Eveniment
20 de sindicalişti de la „Hidroserv” şi „Hidroelectrica” Sebeş au protestat la Bucureşti
UPDATE: Vineri, ora 17.00 Protestul sindicaliştilor a luat sfârşit, dar fără prea multe veşti pentru sutele de oameni care au pichetat, vineri, sediul Ministerului Economiei. Conducerea AGA nu a oferit protestanţilor nici o informaţie referitoare la rezultatul discuţiilor ce au avut loc la nivelul acesteia: ” Nu ştim nimic, încă. Nu s-a făcut nici o declaraţie de presă, ci ni s-a spus că o să ni se comunice rezultatul, luni. Din surse neoficiale, am înţeles că s-a votat cu cu 3 la 1 pentru companii. Fondul Proprietatea a votat împotriva divizării. Deocamdată, e linişte, mâine şi poimâine”, a declarat Constantin Grosu, lider de sindicat la „Hidroserv” Sebeş.
Peste 20 de sindicalişti de la „Hidroelectrica” şi „Hidroserv” Sebeş au participat la un protest organizat la Bucureşti, de membrii sindicatului din acest domeniu, „Hidrosind”. Aproximativ 300 de persoane din sectorul energetic, din toate sucursalele „Hidroelectrica” din ţară îşi exprimă nemulţumirea faţă de intenţia autorităţilor de a crea cele două companii naţionale „Hidroenergetica” şi „Electra”. Protestatarii s-au aflat în faţa Ministerului Economiei şi a sediului „Hidroelectrica” din capitală.
Liderii de sindicat s-au întâlnit, la Ministerul Economiei, cu ministrul de resort, Ion Ariton. Angajaţii „Hidroelectrica” şi „Hidrosev” Sebeş s-au deplasat vineri, la Bucureşti, cu autocarul, pentru a protesta, alături de colegii lor din ţară împotriva divizării „Hidroelectrica” în cele două companii amintite: „Prin această divizare, <Hidroserv> Sebeş va fi încorporată în compania <Hidroenergetica> şi ne temem de faptul că urmează să se efectueze restructurări de personal. Foarte mulţi dintre noi vom rămâne fără locuri de muncă”, a declarat Constantin Grosu, liderul de sindicat de la „Hidroserv” Sebeş. La Bucureşti se află şi Ioan Besoiu, directorul firmei „Hidroserv”. În cazul în care cererile lor nu îşi vor găsi un răspuns pozitiv, angajaţii sunt dispuşi să continue protestele şi în zilele următoare.
Vineri, la Bucureşti au loc Adunările Generale ale celor două companii energetice, în cadrul cărora ar trebui să se decidă oportunitatea înfiinţării celor doi giganţi. Reprezentanţii Ministerului Economiei au precizat că Fondul Proprietatea nu susţine crearea acestora şi nici virarea unor sume din profitul companiilor la bugetul de stat.
“Hidroenergectica” şi “Electra” ar fi urmat să intre în funcţiune de la 1 iulie 2010, după ce a fost aprobată înfiinţarea lor la 29 ianuarie a.c., însă momentul a fost amânat.
„Hidroenergetica” este formată din “Electrocentrale” Deva, “Electrocentrale” Bucureşti, sucursale din structura “Termoelectrica” (S.E. Paroşeni şi Termoserv Paroşeni), sucursale din structura Hidroelectrica (SH Bistriţa, SH Buzău, SH Cluj, SH Curtea de Argeş, SH Haţeg, SH Porţile de Fier, SH Oradea, SH Sebeş şi SH Slatina), filiale ale “Hidroelectrica” (“Hidroserv” Bistriţa, “Hidroserv” Slatina, “Hidroserv” Porţile de Fier, “Hidroserv” Curtea de Argeş, “Hidroserv” Sebeş, “Hidroserv” Haţeg şi “Hidroserv” Cluj), parte din Compania Naţională a Huilei după restructurare.
“Electra” SA ar cuprinde punctele: Turceni, Rovinari şi Craiova, Nuclearelectrica, SH Râmnicu Vâlcea, SH Sibiu, SH Târgu Jiu, sucursale din structura “Hidroelectrica”, filiala “Hidroserv” Râmnicu Vâlcea, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO).
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News