Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Despre iluminat în parcul Sf. Ecaterina, reparaţii la strada Armoniei din Oarda de Jos şi repartizări de locuinţe ANL


Publicat

sediu Primaria Alba Iulia

Primăria Alba Iulia a transmis noi precizări privind probleme administrative semnalate de cititorii Alba24 la secţiunea „Audienţe Online„. Este vorba despre iluminat în parcul Bisericii Sf. Ecaterina, autorizaţii pentru reclamă stradală, repararea carosabilului în Oarda de Jos, pe strada Armoniei şi darea în folosinţă, dar şi condiţii pentru beneficiarii blocurilor ANL.

Întrebare de la: Carmen. Subiect: parcul Bisericii Sf. Ecaterina

„De câteva zile nu mai funcţionează iluminatul noaptea, în parcul din faţa bisericii Sf. Ecaterina din Cetate.”

Răspuns: „Problema semnalată de dumneavoastră a fost remediată.”

 

Întrebare de la: Rat Paula. Subiect: Reclama

„Întrebarea mea este următoarea: instalarea unui panou publicitar pe nişte stâlpi aflaţi pe domeniul public trebuie sesizată undeva? Firma noastră a preluat sediul Rompetrol cu nişte stâlpi folosiţi pentru steaguri, instalaţi pe trotuar, dacă noi dorim acum montarea unui panou cu numele firmei noastre pe aceşti stâlpi, care sunt procedurile pe care trebuie să le urmăm pentru ca această reclamă să fie în legalitate?”

Răspuns: „Pentru afişarea panoului publicitar, aveţi nevoie de certificat de urbanism şi de autorizaţie de construcţie. În acest sens, vă rugăm să vă adresaţi serviciului de urbanism din cadrul Primăriei Alba Iulia, camera 4”.

 

Întrebare de la: Paşca Maria. Subiect: reparaţie drum

„Am o locuinţă în construcţie pe strada Armoniei, nr. 15A, Oarda de Jos. Drumul, în proprietatea Primăriei Alba Iulia, deserveşte pt. accesul la bazinele de apă şi la locuinţele oamenilor din apropiere. Recent, pe acelaşi drum, de pământ, au avut loc săpături de cei de la CTTA Apa Canal, astfel încât, la prima ploaie, drumul a devenit impracticabil. Din cauză că drumul e de un pământ lutos, maşinile au rămas efectiv blocate. Având în vedere că intenţionez să mă mut în acea locuinţă, cât de curând, vin şi întreb ce ar trebui să fac? Drumul ar trebui să îmi deservească la accesul casei mele, ori, dacă el devine impracticabil la prima ploaie sau, mai rău, în timpul iernii? Este clar că drumul ar trebui să fie reabilitat.Vă rog, dacă este cu putinţă, să rezolvaţi într-un fel această problemă.”

Răspuns: „O să verificăm stadiul în care a fost adusă strada şi în funcţie de stadiul de tasare vom proceda la reprofilarea drumului cu pietriş.”

 

Întrebare de la: Florin. Subiect: ANL-uri

„Am şi eu o întrebare: cine sunt membrii comisiei care se vor ocupa de repartizarea apartamentelor ANL?”

Răspuns: „Lista de repartizare a locuinţelor se întocmeşte prin preluarea solicitanţilor înscrişi în lista de prioritate rămasă definitivă, solicitanţi care au obligaţia să reconfirme îndeplinirea tuturor criteriilor de acces:

– titularul cererii de repartizare a unei locuinţe pentru tineri, destinată închirierii trebuie să fie major, în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii şi să poată primi repartiţie pentru locuinţă în cel mult 12 luni de la împlinirea acestei vârste

– titularul cererii de locuinţă şi ceilalţi membri ai familiei acestuia – soţ/soţie, copii şi/sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia – trebuie să nu deţină şi să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate şi/sau să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unităţii administrativ-teritoriale sau a unităţii în care îşi desfăşoară activitatea, în municipiul Alba Iulia

– titularul cererii de locuinţă trebuie să îşi desfăşoare activitatea în municipiul Alba Iulia.

Lista de repartizare a locuinţelor se supune aprobării, Consiliului local al municipiului Alba Iulia şi va fi dată publicităţii prin afişare la un loc accesibil publicului.”

 

Întrebare de la: Mirela. Subiect: ANL-uri

„Referitor la repartizarea locuinţelor ANL: ce înseamnă <cel mai scurt timp posibil>? Răspunsul pe care l-aţi dat de fiecare dată când aţi fost întrebaţi despre data repartizării. Şi o altă întrebare: care sunt condiţiile în functie de care se vor repartiza numărul de camere (la ANL-uri)?

Întrebare de la: Adi. Subiect: ANL-URI

„Cât mai durează până se vor da în folosinţă apartamentele ANL?” Care sunt criteriile pe baza cărora se vor repartiza apartamentele cu 2, 3 camere sau garsonierele?”

 

Răspuns: „Cel mai scurt timp posibil înseamnă: aprobarea listei de repartizare în şedinţa Consiliului Local din luna septembrie, probabil sfârşitul acestei luni.

Lista de repartizare a locuinţelor se întocmeşte prin preluarea solicitanţilor înscrişi în lista de prioritate rămasă definitivă, urmărindu-se asigurarea spaţiului locativ la care au dreptul solicitanţii de locuinţă şi evitându-se repartizarea unor spaţii excedentare. Pentru stabilirea numărului de camere la care au dreptul solicitanţii de locuinţă se aplică prevederile Legii locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la exigenţele minimale în asigurarea spaţiului locativ pe număr de persoane.

Lista de repartizare a locuinţelor se întocmeşte prin preluarea solicitanţilor înscrişi în lista de prioritate stabilită potrivit alin. (1) şi (2), urmărindu-se asigurarea spaţiului locativ la care au dreptul solicitanţii de locuinţă şi evitându-se repartizarea unor spaţii excedentare. Pentru stabilirea numărului de camere la care au dreptul solicitanţii de locuinţă se aplică prevederile Legii locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu privire la exigenţele minimale în asigurarea spaţiului locativ pe număr de persoane.

(7) Lista de repartizare a locuinţelor se supune aprobării, după caz, consiliului local al comunei, oraşului, municipiului, respectiv al sectorului municipiului Bucureşti, consiliului judeţean, Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau conducătorului autorităţii administraţiei publice centrale din domeniul învăţământului ori din domeniul sănătăţii şi va fi dată publicităţii prin afişare la un loc accesibil publicului. Contestaţiile cu privire la repartizarea locuinţelor se adresează şi se soluţionează în condiţiile prevăzute la alin. (4).

(8) Repartizarea efectivă a locuinţelor se face către persoanele înscrise în lista de repartizare rămasă definitivă, urmărindu-se, după caz, repartizarea prioritară către persoane cu handicap şi asigurarea spaţiului locativ la care au dreptul solicitanţii de locuinţe, în ordinea descrescătoare a numerelor de camere.”ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  Publicitate

  EVENIMENT

  Un uragan puternic lovește Grecia, cu rafale de vânt de până la 117 km/h. Prefectul Insulelor Ionice: ”copacii cad peste tot”

  Publicat

  Inundaţii şi ploi torenţiale, care au provocat întreruperi de electricitate, s-au abătut vineri asupra Insulelor Ionice, lovite de un rar uragan mediteranean, cunoscut sub denumirea de ”medicane”, fiind însoţit de rafale de vânt cu viteze de până la 117 km/h, potrivit Protecţiei Civile elene, relatează AFP.

  „Copacii cad peste tot”, a declarat prefectul Insulelor Ionice, Rodi Kratsa, pentru televiziunea de stat. Însă pe aceste insule, precum Zakynthos şi Kefalonia, situate în vestul Greciei şi la est de Italia, nu au fost deocamdată înregistrate victime.

  Uraganul, denumit Ianos, „urmează să lovească vestul (Greciei) cu aceeaşi intensitate pentru încă 6-9 ore şi apoi să înceapă să se deplaseze către sud”, a adăugat Kratsa.

  Două zboruri Ryanair programate să ajungă pe insula Kefalonia au fost redirecţionate către Atena, iar legăturile maritime pentru şi către insulă au fost întrerupte.


  Insulele Itaca şi Zakynthos au fost, de asemenea, afectate de întreruperi de electricitate şi circulaţia pe o parte din drumuri a fost întreruptă, în timp ce Corfu şi Lefkada au fost afectate, într-o măsură mai mică, de intemperii.

  O barcă de agrement elveţiană ancorată în Itaca a fost luată de valuri, însă cei doi pasageri de pe ambarcaţiune au reuşit să ajungă la ţărm, potrivit agenţiei de presă elene ANA. O altă barcă s-a scufundat în portul Zakynthos, însă pasagerii săi – belgieni – sunt teferi şi nevătămaţi, a mai spus Kratsa.

  Uraganul Ianos este aşteptat să ajungă în Peninsula Peloponez vineri seara.

  Grecia a fost lovită de un uragan în 2018, care a provocat moartea a două persoane pe insula Evia.

  sursă: Agerpres

  sursă foto: captură video Youtube

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  FOTO: ACCIDENT pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu. O persoană rănită după ce o șoferiță a intrat cu mașina în parapet

  Publicat

  O persoană a fost rănită într-un accident rutier petrecut vineri după amiaza pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, zona Cristian. O șoferiță a intrat cu mașina în parapet.

  Potrivit IPJ Sibiu, pe A1, la km 258 (ieșirea din Cristian spre Sibiu), pe sensul de mers Sebeș -Sibiu. o conducătoare auto în vârstă de 40 de ani, din Dâmbovița, pe fondul oboselii la volan, a ieșit în afara partii carosabile și a intrat cu mașina în parapet.

  Potrivit ISU Sibiu, la fața locului au fost acordate îngrijiri medicale pentru două persoane implicate, iar care o femeie de aproximativ 88 de ani a fost transportată la UPU Sibiu cu suspiciune de fracturi membre inferioare.

  Nu a fost necesară intervenția echipajului de descarcerare.

  sursă imagini: ISU Sibiu

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  HARTA pe județe a cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Situația oficială din România, în data de 18 septembrie

  Publicat

  1.527 de infectări noi au fost înregistrate în România, în ultimele 24 de ore, după 25.254 testări.

  Numărul cazurilor de COVID-19, confirmate în România a ajuns la 110.217, potrivit datelor transmise vineri, 18 septembrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

  Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Municpiul București dar și Iași, Cluj, Bacău, Brașov și Prahova.

  Harta în format mai mare poate fi deschisă AICI.

  Situația îmbolnăvirilor pe județe – 18 septembrie – sursă INSP:

  Județ / Număr de cazuri confirmate (total) / Număr de cazuri noi:

  Mun. București – 14487 – 171

  Suceava – 6082 – 49

  Brașov – 5368 – 56

  Argeș – 5356 – 19

  Prahova – 5219 – 59

  Iași – 4128 – 91

  Galați – 3759 – 40

  Bacău – 3740 – 59

  Dâmbovița – 3633 – 52

  Timiș – 3336 – 61

  Bihor – 3179 – 47

  Ilfov – 2833 – 33

  Cluj – 2765 – 68

  Neamț – 2764 – 45

  Buzău – 2609 – 16

  Vrancea – 2579 – 22

  Vaslui – 2471 – 39

  Dolj – 2370 – 77

  Arad – 2343 – 39

  Constanța – 2235 – 22

  Brăila – 2155 – 33

  Hunedoara – 2055 – 25

  Sibiu – 1901 – 37

  Vâlcea – 1813 – 30

  Gorj – 1798 – 21

  Olt – 1676 – 24

  Maramureș – 1667 –  – 1 (rectificare negativă)

  Mureș – 1632 – 11

  Botoșani – 1492 – 9

  Alba – 1464 – 25 (1.471 cazuri, potrivit DSP Alba; 25 cazuri noi)

  Bistrița – Năsăud – 1375 – 17

  Mehedinți – 1315 – 24

  Ialomița – 1129 – 19

  Caraș – Severin – 1087 – 36

  Covasna – 1050 – 33

  Giurgiu – 955 – 16

  Teleorman – 916 – 28

  Harghita – 871 – 15

  Tulcea – 722 – 15

  Călărași – 707 – 15

  Sălaj – 559 – 19

  Satu Mare – 506 – 10

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  UPDATE: Antonio a fost găsit. Copilul dispărut în Alba Iulia, căutat de poliție și familie, se afla la un prieten

  Publicat

  UPDATE 15.10: Băiețelul a fost găsit. Potrivit IPJ Alba copilul este bine și din câte se pare acesta a fost la un prieten.

  Știrea inițială:

  Un copil de 8 ani din Alba Iulia este dat dispărut de părinți. Acesta nu s-a mai întors de la școală vineri, 18 septembrie, de la ora 12.oo. La scurt timp, mai multe echipaje de poliție au pornit în căutarea copilului. 

  Pe băiat îl cheama Antonio și învață la școala numărul 7 din Alba Iulia.

  Cine l-a văzut pe Antonio sau are detalii despre copil poate apela la numărul de urgență 112.

   

  Citeste mai mult
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate