Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sezonul virozelor: Peste 2.000 de pacienți într-o săptămână, în Alba. Află cum poți evita să devii victima răcelii

Publicat

După lunile călduroase ale verii, răcirea bruscă a temperaturilor din ultima perioadă a dus, ca în fiecare an, la o sensibilizare fizică a oamenilor și, evident, la apariția primelor afecțiuni. Secreții nazale, strănuturi, dureri de gât sau de cap, stări de oboseală sau oscilații de temperatură sunt doar câteva dintre simptomele care au atins o mulțime de oameni în aceste zile.

În săptămâna 7-13 octombrie, la spitale și la cabinetele medicilor de familie s-au prezentat 2.131 pacienți cu viroze specifice sezonului răcoros. Dintre aceștia, 41 au rămas internați în spital. Totodată, au fost înregistrați 318 pacienți cu pneumonie, dintre care 59 au fost internați, după cum a anunțat directorul DSP Alba, Horea Timiș.

Virozele respiratorii sunt boli infecțioase acute, foarte contagioase, provocate de diferite tipuri  de virusuri cu afinitate  crescută pentru căile respiratorii. Caracteristic, și incidenta acestor  afecțiuni  este crescută în anotimpul  friguros.

Sursa de infecție este reprezentată de persoanele bolnave și de cele purtătoare de viruși  care sunt aparent sănătoase.

Simptomele și semnele obișnuite ale virozelor respiratorii sunt: congestia mucoasei nazale cu rinoree (secreție nazală abundentă), strănutul frecvent, durerea de gât spontană și/sau la înghițire, durerea de cap, indispoziția, oboseală accentuată, rareori subfebrilitatea sau febra moderată.

Infecțiile respiratorii acute virale se pot prezenta sub mai multe forme: rinită, faringită, laringită, traheită, bronsită, pneumonii, putând fi prezente adeseori mai multe tipuri de boală ân același timp. Evoluția este în general spre vindecare fără sechele. Există însa și posibilitatea de apariție a complicațiilor: extinderea infecției, suprainfecții bacteriene, acutizarea bolilor cronice, în special la persoanele cu risc crescut de a se îmbolnăvi.

Cele mai simple măsuri de prevenire a virozelor respiratorii sunt:

1.   alimentație bogată în vitamine (fructe și legume proaspete)

2.   evitarea fumatului și consumului de alcool care scad capacitatea de apărare a organismului

3.   respectarea regulilor de igienă personală

4.   suflare corectă a nasului

5.   aerisirea frecventă a încăperilor

6.   evitarea aglomerației și a contactelor cu persoanele bolnave

7.   dezinfecția  obiectelor contaminate

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax