Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

BACALAUREAT 2020: Noi teste de pregătire pentru liceeni, setul trei, publicate de minister. Modele de subiecte pe discipline


Publicat

examen teza lucrare

Al treilea set de teste de antrenament pentru liceeni a fost publicat luni de Ministerul Educației. Modelele de subiecte sunt disponibile pentru continuarea pregătirii în vederea susținerii examenului de Bacalaureat 2020.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că examenul se va desfășura așa cum a fost planificat, chiar dacă liceele nu se redeschid în acest an școlar. Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a vor putea reveni în licee și școli profesionale, după 2 iunie, pentru a se putea pregăti pentru examen. Vor fi însă reguli stricte: maximum 10 elevi într-o sală de clasă, acces pe coridoare diferite, măsurarea temperaturii la intrarea în școli.

VEZI ȘI: BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Detalii despre examen, pentru elevii de clasa a XII-a

 

 

 

 

Vezi și primele teste și bareme publicate de MEC în perioada 30 martie – 3 aprilie:

BACALAUREAT 2020: Teste de pregătire pentru clasa a XII-a, publicate de minister. Vezi modelele de subiecte, pe discipline

Al doilea set de teste:

BACALAUREAT 2020: NOI teste de pregătire pentru clasa a XII-a, publicate de minister. Variante de subiecte, pe materii

Reamintim că Ministerul Educației a publicat recent programele actualizate pentru examenul de Bacalaureat 2020. Pe baza acestora vor fi elaborate subiectele de examen. A fost exclusă materia din semestrul al doilea al acestui an școlar.

Vezi BACALAUREAT 2020: Programa de examen pe discipline. Materia pentru subiecte, competențele de evaluat

BACALAUREAT, teste de antrenament (modele de subiecte), seria III – publicate în 27 aprilie 2020:

Vezi BAREMELE pentru aceste teste: BACALAUREAT 2020: Baremele pentru testele de pregătire, setul al treilea. Repere de evaluare pentru liceeni

Teste BACALAUREAT 2020  – Limba și literatura ROMÂNĂ

Real tehnologic:

Testul 11 Română

Testul 12 Română

Testul 13 Română

Testul 14 Română

Testul 15 Română

Uman

Testul 11 Română

Testul 12 Română

Testul 13 Română

Testul 14 Română

Testul 15 Română

Teste BACALAUREAT 2020  – MATEMATICĂ

Matematică – Informatică

Testul 11 Matematică

Testul 12 Matematică

Testul 13 matematică

Testul 14 Matematică

Testul 15 Matematică

Matematică – Științele Naturii

Testul 11 Matematică

Testul 12 Matematică

Testul 13 matematică

Testul 14 Matematică

Testul 15 Matematică

Matematică – Tehnologic

Testul 11 matematică

Testul 12 Matematică

Testul 13 Matematică

Testul 14 Matematică

Testul 15 Matematică

Matematică – Pedagogic

Testul 11 Matematică

Testul 12 Matematică

Testul 13 Matematică

Testul 14 Matematică

Testul 15 Matematică

Teste BACALAUREAT 2020  – ISTORIE

Testul 11 Istorie

Testul 12 matematică

Testul 13 Istorie

Testul 14 Istorie

Testul 15 Istorie

Teste BACALAUREAT 2020 – ANATOMIE

Testul 11 Anatomie

Testul 12 Antatomie

Testul 13 Antatomie

Testul 14 Anatomie

Testul 15 Antatomie

Teste BACALAUREAT 2020 – BIOLOGIE

Testul 11 Biologie

Testul 12 Biologie

Testul 13 Biologie

Testul 14 Biologie

Testul 15 Biologie

Teste BACALAUREAT 2020 – CHIMIE

Chimie anorganică

Testul 11 Chimie

Testul 12Chimie

Testul 13 Chimie

Testul 14 Chimie

Testul 15 Chimie

Chimie organică

Testul 11 Chimie

Testul 12 Chimie

Testul 13 Chimie

Testul 14 Chimie

Testul 15 Chimie

Teste BACALAUREAT 2020 – FIZICĂDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Test antigen rapid, pozitiv la suc de portocale și Coca Cola. Explicația autorităților, într-o postare pe RoVaccinare

Publicat

Autoritățile au reacționat la o postare în care un test antigen rapid iese aparent pozitiv după ce o cantitate mică de suc de portocale este turnată pe el, intens distribuită în ultima vreme.

Reprezentanții RoVaccinare au postat o explicație.

”O bazaconie a fost distribuită de peste 90 de mii de ori: Sucul de portocale este „pozitiv” la COVID-19. NU, acesta doar distruge testul antigen!

Un videoclip în care o persoană toarnă suc dintr-o portocală pe un test antigen Covid-19, care apoi dă ceea ce pare a fi un rezultat pozitiv, a fost distribuit de zeci de mii de ori la mijlocul lunii ianuarie 2022, cu afirmații că aceasta este o dovadă că testele rapide nu sunt fiabile.

Cu toate acestea, la fel cum un test de sarcină nu este menit să fie folosit de un bărbat sau cu o probă din saliva unei femei, testele antigen Covid-19 nu sunt menite să fie utilizate cu mostre de alimente.

Testele pentru Covid-19 au fost subiect de dezinformarea încă de la începutul pandemiei.

AFP a demontat, de asemenea, multe alte videoclipuri în care diferite alimente și băuturi au fost folosite pentru a susține că testele Covid-19 nu sunt de încredere sau că numărul de cazuri este umflat: cu Coca-Cola si sos de mere, Red Bull, bere sau apă de la robinet, precum și cu căpșuni. AFP a verificat deja afirmațiile cu privire la sucul de portocale și testele de antigen în spaniolă și în sârbă.

Cum funcționează un test antigen Covid-19?

Există în prezent sute de teste diferite pentru Covid-19 care pot fi împărțite în două categorii: cele de diagnostic (test PCR și antigen) pentru a determina dacă o persoană este infectată și cele serologice, care arată dacă o persoană a fost infectată în trecut.

Testele antigen sunt mai puțin sensibile și mai puțin fiabile decât testele PCR, dar sunt mai rapide. Pentru a obține un rezultat pozitiv, trebuie să existe o cantitate mai mare de virus. Aceasta înseamnă că în momentul infecției cu SARS‑CoV‑2, când există încă doar o cantitate mică de virus în organism, testul antigen poate arăta în mod eronat un rezultat negativ”.

O altă explicație, legată de testul aparent pozitiv în raport cu Coca Cola, puteți vedea mai jos:

Foto: Pixabay

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Prima tranșă de vaccinuri anti-COVID pentru copii sosește în țară. Cum vor fi distribuite dozele

Publicat

114.000 de doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech vor ajunge mâine în România. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor sosi pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani va începe la data de 26 ianuarie, iar dozele vor fi distribuite după cum urmează:

Centrul Național de Stocare București: 42.000 doze;
Centrul Regional de Depozitare Brașov: 12.000 doze;
Centrul Regional de Depozitare Constanța: 12.000 doze;
Centrul Regional de Depozitare Cluj: 12.000 doze;
Centrul Regional de Depozitare Craiova: 12.000 doze;
Centrul Regional de Depozitare Iași: 12.000 doze;
Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 12.000 doze.

Reamintim că programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped , prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național. Harta centrelor de vaccinare este disponibilă aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

Începând cu data de 13 ianuarie, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, platforma electronică a permis programarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani, iar până astăzi, 24 ianuarie – ora 08.00, au fost înregistrate 3.355 astfel de solicitări.

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reunește experți la nivel european.

În urma finalizării evaluării datelor științifice a rezultat că raportul beneficiu/risc este pozitiv, mai ales la copiii care au comorbidități și care prezintă un risc crescut de a dezvolta forme severe ale infecției cu SARS-CoV-2.

Grupul de comunicare al CNCAV

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO VIDEO Incendiu la Alba Iulia: Două garaje și un automobil au fost cuprinse de flăcări

Publicat

Un garaj a fost cuprins de flăcări, luni, 24 ianuarie, în jurul orei 13.00, pe Calea Moților din Alba Iulia. La ajungerea echipajelor de pompieri incendiul se manifestă cu flacără vizibilă și degajări mari de fum. 

UPDATE 13.40: În total au ars două garaje auto, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. În interioul unui garaj se afla un atuomobil care a ars în totalitate. Incendiul nu s-a extins și la locuință, acesta fiind localizat la timp de către forțele de intervenție, au mai transmis reprezentații ISU Alba.

Potrivit ISU Alba, în interiorul garajului cuprins de flăcări, s-ar putea afla un autoturism.

La fața locului intervin pompierii din Alba Iulia cu trei autospeciale.

Momentan misiunea este în dinamică, știre în curs de actualizare.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Bursele pentru începători: Ar trebui ca persoanele fără o educație economică să încerce să înțeleagă investițiile? (P)

Publicat

În lumea de astăzi, investiția nu mai este un lucru rezervat giganților capitaliști; practic oricine poate avea acces la bursele de valori. Înseamnă oare că a sosit momentul ca toată lumea să devină investitor? Să aflăm împreună cu experții financiari de la MyCredy.

Ce se vinde la burse?

Există o concepție greșită conform căreia se pot cumpăra acțiuni ale companiilor doar pe piața bursieră, dar acest lucru nu este adevărat. Diverși brokeri oferă clienților lor acces la:

  • valori mobiliare;
  • valute străine;
  • criptomonede;
  • metale prețioase;
  • mărfuri;
  • alte active specifice.

În funcție de obiectivele dumneavoastră, de buget și de evoluția pieței, fiecare dintre aceste categorii poate fi o bună oportunitate de a vă spori economiile.

Burse doar pentru persoanele cu un background economic?

Desigur, o diplomă crește considerabil șansele de succes, dar nu există garanții. Fenomenul pieței bursiere este că experții pot da faliment, iar investitorii începători obțin ocazional profituri uimitoare. Totul depinde de strategie, de situația economică din lume și, într-o anumită măsură, de noroc.

În prezent, există mii de brokeri care oferă acces la piața bursieră pentru oamenii obișnuiți. Oricine poate deveni investitor, indiferent de educație, statut sau capital. Unii oameni reușesc să obțină profit fără a avea niciun capital – ei doar iau un imprumuturi online rapid fără în timp, investesc acei bani în portofolii promițătoare și își obțin profiturile. Cu toate acestea, atunci când faceți un astfel de pas, este important să alegeți cu atenție creditorul, astfel încât dobânda la împrumut să nu depășească profiturile. Selectați rapid și convenabil cele mai bune condiții de împrumut cu MyCredy, un serviciu de comparare a împrumuturilor financiare.

Cu toate acestea, nu te poți baza doar pe noroc atunci când te alături comunității de investitori. Cei care înțeleg algoritmii pieței bursiere și se educă prin intermediul cursurilor online pentru investitori începători au mai multe șanse de reușită.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate