|

FOTO/VIDEO: Spectacolul ”Faust” al teatrului din Sibiu, aplaudat timp de 18 minute fără întrerupere, la Budapesta!

Silviu Purcarete la BudapestaSpectacolul ”Faust”, al Teatrului ”Radu Stanca” din Sibiu, a înregistrat un succes extraordinar la Budapesta. Două seri la rând s-a jucat cu casa închisă, publicul impresionat profund aplaudând 18 minute fără încetare. ”Faust”, regizat de Silviu Purcărete, a fost una dintre cele mai aşteptate reprezentaţii ale festivalului internaţional de teatru ”Madach”.

„Este o redescoperire a textului pe care ca spectator eşti invitat nu numai să-l înţelegi, ci şi într-o oarecare măsură să-l joci împreună cu actorii. Muzica este splendidă. Regia este uluitoare”, a declarat Marius Lazurcă, ambasadorul României în Ungaria.

Spectacolul s-a jucat într-o hală industrială veche, construită în 1886 după planurile arhitectului Gustave Eiffel, declarată monument istoric. „Din toate punctele de vedere este o mare premieră. Premieră pentru că pentru mine este o preluare de rol, o premieră pentru colegi pentru că trebuie să joace cu mine, premieră pentru că o jucăm pentru prima oară la Budapesta, premieră pentru că o jucăm la sălile Eiffel”, a spus actorul Bacs Miklos.

“Deja spaţiile acestea industriale părăsite au ceva din muzeu, dar au ceva de muzeu viu, sunt extraordinare pentru că au expresivitate şi un design absolut minunat pentru cultură”, a spus și Helmut Stürmer, scenograf Faust.

Spectacolul actorilor sibieni a avut premiera, în urmă cu zece ani, în 2007, şi s-a jucat pe cele mai mari scene cu casa închisă. La Edimburgh (unde se desfășoară unul dintre cele mai mari festivaluri de teatru din lume), spectacolul a făcut vâlvă, beneficiind de critici extraordinare. Spectacolul i-a adus Ofeliei Popii titlul de cea mai bună actriță din România. De data aceasta, spaţiul în care a avut loc reprezentaţia a fost donat de Primăria din Budapesta Operei Naţionale, iar „Faust” a fost primul eveniment cultural organizat acolo.

Iubitorii de teatru din Alba pot vedea acest spectacol în programul Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu însă este de reținut că biletele trebuie cumpărate cu mult timp înainte.

Foto: Costin Chesnoiu

Promo spectacol

Reacții după spectacolul ”Faust” jucat la Edimburgh

URL scurt: http://alba24.ro/?p=563958avatar Publicat de pe 30 aprilie 2017 şi actualizat pe 30 aprilie 2017.
Publicat în Arta, Cultura, Foto, GALERIE FOTO - VIDEO, Video.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Ciorea ramona: Buna ziua . Va asteptam si pe strada poligonului sa ne vedeti copii jucanduse intre masini si gunoaie...
  • Eu: Și noi așteptăm pe strada Poligonului de 2 mandate sa demoleze primăria vechea centrala termica… Copiii se...
  • A.D.: Pupatorii de moaste au ajuns sa-i sustina pe pupatorii de ciocan !!! Asta e definitia ipocriziei. Religia e ok...
  • Ionel: Religie=manipulare=putere. Simplu. Matematic. Cel mai mare pacat este acela de a manipula oamenii. Preotii...
  • Alin: Zeci de credinciosi sau zeci de pedofili?

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI