Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Autorul crimei din Partoș, Miki Lupu, și-a INCENDIAT celula de la Penitenciarul Gherla. Anchetă internă în instituție

Publicat

Autorul crimei din Partoș – Alba Iulia, Mădălin Miki Lupu, condamnat la închisoare pe viață, a încercat să dea foc la celula în care era deținut, la Penitenciarul Gherla. 

 Miki, criminalul care a îngrozit România, a dat foc la o pătură și la o căciulă plină cu ziare cu o brichetă. În scurt timp celula și tot holul secției s-au umplut cu fum. 

Incindentul s-a petrecut marți, 4 februarie, într-o celulă din cadrul compartimentului izolare.

Potrivit publicației de specialitate, penitenciarul.ro, la fața locului s-au deplasat polițiștii din penitenciar care au stins rapid focul și l-au îndepărtat pe Miki din celulă. 

După incident a fost mutat pe unitatea de spitalizare pentru mai multe investigații. De asemenea, la nivelul Penitenciarului Gherla a fost pornită o anchetă pentru a se stabili cum a reușit deținutul să obțină o brichetă. 

”Incidentul a fost descoperit cu operativitate de către polițiștii de penitenciare aflați în serviciu și nu s-au înregistrat alte pagube materiale sau vătămarea deținutului. Conform procedurilor, deținutul a fost supus unui control medical, în urma căruia s-a constat că starea sa de sănătate este corespunzătoare. La nivel unității s-a demarat procedura de analiză a incidentului și urmează a se lua măsurile legale care se impun”, au transmis reprezentanții penitenciarului, într-un comunicat de presă, remis de monitorulcj.ro. 

Remintim că Miki a încercat să evadeze din Penitenciarul Gherla la sfârșitul anului 2019, scobind peretele, dar a fost prins.

CITEȘTE ȘI: Autorul crimei din Partoș a încercat să EVADEZE printr-o gaură săpată în peretele celulei. Era pregătit să atace gardienii

Mădălin Miki Lupu, tânărul de 26 de ani originar dintr-o comună din Botoşani, a încercat să fugă din pușcărie printr-o metodă demnă de filmele cu gangsteri.

Atunci a încercat să evadeze şi a săpat un tunel în zidul camerei de deţinere, în spatele frigiderului, cu o lungime de 46 cm, înălţime de 27 cm şi adâncime de 33 cm. Din primele informaţii, deţinutul ar fi săpat în zidul camere, în zile repetate, tunelul pe care-l uda cu apă pentru a atenua zgomotele produse, pentru a ajunge în ghena de gunoi de pe secţia de deţinere.

Crima din Alba Iulia:

Potrivit anchetatorilor, Lupu a comis fapta în 14 iulie 2017, dimineaţa, în jurul orei 10.00.

CITEȘTE ȘI: TE TREC FIORII! Întâlnire de gradul zero cu suspectul CRIMEI de la Partoș. O familie din Alba Iulia l-a surprins pe Lupu în timp ce le pândea locuința

„Aflându-se pe raza municipiului Alba Iulia, în scopul de a sustrage bani și bunuri, a pătruns fără drept în curtea și în casa locuinței victimei D. C. – în vârstă de 80 de ani și a fiului acesteia, persoana vătămată D. C. O. – în vârstă de 53 de ani, locuință situată în municipiul Alba Iulia, județul Alba, ocazie cu care le-a aplicat acestora mai multe lovituri cu o piatră de decor de grădină, de dimensiuni mari și cu picioarele, în zona capului și a pieptului, sustrăgând din casa locuinței acestora suma de aproximativ 4.300 lei, precum și obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, cauzându-le leziuni grave care au condus la decesul victimei D. C. și la internarea medicală de urgență a persoanei vătămate D. C. O.”, a precizat, la data respectivă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax