Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bilanţ al colaborării dintre profesori şi elevi de la Școala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, la finalul primului semestru. Calificări la olimpiade şi medii de 10

Publicat

scoala 7 mihai eminescu alba iulia La finele primului semestru al anului școlar 2015 – 2016, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” a prezentat un bilanț al colaborării dintre profesori și elevi. Astfel, încă din primul semestru, cinci elevi ai școlii s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor.

Primele concursuri județene din lunile noiembrie și decembrie ale anului școlar în curs le-au adus elevilor de gimnaziu și primele calificări la etapele naționale. La Olimpiada „Lectura ca Abilitate de Viață” s-au calificat elevele Ana Bozdog (VI A) – nivelul I și Teodora Oltean (VIII A) – nivel II. Olimpiada de Lingvistică a adus locul I elevilor Antonia Tunsoiu (V A), Costin Giurgiu (VI B) și Diana Indrei (VII C), implicit calificarea la etapa națională a Olimpiadei. Așadar, cinci calificări la etape naționale, încă din primul semestru.

În luna ianuarie a acestui an, la faza locală a Olimpiadei de Istorie (pentru clasa a VIII-a), elevii Bogdan Lișca, Cristina Florea și Cristian Florea din clasa a VIII-a A s-au calificat la faza județeană. De asemenea, la Olimpiada de Limba și Literatura Română – faza locală, podiumul a fost ocupat de elevii școlii: din cei 43 de participanți, 28 s-au calificat la etapa județeană.

La aceste reușite se adaugă și un număr de 73 de elevi din clasele V-VIII cu media semestrială 10.

„Cadrele didactice ale instituției de învățământ mulțumesc elevilor pentru implicarea la toate activitățile școlare și culturale (dintre care amintesc activitățile care au încununat comemorarea Marii Uniri, a Zilei Școlii – ziua ”Mihai Eminescu” sau a Unirii Principatelor, dar și implicare în toate proiectele derulate).

Aceste dovezi ale sufletului pur care se șlefuiește în marea familie a Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” se datorează faptului că elevi și profesori muncesc cot la cot multe ore, măsurate într-un timp al cunoașterii, al informării și al relațiilor interumane, al bucuriei, ascultării și recompensei, uneori al întrebărilor, labirintului și căutării, dar întotdeauna cu viziunea idealului perfecțiunii.

Ca o metaforă definitorie pentru atmosfera de colaborare și unitate, cadrele didactice au transmis câteva gânduri izvorâte din inimile curate ale copiilor: „Legătura dintre profesor și elev creează prin pasiunea pentru artă, bucuria de a cunoaște, de a aspira asupra încrederii prin dăruire. Munca, inspirația și talentul sunt doar câțiva factori care aduc succesul. Se zice că o carte este un bun profesor. Însă comunicarea dă sens existenței, însuflețește viitorul. O inimă care bate mereu are încrederea că nicio luptă nu trebuie pierdută, nimic nu trebuie lăsat nepăsării. Orice moment aduce forța de a dezrădăcina ființa de limite, spre puterea de a ști tot mai mult”, transmit reprezentanţii şcolii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax