Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Incident pe platoul unei televiziuni din Rusia. O jurnalistă a afișat un banner anti-război. Riscă 15 ani de pușcărie

Publicat

O jurnalistă a postului tv de propagandă Pervîi Kanal (Canal 1) din Rusia a intrat în cadru în timpul unei emisiuni de știri în direct, purtând o pancartă pe care scria „Nu Războiului”.

Secvența a durat doar câteva secunde. Agențiile ruse de știri au relatat că ulterior jurnalista a fost reținută și acuzată de „discreditarea forțelor armate”. Potrivit legii din Rusia, riscă 15 ani de închisoare.

În imaginile distribuite pe scară largă în Rusia, inclusiv pe aplicaţia de social media Telegram, se vede cum femeia intră în cadrul din spatele prezentatoarei.

„Nu războiului! Opriţi războiul. Nu credeţi propaganda. Vă mint, ruşi împotriva războiului”, scrie în engleză și în rusă pe pancarta pe care a agitat-o în spatele prezentatoarei tv, potrivit BBC.

Jurnalista care a protestat în acest fel este Marina Ovsiannikova, editor la Canal 1, unul dintre cele mai urmărite din Rusia.

Înainte de a incident, jurnalista a întregistrat un mesaj video, ajuns și el pe rețelele sociale, în care spune: „Din nefericire, în ultimii ani, am lucrat la Canal 1 și am fost implicată în propaganda Kremlinului, iar acum îmi este foarte rușine de asta”.

„Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o crimă, Rusia fiind țara agresoare, iar aceasta agresiune este pe conștiința unui singur om. Acest om este Vladimir Putin. Tatăl meu este ucrainean iar mama mea este rusoaică, iar ei niciodată nu au fost dușmani”, spune Marina Ovsiannikova în video.

Jurnalista a mai spus că îi e foarte rușine pentru că lucrat la canalul de propagandă a Kremlinului și că nu a ieșit la proteste atunci când Alexei Navalnîi a fost otrăvit.

Mass-media rusă controlată de stat se referă la război ca fiind o „operație militară specială” și descrie Ucraina drept agresor, cu un guvern condus de neonazişti.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. RAUL

    marți, 15.03.2022 at 16:32

    Nu au tupeu românii să iasă in stradă să își ceara drepturile și să îi dea afară pe hoții din conducere… Dar au rușii tupeu să facă proteste pt 15 ani de bulău… Mai comuniști sunt români 😂🤣

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax