Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

7 septembrie: Înainteprăznuirea Nașterii Maicii Domnului, sărbătoare ortodoxă. Obiceiurile din sânul bisericii

Publicat

Înainteprăznuirea Nașterii Maicii Domnului este sărbătorită anual în Biserica Ortodoxă în ziua de 7 septembrie a fiecărui an.

Pentru pregătirea sufletească a credincioșilor, toate sărbătorile împărătești (inclusiv cele ale Maicii Domnului) sunt precedate de un timp de pregătire, de anticipare sau introducere, numit preserbare, înainte-serbare sau înainte-prăznuire.

Înainteprăznuirea Nașterii Maicii Domnului: ce spune tipicul Bisericii

Înainteprăznuirea Nașterii Maicii Domnului este sărbătorită la 7 septembrie. Sărbătorile au, de asemenea, și o perioadă de continuare sau prelungire a serbării, numită după-serbare sau după-prăznuire.

Vezi și MESAJE de Sfânta Maria 2023. Felicitări și urări pe care să le transmiți în 8 septembrie

Potrivit informațiilor preluate din Liturgica generală a părintelui Ene Braniște, în toată perioada preserbării și a după-serbării, pe lângă slujba sfinților pomeniți în zilele respective, se adaugă și cântări, rugăciuni și lecturi din cele în legătură cu praznicul respectiv, iar în ziua odovaniei praznicului, slujba se pune aproape la fel ca și în ziua însăși a praznicului (omițându-se doar paremiile și litia la Vecernie, polieleul și Evanghelia la ‘Utrenie, iar Apostolul și Evanghelia de la Liturghie sunt ale zilei).

Pentru aceasta, uneori, slujba sfântului (sfinților) din acea zi se mută, adică se oficiază cu o zi mai înainte sau mai în urmă, după cum prevede Tipicul sau după cum rânduiește cel mai mare, scrie Basilica.

Citește și Sfânta MARIA MICĂ: În 8 septembrie, NAȘTEREA MAICII DOMNULUI- cea mai mare SĂRBĂTOARE a toamnei. Semnificaţii și tradiţii

La fiecare sărbătoare din cursul anului se pune, încă de la Vecernia din ajun, pe iconostasul (analogul) din naosul (sânul) bisericii, icoana praznicului sau a sfântului sărbătorit.

La praznicele împărătești, icoanele praznicale (și crucea la sărbătoarea înălțării Sfintei Cruci) se pun pe iconostas încă din ajunul preserbării și rămân pe el până la sfârșitul după-serbării, adică până în ziua odovaniei praznicului.

Înainteprăznuirea Nașterii Maicii Domnului: 7 septembrie

Această sărbătoare este legată nașterea Fecioarei Maria, mama lui Iisus Hristos, pe care o precede.

Conform tradiției creștine, Fecioara Maria a fost concepută de Sfântul Ioachim și Sfânta Ana, părinții săi, în vârstă înaintată, după o perioadă de sterilitate.

Vezi și Sfânta Maria 2023: MESAJE și URĂRI pentru familie, colegi, prieteni. Pentru toți cei care-şi sărbătoresc ziua numelui

Nașterea ei a fost un eveniment deosebit, considerat un semn al harului lui Dumnezeu și pregătirea pentru nașterea lui Iisus, care avea să fie Fiul lui Dumnezeu.

Înainteprăznuirea Nașterii Maicii Domnului este o sărbătoare importantă în tradiția ortodoxă și este însoțită de slujbe religioase speciale, rugăciuni și aduceri de mulțumire pentru darul vieții Mariei.

Mulți credincioși participă la aceste slujbe și aduc flori în biserică pentru a sărbători această zi.

Această sărbătoare a Maicii Domnului are o semnificație spirituală profundă în creștinism și servește ca un moment de reflecție asupra rolului important pe care Maria l-a jucat în planul mântuirii și în viața lui Iisus Hristos.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax