Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comisia „Roșia Montană” nu a tras nicio concluzie după vizita din Munții Apuseni. Ioan Dîrzu: „Încă se mai adună documente și informații”

Publicat

Deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu face precizări referitoare la vizita comisiei speciale parlamentare de miercuri la Roșia Montană și în zona Munților Apuseni. Acesta a declarat, joi, în conferinţă de presă, că după discuțiile purtate cu organizațiile pro și contra proiectului minier, concluzia este că „încă se mai adună documente și informații”.

Deputatul Ioan Dîrzu a precizat că, după o zi petrecută printre oamenii din Munții Apuseni și după ce au ascultat părerile celor interesați de acest subiect, membrii comisiei speciale parlamentare, din care face şi el parte, nu au tras încă nicio concluzie: „Se pare că încă comisia mai adună documente și informații. În teren am observat că foarte multă lume este bine documentată”.

„Așa cum am promis, proiectul Roșia Montană va fi un subiect dezbătut atât la nivel național, cât și județean. Comisia a vorbit cu reprezentanţi ai unor ONG-uri care se opun proiectului şi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din zonă, iar joi se vor întâlni cu reprezentanţii ONG-urilor care protestează împotriva proiectului minier în Piaţa Universităţii, pentru a asculta şi punctul lor de vedere”, a spus deputatul.

Acesta a precizat că vor continua audierile miniştrilor care ar urma să se pronunţe asupra proiectului, cei de la resurse minerale, iar „decizia se va lua în Parlament, ținând cont de toate aceste informații și documente pe care au reușit să și le asume și să le analizeze”.

Legat de incidentele petrecute miercuri seara la Cîmpeni, când fostul deputat Corneliu Olar nu a fost lăsat să intre la întâlnirea comisiei cu ONG-urile, Ioan Dîrzu nu a dorit să facă prea multe precizări. „Nu încurajez violența sau ce s-a întâmplat cu anumite persoane care au fost trimise acasă, toată lumea are dreptul la opinii, toată lumea are dreptul să își spună punctul de vedere”, a spus acesta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Rusu Mirel

    luni, 18.11.2013 at 16:16

    Proiectul de la Rosia Montana poate fi singura noastra sansa la un viitor mai bun pentru descendentii nostri…vrem minerit la ROSIA MONTANA!!!

  2. Tudor Pop

    luni, 25.11.2013 at 23:22

    Guvernului Romaniei si alte 2,4 miliarde USD vor fi cheltuite in beneficiul economiei Romaniei pentru contractarea de bunuri si servicii. Planul de afaceri a fost realizat luand in calcul un pret mediu al aurului de 900 dolari/uncie si al
    argintului de 12,5 dolari/uncie. In total, Romania va obtine 78% din beneficiile aduse de proiectul minier.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax