Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alocația pentru copii ar putea ajunge la 10, 20 sau 30 la sută din salariul minim brut pe țară, de la 1 ianuarie 2017

Publicat

alocatie copii

alocatie copii Parlamentarii propun majorarea alocației de stat pentru copii la 10, 20 sau 30% din salariul minim brut pe țară garantat în plată.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 61 din 22 septembrie 1993 privind alocaţia de stat pentru copii a fost depusă la Senat, în data de 7 aprilie. Inițiatorii proiectului sunt un grup de deputați liberali, printre care și deputatul PNL de Alba, Dan Coriolan Simedru.

„Alocația de stat pentru copii reprezintă un drept fundamental al copilului, garantat de legislația internă și internațională”, transmit inițiatorii, în expunerea de motive.

Documentul prevede că alocația pentru copii se va stabili în raport cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, după cum urmează:

20% din salariul minim brut pe țară garantat în plată pentru copiii cu vârsta până la 2 ani (sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap);

10% din salariul minim brut pe țară garantat în plată pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;

30% din salariul minim brut pe țară garantat în plată pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap;

Potrivit inițiatorilor, România se află pe ultimele locuri din Uniunea Europeană în privința cuantumului alocației pentru copii.

„În România trebuie încurajată natalitatea, prin oferirea unui cadru legislativ predictibil, care să răspundă necesităților societății românești, având în vedere că sporirea natalității ține de oferirea unei sustenabilități economice durabile a țării. În contextul în care se trag tot mai multe semnale de alarmă cu privire la declinul demografic din România, sprijinirea creșterii copiilor, prin alocarea unor fonduri sporite de la bugetul asigurărilor sociale, ar reprezenta un pas înainte în vederea asigurării unor condiții mai bune pentru dezvoltarea generațiilor viitoare. Niciun efort bugetar nu este prea mare pentru asigurarea unei relansări demografice a ţării noastre, au transmis parlamentarii, în expunerea de motive a proiectului.

Dacă propunerea va fi adoptată, legea ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2017.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax