Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ce spune Voicu Paul după inundația de la Alba Iulia, care a măturat un sens giratoriu și a inundat un pasaj: Boceala nu ajută

Publicat

Viceprimarul cu atribuții de primar al municpiului Alba Iulia, Voicu Paul, a postat pe contul său de Facebook un mesaj, după inundațiile de sâmbătă din Alba Iulia. ”Nu am pornirea infantilă de a promite ceva ce mă depășește… Mi-a ieșit de prea mult timp ”primul dinte” în administrație să cred că ajută cu ceva boceala” a scris Voicu Paul. 

O ploaie scurtă dar puternică a dus, sâmbătă, la inundarea mai multor străzi din Alba Iulia.

Un sens giratoriu din plastic, amplasat în cartierul Cetate a fost dezansamblat de ape și bucățile au fost împrăștiate pe carosabil. În zona rămasă temporar fără reguli de circulație a fost trimis un echipaj de poliție, pentru a dirija traficul.

De asemenea, a fost inundat un pasaj subteran din apropierea primăriei, unde funcționează un restaurant și un pub.

Cea mai joasă zonă din oraș, în apropierea gării, a fost de asemenea inundată. Canalizarea nu a mai făcut față torenților formați pe străzi și a refulat.

Postarea lui Voicu Paul vine în acest context

”Nu sunt în faza în care mă declar încremenit și surprins ”de cât a plouat de mult”, nici povestea cu cantitate mare în timp scurt n-o s-o auziți de la mine. Mi-a ieșit de prea mult timp ”primul dinte” în administrație să cred că ajută cu ceva boceala. Mie, ca locuitor, nici o astfel de explicație nu mi-ar opri bombăneala. Și nu sunt un om prea vorbăreț.

Da, se întâmplă cam peste tot în localitățile din România.

Nu, nu mă mulțumește să facem parte dintr-un plural al resemnării, într-o imagine cu locuitori care stau ca turiștii japonezi – cu telefoanele în mână și administrațiile publice se scuză.

Nu vreau s-o iau de la maimuță-ncoace și să explic că aproape nicăieri în România nu există un sistem de canalizare dual, care să separe apa pluvială de cea uzată, că prin canalele astea nu încape tirul și că vârsta rețelelor e blestem pe capul oricui le administrează.

Regret aceste situații, ca voi toți, și vreau să știți că sunt la fel de ”torențial”, ca ploaia de mai devreme, când vine vorba de păreri pe acest subiect.

Cei care sunteți dispuși veți înțelege că ne va lua ani buni și avem nevoie de bani mulți, că din vorbe goale nu se schimbă nimic.

Știu ce se întâmplă în centrul orașului, stau la doi pași de locul din această poză, mi-e clar ce încărcare a fost în ultimii ani dezvoltarea imobiliară din Alba Iulia.

Citește și: FOTO VIDEO ȘTIREA TA: Ploaie scurtă dar puternică, la Alba Iulia. Câteva străzi, sub ape în câteva minute

În plus, nu am pornirea infantilă de a promite ceva ce mă depășește. Tocmai din aceste motive nu voi încerca să câștig timp, când e evident că timpurile și clima nu mai sunt cele de acum câțiva ani.

În acest moment, răspunsul meu nu poate fi decât unul singur și sincer: suntem aici de fiecare dată pentru a aduce situația la normal și nu suntem departe de a remedia câteva dintre neajunsurile majore prin soluții tehnice actuale.

Avem deja identificate zonele problematice și vom plasa aceste neajunsuri în fruntea listei, fie că vorbim de străzile Siretului, București, intersecția de la gară sau zona de pe Bulevardul Revoluției.

Am început proiectarea, iar specialiștii, în funcție de istoricul precipitațiilor din ultimii ani, vor spune ce sistem divizor, ce capacități și ce scenariu tehnic implică.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Argentina Malcea

    sâmbătă, 04.07.2020 at 18:20

    Cei din conducerea tarii trebuie sa gestioneze banii romanilor ca gospodari . Prea multe nereguli s-au intamp,lat i n ultimii 30 de ani .

  2. Ionel

    sâmbătă, 04.07.2020 at 18:46

    Alt giratoriu improvizat
    A venit apa și l-a luat!

  3. Andrei Ghib

    sâmbătă, 04.07.2020 at 18:59

    In Romania poate ploua într-o oră 200l/metru patrat. Canalizările nu sunt proiectate să preia 200l/metru patrat/h. Canalizarea trebuie să preia apa de pe toată suprafața bazinului hidrografic care deservește canalizarea pluviala. Când nu vom mai construii in zone inundabile și primăriile nu vor acorda autorizații in zone inundabile, vom scăpa de spaima inundării. Recordul de precipitații într-o zi in Romania depășește 500l/metru patrat/24 ore. Nu avem canaluzari proiectate să capteze 200l/metru patrat/oră și 500l/metru patrat/24ore. Primarul care nu poate oferii infrastructură și confortul cetățenilor să demisioneze. Invocarea lipsurilor materiale de aleși nu ii scuza, ii acuza. Daca nu aveți bani domnule primar, lucrați voluntar cot la cot cu angajații de la stat pentru binele cetățeanului. N-ai bani personali, îți vinzi casa, mașină și terenurile, stai in chirie și mănânci fructe.

  4. Rusinea

    duminică, 05.07.2020 at 06:25

    Cand nu bocesti dupa mort, inseamna ca nu l-ai iubit ! Despre vreo masura macar pe viitor, nici vorba!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax