ACTUALITATE
APIA: Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite. GHID pentru accesarea schemei de ajutor de stat
Sesiunea de depunere a cererilor de sprijin sau plată pentru accesarea schemelor de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite” a început luni, 16 septembrie. Potrivit Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), alocarea financiară este de 15 milioane de euro.
APIA informează potențialii beneficiari cu privire la lansarea celei de a 4-a sesiuni de depunere a cererilor de sprijin pentru Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafețe împădurite”, aferentă Submăsurii 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”, din cadrul Măsurii 8 „Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătățirea viabilități pădurilor”, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.
Alocarea financiară pentru sesiunea 4/2019 este de 15.000.000 euro, iar cererile de sprijin pot fi depuse în intervalul 16 septembrie 2019, ora 09:00 – 13 decembrie 2019, ora 14:00.
Condițiile privind depunerea și selectarea cererilor de sprijin, respectiv semnarea angajamentelor multianuale, sunt detaliate în cadrul Ghidului solicitantului pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 476/09.09.2019.
Vezi AICI Ghidul solicitantului.
Scopul ajutorului îl reprezintă acordarea unui sprijin financiar deţinătorilor publici şi privaţi de terenuri agricole și neagricole şi formelor asociative ale acestora pentru împădurirea şi crearea de suprafeţe împădurite.
Schema vizează înființarea de plantaţii forestiere, respectiv realizarea de:
- a) trupuri de pădure pe terenurile agricole și neagricole
- b) perdele forestiere de protecție pe terenurile agricole și neagricole
Beneficiarii schemei sunt deţinătorii publici şi privaţi de teren agricol şi neagricol şi formele asociative ale acestora.
- În categoria deținătorilor publici de teren agricol și neagricol sunt incluse unităţile administrativ teritoriale de nivel LAU 2 (comune, orașe, municipii) și alte persoane juridice de drept public, precum și formele asociative ale acestora.
- În categoria deținătorilor privați de teren agricol și neagricol sunt incluse persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, societățile comerciale, asociațiile și fundațiile, alte persoane juridice de drept privat, precum și formele asociative ale acestora.
sursa: apia.org.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.