Connect with us
Advertisement

Educație

VIDEO: Cum se fac testele de salivă pentru elevi. Demonstrații de utilizare, prezentate de miniștrii Sănătății și Educației

Publicat

Miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei, Alexandru Rafila şi Sorin Cîmpeanu, au realizat o serie de clipuri despre modul de utilizare a testelor de salivă pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 la copii.

YouTube video

În primul clip, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, explică în detaliu toate componentele şi felul în care se folosesc aceste teste.

YouTube video

Al doilea test este exemplificat de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în calitate de cadru didactic, iar în al treilea videoclip este prezentat modul în care se pregătesc testele antigen pe bază de salivă.

YouTube video

Primele teste de salivă din lotul de 6,5 milioane de bucăţi au ajuns în teritoriu pe 25 noiembrie.

UPDATE: Ministrul Educației a precizat la Antena3 că directorul de școală este responsabil de procesul de ambalare individuală a testelor de salivă.

„Fiecare școală are un director. Directorul este responsabil pentru managementul acelei școli. Va apela la colegi, cadre didactice, va apela la personal didactic și didactic auxiliar, personal nedidactic, și acolo unde există un rol foarte important, îi rog pe cei care sunt angajați ai Ministerului Sănătății, asistenți medicali, să se implice în acest proces. Sunt convins că se vor implica”, a declarat ministrul Educației,.

În situația în care infrastructura școlii nu permite realizarea testării, sarcina revine părinților: „Acolo unde profesorii consideră că nu se pot implica în acest proces sau nu există infrastructură, elevii primesc testele pentru o săptămână și pot fi administrate acasă, sub supravegherea părinților. Dacă se administrează de către părinți sau în prezența părinților, în mod evident, nu mai necesită acordul expres al acestora, deoarece părinții sunt cei care le administrează”.

Dacă rezultatul unui test administrat acasă este pozitiv, trebuie să fie anunțată școala: „Important este să putem raporta, să raportăm corect și în timp rezultatele acestor teste către școală și către medicul de familie, dacă este vorba de un rezultat pozitiv”.

surse: agerpres.ro, edupedu.ro, antena3.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement