Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiune caritabilă la UAB, pentru Via Transilvanica, iniţiată de Tiberiu Ușeriu, câștigătorul Ultramaratonului Arctic

Publicat


transilvanica uab

În anul Centenar, în contextul fenomenului Giving Tuesday, Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia alege să facă un pas pe „Drumul care unește”, prin implicarea în proiectul Via Transilvanica implementat de către Asociația Tășuleasa Social. Administratorul acestui ONG este Tiberiu Ușeriu, câștigătorul Ultramaratonului Arctic din acest an.

În perioada 20-26 noiembrie, în intervalul orar 9.00-15.00, Universitatea derulează o campanie de strângere de obiecte simbolice (tradiționale sau cu motivele Unirii și/sau ale Tricolorului). În instituție vor exista trei puncte de colectare: Palatul Apor, Librărie și Departamentul de Administrarea Afacerilor și Marketing.

Bunurile donate, precum și creații ale studenților Cercului de Marketing și ale Cercului de Etnologie și Folclor din cadrul Universității vor fi comercializate în cadrul unui târg care va avea loc marţi, 27 noiembrie, începând cu ora 10.00, în cadrul Universității. Banii obținuți în urma târgului vor fi donați Asociației Tășuleasa Social pentru a marca o parte din traseul Via Transilvanica.

Tăşuleasa Social este un ONG, al cărui administrator este Tiberiu Ușeriu, câștigătorul Ultramaratonului Arctic din acest an. Asociația desfăşoară proiecte cu caracter social, educaţional, de mediu, cultural și s-a făcut cunoscută publicului larg în primul rând prin acţiunile de împădurire pe care le organizează toamna şi primăvara, cu participare voluntară.

Printre altele, Tășuleasa Social și-a propus să amenajeze un drum care va porni de la Drobeta-Turnu Severin – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol I – va străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până la Putna – unde se odihnește Ștefan cel Mare.

Via Transilvanica este un drum care își propune să promoveze natura, istoria și multiculturalitatea Transilvaniei, un drum de 950 km ce poate fi parcurs în mai multe săptămâni în totalitate sau parțial în câteva zile, după puterea și dorința călătorului. Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilități de cazare și masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone geografice.

Via Transilvanica este un drum curajos fiindcă îi ajută pe români să redescopere repere și să vorbească despre cine suntem cu adevărat, de la firul de iarbă de la malul Dunării până la crestele munților. Via Transilvanica este identitate. Pentru că oferă șansa de a cunoaște mai bine istoria și, astfel, o mai bună ințelegere – ca nație, transmit organizatorii.

În 29 septembrie, Asociația Tășuleasa Social din Piatra Fântânele a inaugurat primii 140 de kilometri din traseul Via Transilvanica.

#GivingTuesday pune în valoare generozitatea oamenilor și puterea de comunicare a social media. Este o mișcare ce aduce împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a încuraja implicarea în comunitate.

În anul 2017, UAB a desfășurat un târg caritabil care a avut ca obiectiv strângerea de fonduri necesare ultramaratonistului Levente Polgar pentru confirmarea înscrierii la cel mai dificil maraton, Ultramaratonul Arctic 2018. La eveniment au participat peste 120 de persoane. Suma strânsă a fost donată ultramaratonistului care a devenit, în acest fel, singurul ultramaratonist cu handicap care a participat la o competiție atât de dură.

Produsele care vor fi scoase la vânzare vor putea fi văzute pe pagina de Facebook a Facultății de Științe Economice a UAB.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Copiii și profesorii din Alba, plecați în excursie în Italia, au ajuns în țară. Medic, la Vama Borș: Nu prezintă simptome

Publicat

Autocarul ce îi transportă pe elevii și profesorii din Alba care s-au întors de urgență în țară dintr-o excursie în Italia a ajuns în Vama Borș duminică, în jurul orei 19.30. Toți cei din autocar au trecut printr-un filtru medical, fiind consultați de către medici îmbrăcați în costume speciale.  Potrivit medicilor, cei aflați în autocar […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Iubește românește de Dragobete 2020. MESAJE pentru persoana iubită de Ziua Îndrăgostiților la români

Publicat

dragobete

MESAJE de DRAGOBETE 2020: SMS-uri, idei de felicitări și declarații de dragoste. Românii celebrează în fiecare an, pe 24 februarie, ziua iubirii, de Dragobete. Este momentul în care cei îndrăgostiţi au ocazia să-şi exprime şi să-şi dovedească sentimentele, prin cele mai interesante și neașteptate gesturi și declaraţii  de dragoste. Dragobete era numit şi Năvalnicul sau […]

Citește mai departe
Publicitate

AIUD

FOTO: Trei cămine culturale din comuna Unirea vor fi modernizate și dotate, printr-o investiție de 1,6 milioane de lei

Publicat

Trei cămine culturale aflate în satele Ciugudu de Jos, Inoc și Măhăceni din comuna Unirea vor fi modernizate și dotate printr-o investiție de 1,6 milioane de lei. Primăria comunei Unirea a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) trei licitații pentru execuția lucrărilor de modernizare și dotare a căminelor culturale din localitățile Măhăceni, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Prefectul de Alba: Carantină la domiciliu pentru elevii care se întorc din Italia. DSP decide dacă se aplică și părinților

Publicat

Prefectul de Alba, Nicolae Albu a declarat duminică seara, pentru Alba24, că elevii și profesorii de la Liceul „Regina Maria” din Alba Iulia, care vor sosi din Italia, vor fi în carantină la domiciliu. Acesta nu a putut preciza dacă și părinții copiilor vor fi ținuți în carantină, însă a explicat că o astfel de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate