Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Premierul Ciucă anunță plafonarea prețurilor la energie. Care vor fi noile tarife pentru consumatori și în ce condiții

Publicat

Guvernul a adoptat OUG pe energie, care stabilește plafonarea prețurilor șo noile tarife pentru consumatorii casnici și non-casnici. Premierul Nicolae Ciucă spune că de măsuri vor beneficia aproximativ 5 milioane de familii de români. Plafonarea se stabilește pe un an. 

Prețurile stabilite la energie:

La energie electrică, preţul va fi de maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este mai mic sau egal cu 100 KWh; maximum 0,8 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 100 kWh şi 300 KWh inclusiv.

La gaze, preţul va fi reglementat la maximum 0,31 lei/kWh, cu TVA inclus.

Pentru consumatorii noncasnici, la energie electrică preţul va fi de maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, iar, la gaze, maximum 0,37 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru un consum anual de gaze naturale realizat în anul 2021 la locul de consum este de cel mult 50.000 MWh, precum şi în cazul producătorilor de energie termică destinată consumului altor clienţi.

CET-urile vor cumpăra gaze naturale la preţ reglementat de 250 lei/MWh, este informația pe care premierul nu a oferit-o dar apare într-o postare a ministrului Virgil Popescu, de după ședința de Guvern.

”Pentru consumatorii non casnici până la 0,37 lei pe kilowat cu mențiunea că pentru întreprinderile care au avut consum de până la 50.000 de kilowați oră în 2021, se menține același preț” a spus premierul.

Schema de ajutor este în continuare defectuoasă, potrivit experților din piață, deși Guvernul a avut timp, de această dată, să pregătească măsurile din timp.

Potrivit expertului în energie Dumitru Chisăliță, de la Asociația pentru Energie Inteligentă, există probleme legate faptul că se ia în calcul consumul din 2021, iar regularizările ar putea aduce surprize, de faptul că plafonarea nu se aplică unitar și de efectele dezastruoase asupra marii industrii.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    vineri, 18.03.2022 at 19:52

    Idiotenie Brand-ul Guvernul Romaniei : plafonarea pretului curentul electric, pentru ” clientii casnici cu un consum lunar intre 100 SI 300 KWh ” ! Care Dzeu Client Casnic, chiar cu un casoi cu 4-5 camere, locuit de 10-15 persoane, ori un apartament de 4 camere,cu 5-6 locatari, poate consuma 299 KWh ( In Comnunicatul oficial, de la radiojurnalul de seara, de azi 18.03. a.c. i se ZICEA Doar KWat, cum Zicea Traian Basescu, cand se referea la linii noi de 220 KVolti, el le Zicea Volti, tensiunea de la Prize !! ) ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax