Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Autoritățile pregătesc schimbări în strategia campaniei de vaccinare. Care este motivul

Publicat

Autoritățile iau în calcul schimbări în strategia de vaccinare. Va fi pus accent mai mult pe imunizarea persoanelor vulnerabile și a copiilor.

Declarația aparține medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

„Strategia de aici înainte va fi puțin schimbată, în sensul în care ne interesează foarte mult să avem o rată suficient de bună de vaccinare la persoanele vulnerabile, să avem acces la medicația antivirală care să fie începută rapid după momentul diagnosticului”, a spus Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

A amintit de centrele de evaluare medicală prin intermediul cărora persoanele testate pozitiv pot accesa rapid serviciile medicale.

Șeful CNCAV exclude vaccinarea obligatorie în România, dar spune că este risc de blocare a unor activități.

„Acest concept al imunității de grup este mai puțin util în momentul de față. Obiectivul campaniei de vaccinare trebuie să-l schimbăm, să creștem rata de acoperire vaccinală la cei mai vulnerabili printre noi, cei care au beneficii importante în urma vaccinării. Acest lucru l-am transmis și în cazul copiilor, din grupa de vârstă 10-15 ani. În mod prioritar cei cu afecțiuni cronice trebuie să beneficieze în perioada următoare de vaccinare.

Singura problemă pe care valul acesta o ridică la nivel global este absenteismul, faptul că foarte multe persoane au recomandare de izolare pentru că sunt testate pozitiv și respectiv contacții lor de carantinare. Acest lucru blochează foarte multe activități, cum se întâmplă și în sistemul medical”, precizează Gheorghiță.

În opinia sa, este important respectarea măsurilor de protecție la locul de muncă, respective purtarea măștii. Spune că și o testare mai frecventă pentru anumite categorii de angajați ar fi binevenită, pentru a identifica mai rapid cazurile.

Rata de fatalitate în România din cauza Covid-19, de trei ori mai mare decât media europeană

„În momentul de față, în ciuda numărului mare de teste care se efectuează în fiecare zi, de peste 100.000, rata de pozitivare a lor este de peste 30%, ceea ce ne pune într-o situația de transmitere comunitară accelerată a variantei Omicron, responsabilă de numărul foarte mare de îmbolnăviri

În continuare, în România, rata de spitalizare și de internare în terapie intensivă este de două ori mai mare decât media europeană. Înseamnă că în România o persoană din 60 diagnosticate este internată, pe când în Europa în general o persoană din 100 este internată, deci rata de internare este de cam 1% în Europa.

În ceea ce privește rata de internare în terapie intensivă, cam o persoană din 500 în România se internează la ATI, pe când în Europa vorbim de o persoană dintr-o mie.

În ceea ce privește rata de fatalitate, unde ne intereasă foarte mult, este de trei ori mai mare în continuare în România față de media europeană. În sensul că la noi vorbim de o persoană din aproximativ 500 care își pierde viața din cauza Covid-19, pe când la nivel european vorbim de o persoană din 1500. Aici vorbim de actualul val 5 de îmbolnăvire cauzat de varianta Omicron”, a spus Gheorghiță.

sursă: digi24.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate