-un revolver calibrul 9 mm şi au ridicat şi alte obiecte relevante pentru anchetă.

Procurorul general Codruţa Kovesi a declarat, joi dimineaţa, că se verifică respectarea procedurilor de către poliţiştii care s-au deplasat la domiciliul lui Adrian Năstase, miercuri seara. „Din punct de vedere al legislaţiei, mandatul de executare se pune de îndată în aplicare. Nu e un termen de 3 zile, 5 zile, 10 zile în care acest mandat trebuia să fie pus în aplicare. În momentul în care este primit de către Poliţia Română, potrivit legii, el se pune în aplicare de îndată. Din această perspectivă, cei care s-au deplasat să pună în aplicare mandatul au procedat corect. Am văzut că se vehiculează în spaţiul public un termen de 24 de ore. Legea nu reglementează un astfel de termen, dimpotrivă, legea spune se pune în aplicare de îndată. În toate situaţiile în care s-au emis astfel de mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, mandatele au fost puse în executare de îndată. Nu s-au pus în executare de îndată numai în situaţiile în care persoana respectivă era dispărută, nu se afla la domiciliu”, a spus Kovesi.

De la domiciliul lui Adrian Năstase au fost ridicate 20 de arme.

Ministrul Ioan Rus a precizat pentru presa centrală că şi-a dat seama, după o convorbire telefonică cu Adrian Năstase, pe care a avut-o miercuri seara, în jurul orei 21.30, că acesta intenţiona să se sinucidă. Acesta ar fi fost motivul pentru care la domiciliul său au fost trimişi doar poliţişti în civil, pentru a diminua şocul psihic, iar în apropiere aştepta o ambulanţă. Ministrul Rus l-a sunat pe Năstase pentru a stabilit modalitatea în care urma să fie dus în arest.

Pe blogul său, jurnalistul Radu Tudor dezvăluie şi ce i-ar fi răspuns Adrian Năstase, ministrului Ioan Rus, la telefon: „Acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Eu nu voi părăsi domiciliul meu. E în puterea mea să decid asta”.

Decizia completului de cinci judecători în dosarul „Trofeul Calităţii”

Completul de cinci judecători ai ÎCCJ a admis recursurile formulate de Adrian Năstase şi ceilalţi inculpaţi în Dosarul „Trofeul Calităţii”. A casat, în parte, sentinţa anterioară de condamnare la închisoare cu executare şi, în rejudecare, a schimbat încadrarea juridică a faptei, îndepărtând forma continuată a infracţiunii. Pentru noua acuzaţie, judecătorii au hotărât irevocabil pedeapsa de doi ani închisoare cu executare pentru Adrian Năstase.

Adrian Năstase a fost acuzat de procurorii DNA că a folosit simpozionul „Trofeul calităţii în construcţii”, organizat de Inspectoratul de Stat în Construcţii, pentru strângerea de fonduri în campania electorală din 2004. De asemenea, potrivit acestora, taxele de participare de peste 1,6 milioane de euro ar fi ajuns la patru companii controlate de apropiaţi ai familiei Năstase şi ulterior pentru servicii în campania electorală a reprezentantului PSD.

Simpozionul a fost organizat de inspectorul general al ISC, Irina Jianu, care a a fost condamnată la şase de închisoare cu executare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi.

Alte decizii definitive în dosar au fost 5 ani de închisoare cu executare pentru Diana Gasparovici (fost inspector general de stat adjunct la ISC), 5 ani de închisoare cu executare pentru Marina Ioana Popovici şi câte şase ani de închisoare pentru soţul acesteia – Bogdan Popovici şi pentru directorul general „Eurografica” SRL, Mihail Cristian Vasile.

Textul minutei deciziei penale în dosar (sursa realitatea.net, luju.ro):

„Admite recursurile declarate de inculpaţii Năstase Adrian, Jianu Irina Paula, Gasparovici Diana, Popovici Bogdan, Popovici Marina Ioana şi Vasile Mihail Cristian împotriva sentinţei nr.176 din 30 ianuarie 2012, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală în dosarul nr.514/1/2009.

Casează, în parte, sentinţa penală atacată, numai în ceea ce priveşte încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina inculpatului Năstase Adrian şi cu privire la individualizarea judiciară a pedepselor aplicate inculpaţilor Jianu Irina Paula, Gasparovici Diana, Popovici Bogdan, Popovici Marina Ioana si Vasile Mihail Cristian şi, în rejudecare:

I. În baza art.334 Cod procedură penală schimbă încadrarea juridică a faptei reţinută în sarcina inculpatului Năstase Adrian din infracţiunea prevăzută de art.13 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.41 al.2 Cod penal, în infracţiunea prevăzută de art.13 din Legea nr.78/2000 şi menţine pedeapsa principală de 2 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 lit.a, b şi c Cod penal pe o durată de 2 ani, după executarea pedepsei principale.

II. Înlătura sporul de 1 (un) an închisoare aplicat inculpatei Jianu Irina Paula, urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 6 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 lit.a, b şi c Cod penal pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei.

III. Reduce pedeapsa aplicată inculpatei Gasparovici Diana pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată prevăzută de art. 26 raportat la art.248 cu referire la art.2481 Cod penal, combinat cu art.17 lit.d din Legea nr.78/2000 şi cu aplicarea art.41 al. 2 Cod penal, de la 6 ani închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.64 lit.a, b şi c Cod penal, la 5 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 lit.a, b şi c Cod penal pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei.

IV. Înlătura sporul de 1 (un) an închisoare aplicat inculpatului Popovici Bogdan, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 6 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 lit.a şi b Cod penal, pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei.

V. Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 7 ani închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.64 lit.a şi b Cod penal aplicată inculpatei Popovici Marina Ioana, în pedepsele componente, pe care le repune în individualitatea lor, cu înlăturarea sporului de 1 (un) an închisoare.

Reduce pedeapsa stabilită inculpatei Popovici Marina Ioana pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, prevăzută de art.26 raportat la art.248 cu referire la art.2481 Cod penal, combinat cu art.17 lit.d din Legea nr.78/2000 şi cu aplicarea art.41 al.2 Cod penal, de la 6 ani închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art.64 lit.a şi b Cod penal, la 5 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 lit.a şi b Cod penal, pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei.

Reduce pedeapsa stabilită inculpatei Popovici Marina Ioana, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani prevăzută de art.23 al.1 lit.b şi c din Legea nr.656/2002 raportat la art.17 lit.e din Legea nr.78/2000 şi cu aplicarea art.41 al.2 Cod penal, de la 6 ani închisoare la 4 ani închisoare.

Reduce pedeapsa stabilită aceleiaşi inculpate pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnatură privată prevăzută de art.290 Cod penal raportat la art.17 lit.c din Legea nr.78/2000 şi cu aplicarea art.41 al.2 Cod penal, de la 2 ani închisoare la 1 închisoare.

În baza art.33 lit.a, art.34 lit.b şi art.35 Cod penal contopeşte pedepsele sus menţionate, urmând ca inculpata să execute pedeapsa cea mai grea, de 5 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 lit.a şi b Cod penal, pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei.

VI. Înlătură sporul de 1 (un) an închisoare aplicat inculpatului Vasile Mihail Cristian, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 6 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 lit.a şi b Cod penal, pe o durată de 5 ani, după executarea pedepsei.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale recurate.

Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva aceleiaşi hotărâri.

Onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru recurenţii intimaţi inculpaţi Năstase Adrian, Jianu Irina Paula, Popovici Bogdan, Popovici Marina Ioana, Vasile Mihail Cristian şi recurenta inculpată Gasparovici Diana, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în suma de câte 100 lei, se suportă din fondul Ministerului Justiţiei.

Definitivă.

Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi, 20 iunie 2012.”

„Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit o cauză, având ca obiect incidentul petrecut în seara zilei de 20.06.2012, cu ocazia executării mandatului privind executarea pedepsei privative de libertate a închisorii aplicată numitului NĂSTASE ADRIAN. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat de organele de poliţie, iar din primele date comunicate a rezultat că, ar fi existat o tentativă de suicid a numitului  NĂSTASE ADRIAN. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă condusă de procurorului şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru efectuarea cercetărilor”, informează un comunicat al Parchetului.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. andone

  joi, 21.06.2012 at 07:52

  Daca suntem intro tara democratica, CONDAMNATUL ADRIAN NASTASE , trebuie sa faca inchisoare ca un muitor de rand, nu sa se impuste simbolic sa scape de parnaie.Dar actualul GUVERN USL va schimba legile in favoarea inculpatului Adrian Nastase

 2. ion cel prost

  vineri, 22.06.2012 at 15:24

  aqndone ,esti un prost,te-as ruga sa incerci tu sa iti inscenezi tu o astfel de sinucidere la 2 mm de carotida sa vedem daca reusesti,esti un basist cu miza mica.Explica-mi si mie de ce a trebuit sa dureze 8 ani cu 1000 martori acest proces,a fost cumva Nastase un dictator nazist care a omorat 6 milioane de evrei de exemplu?si acestia au aflat verdictul dupa 2 ani maxim si au avut in total 500 de martori,dupa un razboi de 5 ani si moartea a 30 de milioane de oameni.Nu mai punem la socoteala ca Nastase a facut cea mai buna guvernare post decembrista,intre altele 150 de km de autostrada in anul 2004,iar dupa el in 8 ani cam tot atat s-au finalizat.

 3. ion cel prost

  vineri, 22.06.2012 at 15:30

  Intr-adevar nu suntem intr-0 tara democratica,dar iti amintesc niste nume-Maniu,Balcescu,Iorga,Eminescu,Cuza,Caragiale,Antonescu-te intreb ,au fost ei buni romani?Stii cumva cum au sfarsit ei?cam tot asa ca Nastase!,crezi ca ei au avut respect din partea prostimii romane,nu ,doar injuraturi,calomnii si cate un glont eventual,sau puscarie sau exil greu.Iti plang de mila,nu gandesti mai departe de inchizitorii stalinisti ai anilor 50 la fel ca si seful tau Basina chelul chior.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Peste 400 de pacienți depistați pozitiv cu COVID-19 s-au externat la cerere din spitalele din România

Publicat

Peste 400 de pacienți testați pozitiv cu coronavirus s-au externat la cerere din spitalele din România, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore, în țara noastră au fost confirmate 698 de persoane ca fiind infectate cu COVID-19, ceea ce reprezintă un nou record.

Până sâmbătă, pe teritoriul României au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19, dintre care 1.871 au murit. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienți vindecați și 1.793 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare și 406 pacienți externați la cerere cu test pozitiv.

Citește și ALBA: Un nou deces și TREI noi cazuri de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore. Numărul cazurilor active în județ

Autoritățile nu îi mai pot ține pe români în izolare și carantină, după ce Curtea Constituțională a României a stabilit, la începutul lunii iulie, că articolele de acte normative privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei sunt neconstituţionale pentru că sunt lipsite de claritate şi previzibilitate.

Ca urmare a acestei decizii, peste 31.000 de persoane, unele infectate, au ieșit din izolare și carantină, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24.

Citește și Un nou record alarmant: 698 de cazuri de COVID-19 în România. 24 de oameni și-au pierdut viața, în ultimele 24 de ore

Pe 9 iulie, după numeroase dezbateri și contre politice, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, la şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor în care s-a dezbătut proiectul Guvernului privind carantinarea şi izolarea, că, în urma discuţiei cu reprezentanţii Parlamentului, s-a ajuns la un proiect viabil, care respectă recomandările CCR și care permite autorităţilor „să-şi facă treaba”.

Sâmbătă, pe 11 iulie, proiectul ar fi trebuit să fie votat în Senat, pentru ca legea să intre în vigoare cât mai repede, însă social-democrații au amânat votul pentru luni, argumentând că s-a lucrat până târziu în noapte și trebuie revizuite articolele astfel încât să se asigure că legea, în forma ei finală, va fi una bună și va reuși să treacă testul CCR.

sursa: digi24.ro, Grupul de Comunicare Strategică

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN de furtuni în Alba și în țară, duminică, până la ora 18:00. Ploi torențiale, vijelii și grindină

Publicat

Meteorologii au emis sâmbătă o atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică valabilă pentru județul Alba și alte județe din țară, valabilă duminică, 12 iulie, între orele 06:00 – 18:00. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și nordul Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de peste 65 … 75 km/h, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 … 30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi în nord-vestul teritoriului încă din a doua parte a zilei de sâmbătă (11 iulie).

Sâmbătă, 11 iulie, în zonele de câmpie disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. În cursul zilei de duminică, 12 iulie, în regiunile vestice, nordice și centrale vremea se va răci semnificativ, dar în cele sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat, iar la amiază indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități.

harta romania

Începând de duminică, 12 iulie, ora 18:00 – până luni, 13 iulie, la ora 06:00, este în vigoare o informare de instabilitate atmosferică valabilă la nivel național. 

În intervalul menționat, în Moldova, Muntenia, local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

sursa: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un nou record alarmant: 698 de cazuri de COVID-19 în România. 24 de oameni și-au pierdut viața, în ultimele 24 de ore

Publicat

Până sâmbătă, 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 698 noi cazuri de îmbolnăvire.

Până astăzi, 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienți vindecați și 1.793 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare și 406 pacienți externați la cerere cu test pozitiv.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 698 noi cazuri de îmbolnăvire.

În intervalul 10.07.2020 (10:00) – 11.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 24 decese (16 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Botoșani, Brașov, Buzău, Dolj, Galați, Maramureș, București, Olt, Prahova și Sibiu.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la persoane de peste 80 de ani.

23 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

Până astăzi, 1.871 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 239 de pacienți.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Un nou deces și TREI noi cazuri de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore. Numărul cazurilor active în județ

Publicat

Au fost confirmate trei cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise sâmbătă, 11 iulie, de Direcția de Sănătate Publică. Numărul de cazuri active în județ este de 50. 

Numărul total al îmbolnăvirilor, de la începutul pandemiei, în județul Alba, a ajuns la 504.

Potrivit DSP Alba, 426 persoane au fost declarate vindecate și de la începutul perioadei s-au înregistrat 28 decese.

Vineri, în Alba au fost prelucrate în total 255 de teste la DSP. Numărul total de teste efectuate în județ a ajuns la 30.972.

Până vineri erau raportate 501 de cazuri (7 noi, 53 active), 421 vindecări, 27 decese, 30.717 teste prelucrate.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate