Connect with us
Advertisement

Actualitate

Campionat Național de Golf al României pe terenul de golf ”Paul Tomiță” de la Pianu. Lista câștigătorilor

Publicat

Campionatul Național de Golf al României s-a desfășurat sâmbătă, 26 mai 2018, pe terenul de golf al clubului Paul Tomița, din Pianu de Jos, județul Alba. La startul competiției au luat parte peste 38 de jucători de golf membri la diferite cluburi din țară și din străinătate. Președintele clubului de la Pianu, omul de afaceri Ioan Istrate a vorbit despre campionat, istoria clubului și marele nume al golfului românesc, Paul Tomița.

Sâmbătă pe o vreme perfectă pentru golf, la Pianu de Jos, județul Alba, pe terenul clubului Paul Tomița, s-a desfășurat Campionatul Național de Golf al României. Campionatul a atras la Alba peste 38 de jucători de golf membri la diferite cluburi din țară și din străinătate. După 5 ore de joc comisia competiției a desemnat câștigătorii.

 

Președintele clubului, Istrate Ioan și-a arătat mulțumirea pentru participarea unor jucători de mare valoare a golfului românesc, ceea ce demonstrează aprecierea pe care o au jucătorii cu privire la terenul de golf din Pianu de Jos- primul teren natural de golf din România. Terenul are un nume cu rezonanță istorică în golful românesc, ”Paul Tomița”- primul profesor de golf din România și pentru multă vreme doar singurul.

Deși competiția a fost trecută pe calendarul clubului cu doar trei săptămâni înainte, totuși s-a bucurat de un real succes și un număr mare de jucători.

Pentru a afla mai multe detalii din interiorul competiției și despre istoria clubului, Ioan Istrate a oferit un interviu unui reporter prezent la eveniment.

Rep: Cât de bine sunt pregătiți participanții având în vedere că participă la Campionatul Național ?

Ioan Istrate: Referitor la pregătirea participanților din acest an, este o întrebare la care nu prea vă pot răspunde, deoarece doar ei pot să spună dacă au tonus bun sau nu. Eu vă pot spune că din punct de vedere al vremii, am vorbit și la meteo ca să țină cu noi, să nu fie nici foarte cald dar nici foarte frig, să nu ne afecteze în vreun fel. După cum observați avem parte de o zi minunată, numai potrivită pentru golf.

 

Începând cu regele Mihai, continuând cu mulți demnitari ai lumii, Paul Tomiță era cunoscut ca profesor din Statele Unite și până în îndepărtata Africă.

Rep: Cum l-ați descrie pe Paul Tomiță? Cum a început povestea golfului la Pianu de Jos?

Ioan Istrate: Paul Tomița a fost profesor de golf pentru nume mari ale vremii- povestește Ioan Istrate. Începând cu regele Mihai, continuând cu mulți demnitari ai lumii, el este cunoscut ca profesor din Statele Unite și până în îndepărtata Africă. A învățat și consiliat foarte mulți demnitari americani. Eu am trăit 15 ani lângă profesorul Tomița, dar am ținut legătura cu el timp de 25 de ani până când a închis ochii și îi cunosc foarte bine istoria. În fiecare an când era ziua sa de naștere, venea la Pianul de Jos ambasadorul Americii. Eu am mers pas la pas cu el pe aceste meleaguri, pe acest teren de golf si pot să spun cu certitudine că a studiat în detaliu pământul pe care se află acum terenul, chiar dacă el se trăgea din această zonă. Timp de 10 ani de zile a studiat și monitorizat tot ce se întâmplă pe aceste locuri. A avut lângă el oameni de mare caracter și de înaltă ținută, cum ar fi inginerul și profesorul Ioan Bolog, italianul Giorgio Tomasseli, arhitectul Ioan Străjan și profesorul de sport Nicolae Ursu- actualul administrator al terenului .

„ Golful se joacă de la 8 la 80 de ani.”

Rep: Cine poate juca golf? Este golful un sport pentru oricine?

Ioan Istrate: Da este un sport pentru oricine, cum spunea  profesorul Tomița, într-un inverviu pe care l-a oferit la vârsta de 90 de ani: „ Golful se joacă de la 8 la 80 de ani.” nu trebuie să ai mușchi, nu trebuie să ai multă știință, doar să știi să mânuiești „bățul acela” care duce mingea acolo unde ai vrea tu să o ducă, dar trebuie să ții cont că nu tot timpul se întâmplă asta, acesta este farmecul golfului, să încerci.

Rep: Este golful un sport costisitor?

Ioan Istrate: Eu vă pot spune că nu este costistor de loc. Spre exemplu ca să devii membru al Clubului de Golf Paul Tomița, ca membru nejucător trebuie să plătești 1.000 de lei pe an, jucător autentic 3.000 de lei pe an, iar jucător de distanță, adică un jucător care depășește o distanță, să zicem 200 de kilometri, pentru acela calitatea de membru este mai ieftină, ajungând până la 2.000 de lei. Nu poți să spui că este un joc costisitor, este la îndemâna clasei de mijloc fără probleme”-a încheiat declarația Ioan Istrate președintele clubului de Golf Paul Tomița.

La sfârșitul competiției câștigătorii Campionatului Național de Golf al României au fost:

La categoria 1 hcp 0 12, stroke play net tiebreak hcp, câștigător a fost: Daniel Morar locul 1 scor -1, urmat de  Dinu Pescariu locul 2 scor +4, și Viorel Coman locul 3 scor +6.

Categoria 2 hcp 12,1 24 stableford net tiebreak hcp, l-a avut câștigător pe Alin Anghel locul 1 scorul -2, Florin Popa locul 2 cu scorul -1, și Dan Danci locul 3 cu scorul egal hcp (12,4).

Categoria 3 hcp 24 – 36, stableford net tiebreak hcp, locul 1 a fost adjudecat de Sebastian Greculocul 2 Burtea Alexandru scor +5, Ocravian Dena locul 3 scor +9.

Și la categoria 4, doamne a fost o competiție puternică,  hcp 0 36 stableford net tiebreak hcp: locul 1 Claudia Popa, locul 2 Luana Barzescu scorul +1, locul 3 Laura Stoia scorul +2.

Categoria 5 seniori hcp 0 36 stableford net tiebreak hcp: Barzescu Gabriel locul 1 cu scorul + 2, Ludosan Mircea locul 2 cu scorul egal (hcp 23).

La categoria juniori 0 36 stableford net tiebreak hcp: locul 1 Barbu Andrei scorul -12, Luca Popa locul 2 scorul +9.

Premiile speciale au fost:

Longest drive – Dinu Pescariu la green-ul 12

Nearest to the pin – Octavian Dena 1,35 metri la green-ul 13

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement