Connect with us
Publicitate

Administrație

Cetatea Alba Carolina, reciclată pe bucăţi. Societatea civilă convoacă administraţia locală, la masă rotundă

Publicat

Pe o suprafaţă de 43.000 de metri pătraţi, dalaje de beton prefabricat şi pavaje vor fi scoase, cu ocazia lucrărilor de reabilitare a centrului istoric din Cetatea Alba Carolina, pentru a lăsa locul plăcilor de granit prevăzute în actualul proiect, avizat de administraţia locală.

Conducerea Primăriei Alba Iulia informează că relocarea pietrei cubice se face deoarece specificaţiile tehnice ale proiectului prevăd în zona istorică folosirea unor materiale care să evidenţieze tipul şi funcţionalitatea spaţiilor şi asigură cetăţenii că aceste pavaje vor fi refolosite la alte lucrări din municipiul Alba Iulia. „Administraţia locală nu va vinde piatra cubică, aceasta îşi va găsi un loc binemeritat în alte zone din oraş, cum ar fi, de exemplu, la accesele dinspre Caroline în interiorul Cetăţii şi pentru circuitul perimetral al acesteia, dar şi în zona unor lăcaşe de cult (ex. Mănăstirea de la Schit, care a solicitat astfel de materiale)”, a declarat primarul Mircea Hava.

Potrivit comunicatului făcut public de administraţia locală, materialele sunt depozitate în curtea Palatului Principilor, iar o parte din dale au fost deja refolosite la lucrările de amenajare a parcajelor şi trotuarelor din cartierul Ampoi II, pe strada Orizontului şi în alte zone din oraş. „Mobilierul urban – bănci şi coşuri de gunoi – va fi reamplasat pe axul Parcul Unirii – Bulevardul Transilvaniei, răspunzând astfel solicitărilor asociaţiilor de proprietari, de creştere a confortului urban şi în acelaşi timp se va uniformiza mobilierul stradal din acest perimetru”, se arată în comunicat de presă.

Copacii din interiorul Cetăţii vor fi puşi în valoare de Ocolul Silvic

Primăria Alba Iulia susţine că nici materialul lemnos provenit din urma tăierilor de copaci din interiorul Cetăţii nu va fi irosit. Conducerea instituţiei publice a informat că masa lemnoasă rezultată în urma reconversiei platformei urbane din interiorul Cetăţii se cubează şi va primi un act de punere în valoare din partea Ocolului Silvic Alba, urmând să fie valorificată.

În ciuda repetatelor discuţii pe tema Parcului Custozza, societatea civilă nu se lasă „îndulcită” cu promisiuni. În numele unui grup cetăţenesc, avocatul Radu Octavian organizează, joi, 31 martie, o masă rotundă referitoare la proiectul de reamenajare al centrului istoric. Acesta îşi propune să realizeze un schimb de idei între arhitecţi, administraţie, ONG-uri şi cetăţeni pe subiectul Parcului Custozza.

„Acest schimb de idei este deosebit de necesar, deoarece, până în prezent, acesta s-a purtat doar pe canale media, părţile implicate nereuşind să se afle faţă în faţă şi să comunice în mod corespunzător. Considerăm că o asemenea întâlnire are darul de a mai elimina din neclarităţile existente în prezent, de informare asupra poziţiei fiecărei părţi în ceea ce priveşte Parcul Custozza şi, de ce nu, de a propune soluţii referitoare la armonizarea intereselor cetăţenilor cu proiectul Primăriei. Suntem siguri că şi cei invitaţi vor aprecia utilitatea unei astfel de consultări de idei”, a explicat avocatul Radu Octavian.

La masa rotundă ce va avea loc joi, la ora 13.00, în sala de conferinţe a cabinetului avocatului Radu Octavian din Alba Iulia, str. Frederik Mistral nr. 7, etaj 2, sunt invitaţi Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu, „Greenpeace” Romania, Asociaţia „Alba Verde”, Primăria Alba Iulia, prin arhitect Hedviga Călin şi primarul Mircea Hava, arhitect Gheorghe Lăncrănjan Franchini, cetăţeni ai oraşului şi reprezentanţii presei locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate