Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Colegiu prefectural Alba. Precizări privind reorganizarea unităţilor sanitare cu paturi din judeţ

Publicat

Directorul executiv al DSP Alba, Horia Timiş a participat, joi, la sediul Instituţiei Prefectului Alba, la discuţii despre reorganizarea şi clasificarea unităţilor cu paturi din judeţ. La şedinţa Colegiului Prefectural au fost prezenţi prefectul Ştefan Bardan şi alţi doi directori ai Direcţiilor judeţene.

Directorul DSP Alba, Horia Timiş, a prezentat detalii privind clasificarea unităţilor sanitare cu paturi din judeţ,  conform Ordinului MS nr 323/2011, prin care spitalele din Alba au intrat în diferite categorii de competenţă, începând din 1 iulie.

Potrivit informaţiilor prezentate, „clasificarea este utilizată pentru stabilirea procotoalelor de transfer interspitalicesc pentru cazurile necritice, pentru planificarea dezvoltării reţelei spitaliceşti în concordanţă cu necesităţile locuitorilor, pentru elaborarea propunerilor de modelare a finanţării spitalelor, pe nivele de competenţă şi performanţă şi pentru planificarea achiziţiilor de aparatură medicală.”

Reamintim că Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, inclus în categoria a III-a, face parte din unităţile de competenţă medie, va deservi judeţul Alba şi, prin excepţie, judeţele limitrofe, respectiv spitalele judeţene de urgenţă neclinice, care nu sunt în centre universitare.

Din categoriile în care se regăsesc cele mai multe spitale din România, respectiv IV şi V fac parte celelalte unităţi sanitare din judeţ. Din clasa a IV-a, cu competenţe de bază, restrânse la teritoriul localităţii şi afecţiuni cu grad mic de complexitate fac parte: Spitalul Municipal Aiud, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orăşenesc Cîmpeni, Spitalul Municipal Sebeş.

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud şi Spitalul de Boli Cronice Câmpeni sunt incluse în categoria V, a unităţilor medicale pentru boli cronice sau servicii medicale într-o singură specialitate.

Spitalul Orăşenesc Abrud este inclus în categoria a IV-a, provizoriu, până la 31 decembrie 2011, pentru că îndeplinirea criteriului „asigurarea sistenţei medicale” este neîndeplinit, având doar o singură linie de gardă aprobată de Ministerul Sănătăţii.

Aceeaşi situaţie se regăseşte în cazul Spitalului Orăşenesc Cugir, care nu furnizează servicii de ATI, neavând medic specialist încadrat în acest domeniu.

La Colegiul prefectural au mai fost prezentate informaţii privind campania agricolă de primăvară, activitatea Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport şi măsuri de sprijinire a producătorilor agricoli din judeţ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax