Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bazinul Olimpic din Alba Iulia, în chinurile (re)facerii. Renovarea e făcută în proporție de 85%. Data finalizării rămâne necunoscută


Publicat

De mai bine de 2 ani, albaiulienii aşteaptă, cu costumele de baie şi colacii de înot pregătiţi, să facă o baie în singurul bazin olimpic din oraș, intrat în renovare în anul 2010. Deşi ar fi trebuit să fie finalizat în 2011, acesta se află în prezent în „stadiu de conservare”. După trei ani de discuţii, lucrări şi restabiliri ale termenelor de finalizare, astăzi, nimeni nu mai ştie când ne vom putea bucura de o „bălăceală”. Singurul lucru cert este că bazinul este finalizat în proporţie de 85%, iar pentru a putea termina în totalitate lucrările, administraţia locală mai are nevoie de aproximativ 3,7 milioane de lei, bani pe care speră să îi primească de la Guvern după rectificarea bugetară din acestă toamnă.

Doar 3,7 milioane de lei, ne mai despart de inaugurarea bazinului olimpic, adică un sfert din suma aprobată de consiliul local pentru subvenţionarea transportului public pentru anul acesta. Finalizat în proporţie de 85%, singurul bazin olimpic din judeţul Alba aşteaptă finanţare pentru a putea fi terminat.

Deşi nu dă semne să se apropie de sfârşit, toată povestea renovării bazinului a avut un început.

Închis în septembrie 2010 pentru renovare capitală, la câteva luni după, primarul Mircea Hava anunţa că bazinul se va redeschide cel târziu în luna iulie a anului 2011, iar întreaga investiţie ar fi costat 3 milione de euro.

“A fost nevoie de reparaţii capitale. În prezent, se finalizează izolarea construcţiei, iar apoi va fi schimbată integral gresia şi faianţa, partea de ventilaţie şi tot ce este vechi. Bazinul va fi prevăzut cu instalaţie de încălzire pe panouri solare şi se vor reamenaja vestiarele, băile, sala de fitness şi sauna”, a explica Mircea Hava în luna ianuarie a anului 2011.

Termene peste termene pentru finalizarea lucrărilor

Câteva luni mai târziu, mai exact în noiembrie, în loc să ia parte la deschiderea bazinului, albaiulienii erau anunţaţi că lucrările sunt departe de a se finaliza. La acea vreme reprezentanţii primăriei spuneau că vinovată de aceste întârzieri este Compania Naţională de Investiţii, cea care ar fi trebui să vireze banii pentru realizarea proiectului, firmei executante – “Team” Cluj. Până la acea dată erau finalizate 50% din lucrări, iar primăria aştepta să fie viraţi banii în contul firmei, de către Ministerul Finanţelor.

Noul termen de finalizare a lucrărilor a fost stabilit pentru luna mai a anului 2012. Conform declaraţiei din ferbuarie 2012 a primarului Mircea Hava, investiția pentru renovarea complexului s-a ridicat la peste 10 milioane lei.

”Au fost probleme legate de finanțare, datorită problemelor care s-au ivit în execuție. În momentul execuției, când s-a desfăcut  acoperișul, s-a constatat că grinzile erau putrede, aveau foarte multe probleme legate de apă, de aburi. S-au făcut alte expertize și s-au găsit alte soluții. S-a întârziat câteva luni de zile”, declarta primarul Mircea Hava, în cadrul unei conferințe de presă.

Deși programat pentru a fi redeschis albaiulienilor la începutul lunii mai, în luna iunie a anului trecut, Bazinul Olimpic din municipiu mai avea de aşteptat. Potrivit declaraţiilor de la acea vreme a primarului Mircea Hava, lucrările desfăşurate la acest proiect au fost mult mai complexe decât se preconizase inițial, așa că finalizarea investiției a fost decalată. Chiar și așa, constructorii asigurau că bazinul va fi gata la începutul lunii iulie, iar primul care s-a arătat interesat de urgentarea lucrărilor era chiar finanțatorul, Ministerul Dezvoltării.

“Din ceea ce mi s-a spus, lucrările prevăzute la acest obiectiv au fost mult mai complexe decât s-a prefigurat inițial, așa că termenul stabilit inițial pentru luna mai a fost depășit. Constructorul a dat un nou termen , începutul lunii iulie, dar personal nu mai vreau să mă antepronunț și o să spun doar că bazinul va fi gata în iulie”, declara Mircea Hava.

A trecut şi iulie şi august iar lucrările la bazin nu erau finalizate şi nu aveau să fie terminate nici în acea toamnă, cum nu sunt nici acum. Problema a reprezentat şi atunci tot banii sau cel puţin asta susținea edilul oraşului. Acesta spunea că încă există documente care stau la avizat pe masa Guvernului și alți 4 milioane de lei ar trebui alocați.

Invitat la prima ediţie din toamnă anului trecut a emisiunii „Testul de sinceritate”, în platoul Alba24, primarul Mircea Hava a făcut dezvăluiri despre stadiul lucrărilor de interes pentru albaiulieni, cum ar fi bazinul olimpic, aflat în renovare din septembrie 2010.

Termenul final al lucrărilor se îndepărta din ce în ce mai mult, în ciuda nerăbdării albaiulienilor. Lucrările erau mult încetinite din cauza tăierii fondurilor, de către Guvern, odată cu intrarea PDL în Opoziție, astfel încât la acel moment nu mai exista un termen de finalizare a acestora. Aceasta era explicația oferită de primarul Mircea Hava, în legătură cu deschiderea bazinului.

„Din păcate, de când suntem în opoziţie, asistăm la o vânzoleală politică, ţara nu mai este guvernată, ţara nu poate să meargă în virtutea inerţiei, asta simt. Au fost tăiaţi toţi banii. De exemplu, la bazinul olimpic, o investiţie care este a Guvernului. La începutul anului, când PDL era la guvernare s-au stabilit, s-au prevăzut toţi banii, pentru 12 luni, ca lucrările să se termine. Ei, pentru tot ce nu s-a făcut până în luna a şaptea, s-au tăiat toţi banii. La fel, pentru locuinţele sociale”, a declarat primarul Mircea Hava.

Primarul susţine că a contactat Compania Naţională de Investiţii, autoritatea responsabilă în acest sens, pentru a găsi soluţii: „Deocamdată se lucrează acolo (la bazinul olimpic – n.r.), este o firmă din Alba, nişte oameni serioşi, care încă mai cred că lucrurile vor merge spre bine. Am avut o discuţie cu Compania Naţională de Investiţii, acum vreo două luni, pentru că este predat acesteia, mi-a promis că vor face tot posibilul să continuăm lucrările. Dar nu este decizia lui (a directorului CNI – n.r.), ci a Ministerului Finanţelor, care a tăiat tot ce se putea tăia, ca să ducă în partea de consum” preciza Mircea Hava în septembrie 2012.

Bazinul Olimpic – prioritatea nr. 1 în campania electorală

Odată cu începerea campaniei electorale, Bazinul Olimpic a început să stârnească interesul tuturor politicienilor.

La sfârşitul anului trecut liderul PNL, Teodor Atanasiu declara că în urma intervenţiilor pe care le-a făcut împreună cu ceilalţi colegi ai săi din USL Alba la Compania Naţională de Investiţii conducerea acesteia a avizat modificarea documentaţiei privind lucrările de la Bazinul Olimpic din Alba Iulia astfel încât acestea vor putea fi reluate. Atanasiu promitea că va face demersuri pentru ca bazinul să se deschidă în ianuarie 2013.

„Avem o veste bună pentru locuitorii din Alba Iulia dar şi pentru cei din zona limitrofă care aşteaptă de foarte mult timp redeschiderea Bazinului Olimpic. Aici au fost întrerupte lucrările din cauza modificărilor repetate ale documentaţiei tehnice şi ale proiectului iniţial. S-a refăcut documentaţia pentru modificările respective, au fost trimise la Compania Naţională de Investiţii şi toate aceste modificări au primit aviz favorabil” spunea Atanasiu în decembrie 2012.

Şi pentru că o asemenea declaraţie nu putea să treacă neobservată de către reprezentanţii primăriei, aceştia au explicat gestul liberalului ca fiind „cel mult un artificiu politic”, pe ultima sută de metri a campaniei electorale.

După mai mulți ani în care a fost închis pentru renovare, bazinul olimpic din Alba Iulia ar putea fi redeschis în primăvara anului 2013. Acesta era anunțul făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, în luna ianuarie a acestui an. Modificările de proiect au fost aprobate de Compania Națională de Investiții, iar lucrările pot fi reluate.

„Luni au fost aprobate modificările de proiect la bazinul olimpic şi s-a stabilit termenul de finalizare aprilie 2013. <Urmare a aprobării documentației aferente obiectivului – reabilitare bazin de înot olimpic Alba Iulia – în Consiliul tehnic-economic al CNI, vă informăm că lucrările de construcții și instalație pot fi reluate, având ca termen de finalizare a lucrărilor aprilie 2013 – semnează director general Dan Nicolae Buscu” posta Florin Roman pe o pagină de socializate.

Câteva zile mai târziu reprezentanţii PNL veneau cu noi declaraţii şi acuze la adresa primăriei. Potrivit acestora “Cuiul lui Pepelea” la Bazinul Olimpic din Alba Iulia era centrala termică pe care Primăria Alba Iulia refuză să o reabiliteze. Aceştia susţineau că finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiție este blocată din cauza temperaturilor scăzute din interiorul clădirii, care nu permit placarea pereților și a pardoselii. Pentru remedierea acestei probleme, administrația locală ar trebui să aloce aproximativ 120 de milioane lei vechi, bani pe care, se pare, refuză să îi investească.

Subiectul „Bazinul Olimpic” era reauds în discuţie în luna ianuarie tot de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman care declara că, în urma discuţiilor cu director general al firmei TIM SA Cluj-Napoca, constructorul de la Bazinul Olimpic, Mihai Mândruţiu, problemele de la acest obiectiv vor fi rezolvate şi lucrările vor continua în ritm susţinut.

În replică, reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au făcut următoarele precizări: “Gradul de responsabilitate al Primăriei pe durata executării lucrărilor de modernizare la bazinul olimpic de către Compania Națională de Investiții este nul. Nu se pot executa lucrări de întreținere într-o clădire aflată în proces de reabilitare. Chiar dacă la avizarea proiectului la CNI s-a evidențiat nevoia ca Primăria să susțină costuri în valoare de 31.500 lei, pentru consolidarea elementelor structurale, în urma procedurii de licitație aceste lucrări au fost incluse în contractul încheiat între CNI și SC TIM SA Cluj. Acest aspect se poate verifica din documentele aflate la CNI și la constructor.”

Directorul firmei TIM SA, Mihai Mândruţiu a declarat în ianuarie, pentru Alba24.ro că termenul de finalizare a lucrărilor pentru Bazinul Olimpic este mai 2013. Până, atunci, de săptămâna viitoare, se vor suplimenta forţele de lucru la acest obiectiv, iar problemele de asigurare a temperaturii necesare pentru desfăşurarea lucrărilor vor fi rezolvate. Acesta a confirmat că Primăria ar urma să contribuie cu o sumă de până la 5 miliarde lei vechi pentru partea de structură, dar şi că fondurile au fost deblocate pentru aceste lucrări de la CNI

În luna ianuarie a acestui an vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, anunţa că bazinul ar putea fi redeschis în aprilie.

Florin Roman susținea că a discutat cu directorul general al SC Tim SA, Mihail Mândruție, care a confirmat faptul că, vor relua lucrările la obiectivul de investiție. Potrivit socotelilor responsabilului de proiect, în luna aprilie, albaiulienii vor putea înota din nou în bazinul olimpic din Alba Iulia.

Cu toate că toată lumea se „bătea cu pumnul în piept” că va „salva” bazinul, în luna februarie, lucrările au fost puse din nou în stand-by. Compania Națională de Investiții a anunţat atunci, printr-o adresă trimisă societății TIM, Inspectoratului de Stat în Construcții, Primăriei Alba Iulia și Consiliului Județean Alba, că dispune „sistarea tuturor lucrărilor din cauza lipsei alocației bugetare pentru programul „Bazine de înot”.

Administraţia locală a reluat discuţiile, în luna aprile, cu reprezentanţii CNI şi cu cei din cadrul MDRAP, menţinând şi întărind necesitatea ca lucrările la Bazinul Olimpic să fie finalizate cât mai rapid. Potrivit informaţiilor obţinute de primăria Alba Iulia, alocarea banilor necesari pentru finalizarea investiţiei s-ar putea realiza în urma unei rectificări bugetare din acestă toamnă.

Demersurile primăriei Alba Iulia pentru finalizarea investițiilor de la Bazinul Olimpic s-au şi concluzionat printr-un răspuns primit de la Guvernul României. Administrația locală este asigurată că, dată fiind importanța obiectivului, se va transmite Ministerului Finanțelor Publice, la rectificarea bugetului de stat pe anul 2013, solicitarea de alocare de fonduri pentru programul “Bazine de înot”. Chiar şi primarul Mircea Hava a declarat în luna iunie, în „Testul de Sinceritate” că are promisiuni de la guvernul USL pentru finalizarea lucrărilor.

Câteva luni mai târziu, mai exact în august, în cadrul unei conferinţe de presă PNL, Teodor Atanasiu a readus în discuţie probleme bazinuliui şi a declarat că „Am discutat pentru includerea în această toamnă la rectificarea bugetară a două lucrări importante. Primul, includerea finalizării bazinului de înot din Alba Iulia, pentru că este păcat ca pentru o restanță de vreo 15% din lucrările care sunt de finalizat să stăm cu acea lucrare neterminată și am primit promisiuni ferme că vor primi banii”, deşi acest lucru era deja confirmat de mai multe ori de reprezentanţii primăriei.

Aşadar concluzia e simplă. Promisiuni, termene, şi politică. Asta a ajuns să însemne pentru politicienii din Alba Iulia, singurul Bazin Olimpic din judeţ.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pdl psd pnl usl

    miercuri, 23.10.2013 at 10:12

    Sa va ***** in freza de politicieni , de la Hava la Roman si la toti care stati la ciolan acolo prin institutii . In campanie era bun subiectu bazinului olimpic . Acuma nici o vorba nu mai ziceti de el . Halal

  2. DDD

    miercuri, 23.10.2013 at 15:39

    Asa ceva nu este posibil, asteptam de mai bine de 3 ani sa se deschida, cat mai trebuie sa asteptam pana se va deschide? indiferenta totala !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Record de vaccinări anti-COVID, în România, în ultimele 24 de ore. Câte persoane s-au vaccinat cu prima doză

Publicat

Peste 150.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Dintre acestea,110.033 au fost imunizate cu prima doză, potrivit românia24.ro

150.639 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În total 6.621.326 de persoane au fost imunizate de la începutul campaniei cu o doză, iar 6.041.920 dintre acestea au schema completă de vaccinare. De asemenea, 759.661 de persoane au făcut și doza a treia.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, marți, la ora 17.00, numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 12.129.295.

Au fost utilizate 9.184.514 de doze Pfizer BioNTech, 799.298 de doze Moderna, 851.868 de doze AstraZeneca și 1.293.615 de doze Johnson&Johnson.

În ultimele 24 de ore au fost 78 de reacții adverse în urma vaccinării. În ceea ce privește numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, sunt 18.211 de reacții comune și minore.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum a ajuns un elev din Alba în ”închisoarea îngerilor” și la Valea Neagră după ce a fost condamnat de comuniști. Proces în 1949

Publicat

În 1949, un tânăr din Sâncel era condamnat la trei ani de închisoare pentru uneltire contra ordinii sociale și deținere de ”publicațiuni interzise”, de către autoritățile comuniste. 

Acesta avea să ajungă încarcerat în ”închisoarea îngerilor” – singurul penitenciar de copii din lume și, mai apoi, la Peninsula – Valea Neagră, unul dintre cele mai mari lagăre ale Canalului Dunăre-Marea Neagră. 

Este vorba despre Ilie Rațiu, născut în anul 1927 la Sâncel și decedat în 1985. Faptele pentru care a fost condamnat la închisoare de către regimul comunist sunt detaliate într-o motivare recentă a Tribunalului Alba. 

Fiica acestuia cere în instanță să primească indemnizația de urmaș a unei persoane persecutate politic de către regimul comunist. În 21 septembrie 2021, magistrații Tribunalului Alba au dat o decizie în acest sens.

Mai mult de atât, pe site-ul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCMER) se poate găsi și o fișă a tânărului și motivul pentru care a fost încarcerat la Peninsula – Valea Neagră.

Faptele pentru care a fost condamnat s-au petrecut când Ilie era elev. Potrivit motivării instanței, tânărul a fost judecat de Tribunalul Sibiu.

Magistrații de atunci au notat că acesta, elev fiind, la îndemnul unei alte persoane, a aderat la mișcarea legionară, mai exact la un grup din Blaj, Grupul 72 Horea, în anul 1947.

Tânărul a participat la 8 ședințe, a cotizat de trei ori cu bani și a ajutat la cooptarea de noi membri. De asemenea, în locuința lui M.A., unde se țineau ședințele, în secret, a primit și publicațiile interzise. Apoi, le-a dat spre citire și unei alte persoane.

”În aceeași sentință penală este descris modul de desfășurare a ședințelor grupului la locuința lui M.A., în cuprinsul considerentelor fila 4, ultimul paragraf, după ritmul specific legionar și în spiritul fascist, sentința descriind întocmai modul de salut, ritualurile și obiceiuri ale grupului”, se mai arată în motivarea citată.

A fost condamnat „fără acordare de circumstanțe atenuante la trei ani închisoare corecțională pentru delictul de uneltire contra ordinii sociale, aplicând art. 209 pct. II C.P. și trei ani de interdicție corecțională, constând în pierderea drepturilor prev. de art. 58 C.P. și îl obligă și la plata sumei de 1.000 (una mie) lei cheltuieli de judecată aplicând art. 304 CJM”. Apoi „cu acordare de circumstanțe atenuante îl mai condamnă la doi ani închisoare corecțională pentru deținere de publicațiuni interzise, aplicând art. 325 litera c C.P. Conform art. 101 C.P. și 463 C.J.M. execută pedeapsa cea mai grea și se compută detențiunea preventivă de la data 1 iulie 1948”, se mai arată în motivare.

Cum arată o fișă a unui deținut politic: de la ”închisoarea îngerilor” la Valea Neagră

În 1950 a fost întocmită o fișă pe numele tânărului, încarcerat atunci la Valea Neagră. Pe spatele fișei mai apare un detaliu: Ilie a fost prima dată încarcerat la Penitenciarul Târgșor, supranumit ”închisoarea îngerilor”.

Pe fișă, pe lângă datele de identificare apare ocupația părinților, cea de plugari și averea acestora: 6 iugăre, 2 vaci, 10 oi și o casă cu trei camere.

De asemenea, mai apare că în trecut nu activase în plan politic, dar că, la momentul întocmirii fișei, era membru al organizației Legionare FDC Blaj.

De asemenea, se mai precizau starea de sănătate și semnalmentele acestuia.

În perioada 1948-1952, la Târgşor, Prahova, a funcţionat singura puşcărie pentru copii din lume. Sute de minori care se împotriveau făţiş regimului sau făceau parte din mişcările legionare au fost obligaţi să-i studieze în „închisoarea îngerilor“ pe Marx şi Engels, au fost supuşi experimentelor psihice şi bătuţi, cu intenţia de a fi „reeducaţi“ în spiritul „omului nou“ comunist.

Pe fișă mai apare anul în care a început executarea pedepsei și data la care avea să se termine: 7 iulie 1951.

Ce a decis Tribunalul Alba

În linii mari, magistrații au specificat că bărbatul, tatăl reclamantei, ”a fost condamnat pentru infracțiuni pentru s-a dovedit că a desfășurat o activitate fascistă și legionară în cadrul unei organizații sau mișcări de acest fel”.

Potrivit art. 14 din Decretul lege nr. 118 din 30 martie 1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat în conformitate cu art. III din Legea nr. 232/2020 pentru modificarea și completarea 118 4318C1 0 28>Decretului lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1036 din 5 noiembrie 2020, dându-se textelor o nouă numerotare:

Prevederile prezentului decret lege nu se aplică persoanelor condamnate pentru infracțiuni contra umanității sau celor în cazul cărora s-a dovedit că au desfășurat o activitate fascistă și/sau legionară în cadrul unei organizații sau mișcări de acest fel, precum și copiilor acestora.

Așadar, legea a exclus de la aplicarea sa persoanele sau moștenitorii acestor persoane condamnate pentru infracțiuni contra umanității sau cei în cazul cărora s-a dovedit că au desfășurat o activitate fascistă și/sau legionară în cadrul unei organizații sau mișcări de acest fel, precum și copiilor acestora.

Deși mama reclamantei a primit indemnizație, de când noua lege a intrat în vigoare, cei ale căror rude au fost condamnate pentru fapte similare nu au mai primit indemnizații.

Sentința poate fi atacată în termen de 15 zile de la pronunțare, însă momentan pe portalul instanțelor de judecată nu apare a fi formulat un recurs.

sursă foto: Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului (IICCMER)

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Atmosferă de basm pregătită pentru perioada sărbătorilor de iarnă, la Blaj. Decorațiuni luminoase gigant și mii de luminițe

Publicat

Blajul se pregătește pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Administrația locală închiriază cu peste 320.000 de lei decorațiuni luminoase care vor îmbrăca municipiul în haine de sărbătoare.

Printre ornamentele amplasate în municipiu se vor afla figurine luminoase tridimensionale sub formă de Moș Crăciun, înalte de 4 metri, un brad luminos înalt de 9 metri, figurine luminoase 3D sub formă de sanie, reni, spiriduși, îngeri, oameni de zăpadă și cadouri gigant. Tabloul feeric de Crăciun va fi completat de șiruri, baghete și perdele luminoase, care vor împodobi orașul și vor aduce veselie celor mici și celor mari. 

Primăria Blaj a lansat luni, 25 octombrie, o licitație în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru închirierea unor decorațiuni iluminat festiv pentru a fi montate în municipiul Blaj pentru perioada Sărbătorilor de Crăciun.

Valoarea totală estimată este de 325.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, în momentul de față, municipiul Blaj deține instalații de iluminat festiv, însă sunt învechite și insuficiente pentru decorarea orașului pentru sărbătorile de Crăciun, fiind necesar suplimentarea acestora.

Lista decorațiunilor

Produs – descriere – nr. bucăți

– urare tridimensională 2022 luminoasă – realizat pe structură de aluminiu, cu lungimea totală de minim 6 m, înălțimea fiecărei cifre de minim 1,5 m , lățimea de minim 0,3 m, decorat cu LED uri cu flash alb/galben, furtun de culoare alba/galbenă – 1 buc.

– baghete luminoase – cu efect dinamic, înălțimea de minim 0,75 m, având formă conică cu iluminare la 360 de grade, interconectabile cu celelalte produse, diametrul în partea de sus de minim 10 cm iar în partea de jos de minim 2 cm – 170 buc.

– figurină bidimensională luminoasă – sub forma de stea cu minim 4 colțuri, realizată pe structură de aluminiu, decorată cu furtun dublu luminos cu LED alb/galben, șir cu LED-uri albe și flash alb/galben, diametrul de minim 1,1 m – 14 buc.

– șiruri luminoase – cu lungimea de minim 20 m , formate din minim 2 segmente de 10 m, decorate cu minim 120 de Led-uri albe și/sau galbene, interconectabile minim 10 buc, pentru decorarea unui număr de minim 45 de arbori – 330 buc.

– șiruri luminoase cu flash – cu lungimea de minim 12 m, decorate cu minim 120 de LED-uri albe, interconectabile minim 10 buc, pentru realizarea unei arcade luminoase cu lungimea de 50 m și lățimea de 3 m – 352 buc.

– figurină luminoasă tridimensională – sub formă de jumătăți de sfere, decorate cu carpetă luminoasă de diferite culori și stele realizate din furtun luminos de culoare albă, șir luminos LED de culoare alb/galben, înălțimea de minim 2 m – 2 buc.

– figurină tridimensională personaj – sub formă de Moș Crăciun, realizată pe structură de aluminiu cu înălțimea de minim 4 m, decorată cu LED-uri albe și carpetă luminoasă de culoare roșie, albă și neagră – 2 buc.

– figurină luminoasă tridimensională – sub formă de sanie, realizată pe structură de aluminiu, decorată cu carpetă roșie/albă , având lungimea de minim 4 m, lățime de minim 1,5 m – 1 buc.

– figurină tridimensională personaj – sub formă de înger luminos, realizată pe structură de aluminiu cu înălțimea de minim 3 m, decorată cu LED-uri albe și flash alb/galben – 2 buc.

– figurină tridimensională personaj – sub forma de soldat, confecționat din poliuree cu stuctură metalică interioară, protejat în strat poliuretanic anti vandalism, pictat în culoare roșie/neagră și albă, înălțime de minim 4 m – 2 buc.

– figurină tridimensională personaj – sub formă de spiriduș cu cadou, confecționat din poliuree cu structură metalică interioară, protejat în strat poliuretanic anti vandalism, pictat în culoare roșie, albă și verde, cu înălțime de minim 1,5 m – 3 buc.

– figurină luminoasă tridimensională – sub formă de cadouri, realizate pe structură de aluminiu, decorate cu carpetă luminoasă de diferite culori, fundă luminoasă, având latura de minim 1 m – 18 buc.

– figurină luminoasă tridimensională – sub formă de cristale de gheață, cu înălțimea de minim 1,5 m, decorate cu LED-uri albe și flash alb/glaben, carpetă luminoasă de culoare albă – 24 buc.

– țurțuri luminoși – cu lungimea de minim 3 m, înălțimea de minim 0,9 m, decorați cu LED-uri albe și flashalb/galben, interconectabili minim 10 produse – 230 buc.

– figurină luminoasă personaj tridimensional – sub formă de om de zăpadă, realizată pe structura de aluminiu, cu înălțimea de minim 2,2 m, decorată cu LED-uri albe, carpetă luminoasă de culoare albă și roșie – 2 buc.

– figurină luminoasă personaj tridimensional – sub formă de om de zăpadă, realizată pe structură de aluminiu, cu înălțimea de minim 2,4 m, decorată cu LED-uri albe, carpetă luminoasă de culoare verde, roșie, albă – 2 buc.

– figurină luminoasă personaj tridimensional – sub formă de om de zăpadă, realizată pe structură de aluminiu, cu înălțimea de minim 1,7 m, decorată cu LED-uri albe, carpetă luminoasă de culoare verde, albastră și albă – 2 buc.

– glob luminos tridimensional – realizat pe structură de aluminiu cu diametrul de minim 2,5 m, decorat cu LED-uri și flash-uri de culoare galbenă/albă – 1 buc.

– figurină tridimensională personaj – sub formă de ren cu înălțimea de minim 3 m, realizată pe structură de aluminiu – 2 buc.

– sfere luminoase tridimensionale – cu diametrul de minim 1,1 m, realizate pe structură de aluminiu, decorate cu LED-uri albe și flash alb/galben și stele luminoase, carpetă de culoare galbenă și/sau albastră – 3 buc.

– brad tridimensional luminos – realizat pe structură de aluminiu cu înălțime de minim 9 m, lățimea la bază de minim 4 m, decorat cu carpetă luminoasă galbenă și roșie sub formă de panglici, având LED-uri și flash-uri albe/galben – 1 buc.

– perdele luminoase – cu lățimea de minim 2 m, înălțimea de minim 3 m, decorate cu LED-uri și flash alb/galben, interconectabile cu celalalte produse – 24 buc.

– figurină tridimensională – sub forma scaunului lui Mos Crăciun, realizată pe structură de aluminiu, decorată cu LED-uri albe și flash-uri, carpetă luminoasă de culoare de culoare roșie, înălțime de minim 2 m, lățime de minim 1 m – 2 buc.

– figurină tridimensională luminoasă – sub forma de tren cu minim 2 vagoane, realizată pe structură de aluminiu, decorat cu LED-uri albe/galbene flash alb/galben, furtun luminos de culoare albă, lungime de minim 6 m, lățime de minim 1 m – 1 buc.

– figurină tridimensională luminoasă – sub formă de cadou gigant, realizată pe structură de aluminiu, cu înălțimea de minim 4 m, decorat cu LED-uri albe și falsh alb/galben, lățimea de minim 2 m – 1 buc.

– copac tridimensional luminos – realizat pe structură de aluminiu, înălțimea de minim 5 m, lățimea de minim 2 m, decorat cu șiruri luminoase, LED-uri albe și flash alb/galben – 1 buc.

– figurină tridimensională – sub formă de cizma lui Moș Crăciun, confecționată din poliuree cu structură metalică interioară, protejată în strat poliuretanic anti vandalism, pictată în culoare roșie și albă, cu înălțime de minim 4 m și decorată cu LED-uri albe – 1 buc.

Durata de închiriere a produselor este de aproximativ 2 luni sau până în 25 ianuarie 2022.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Proiectul privind concedierea angajaților din sănătate care nu prezintă certificatul digital, AVIZ NEGATIV în comisie, la Senat

Publicat

Senat

Comisia pentru Drepturile Omului, Egalitate de Șanse, Culte și Minorități a Senatului a avizat negativ propunerea legislativă care condiționa angajații din sănătate la vaccinarea anti Covid-19. 

Cea mai importantă prevedere a proiectului care a stârnit numeroase nemulțumiri în rândul cadrelor medicale este aceea că, pentru a-și desfășura activitatea, personalul medical trebuie să facă dovada certificatului digital, în caz contrar, angajatorul putând suspenda pe o perioadă de 30 de zile activitatea celor care nu prezintă certificatul sau, dacă nici după cele 30 de zile nu este prezentat certificatul digital, angajatorul poate înceta de drept contractul de muncă.

Potrivit știripesurse.ro, în sprijinul deciziei senatorilor PSD din Comisie de a da aviz negativ proiectului, au venit și punctele de vedere din partea Avocatului Poporului, Consiliului Național de Combatere a Discriminării și Institutului pentru Drepturile Omului.

Reamintim faptul că propunerea legislativă privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unități publice și private a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere în data de 14 octombrie.

Printre inițiatorii proiectului se numără senatorul PNL Florin Cîțu, deputatul PNL Lucian Bode și deputatul UDMR Kelemen Hunor.

Până în prezent au fost primite avize favorabile cu amendamente sau observații de la Consiliul Legislativ, Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială și Consiliul Economic şi Social.

sursa: stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate