Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

APELUL asistentei șefe a Secției de Boli Infecțioase din Alba Iulia, către pacienții ei vindecați de COVID: Donați plasmă!

Publicat

Asistenta șefă a Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Alba, Marcela Vâlcan, a lansat un apel către pacienții vindecați de Covid-19, pentru a dona plasmă. 

Aceasta spune că recent a fost administrat primul tratament cu transfuzie de plasmă hiperimună, unei paciente aflată în stare critică, aflată la acel moment în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a SJU Alba Iulia, iar rezultatul a fost foarte bun. Ea face apel la foștii ei pacienți, pe care i-a ajutat în timpul în care au fost internați.

Postarea acesteia: 

”Astăzi este despre voi, cei care ați părăsit secția de Boli Infecțioase, vindecați de COVID-19.

Voi, la rândul vostru, puteți dărui VIAȚĂ!

Dacă au trecut minim 14 zile de la rezultatul (NEGATIV) pe care l-am așteptat împreună cu sufletul la gură, puteți face o faptă mare, puteți dărui viață!

Fac un apel către voi (în special către pacienții tineri – atenție, tineri nu înseamnă doar 18 sau 20 de ani. Tineri sunt și cei de 30, 40 sau 50 de ani): veniți și donați plasmă! Procedura nu este una dureroasă, dar fapta este incomensurabilă!

De curând, a fost administrat primul tratament cu transfuzie de plasmă hiperimună, unei paciente aflată în stare critică, aflată la acel moment în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a SJU Alba Iulia.

În urma acestei intervenții medicale, starea pacientei s-a îmbunătățit, dânsa aflându-se în momentul de față în secția noastră. Pentru această pacientă șansa la viață a venit de la un donator din Piatra Neamț!

Sunt convinsă că și Alba are OAMENI cu suflet MARE!!!

Dragii mei, v-am cunoscut pe aproape fiecare în parte, v-am fost aproape și v-am cerut să fiți tari, să fiți optimiști și v-am promis că va fi bine. Și pentru cei mai mulți dintre voi, așa a fost: BINE!

Acum, vă cer din nou un lucru: haideți să fiți parte din binele altuia! Donați!

Nu toți ați dezvoltat anticorpi, cu siguranță, însă cu câți sunteți mai mulți, cu atât șansa de a găsi printre dumneavoastră pe aceia care au dezvoltat anticorpi, este mai mare.

Un donator de sânge / plasmă este un erou, iar voi puteți fi eroii pe care îi așteaptă pacienții aflați în stare critică, în secțiile de ATI, eroii pe care îi așteaptă familiile acestora. Pentru unii dintre ei poate să fie prea târziu însă, pentru cei de astăzi, șansa la viață sunteți voi!

Pentru a afla cum puteți dărui viață, sunați la Centrul de Transfuzie din Alba Iulia (tel:0258 835 035).

În speranța că veți răspunde la acest apel, vă spun: mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Paul

    luni, 24.08.2020 at 00:28

    Inca o tură de „eroi”. Stam bine la densitate!

  2. Instalatorul bugetar

    luni, 24.08.2020 at 02:52

    Dacă oferă 1000 euro, donam, totul e cu banii 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax