Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă Sorin Bumb: Modificările pe care le-am adus Legii Minelor permit crearea de noi locuri de muncă în Alba (P)


Publicat

Legislația actuală din domeniul minelor are prea multe lipsuri și „portițe” de care mulți „băieți deștepți” se folosesc în interesul propriu.

Nu este adaptată la zilele noastre și la tehnologiile de extracție și prelucrare din zilele noastre. Tocmai de aceea, prin Comisia de Industrii și Servicii a Camerei Deputaților am inițiat numeroase modificări la Legea Minelor.

Este nevoie de o lege adaptată la realitate, la fel ca și în domeniul energiei, unde am reușit deja să promovez importante modificări care permit extinderea rețelelor de gaze și energie electrică din bani europeni și dau șansa oamenilor să se branșeze la aceste utilități fără a mai plăti taxe de zeci de mii de lei.

Este nevoie să ne protejăm resursele și să le putem exploata corect, în beneficiul oamenilor, nu să ajungem iar în situații aberante precum se întâmplă cu hidrocentralele în a căror construcție statul a investit ani de zile și a fost apoi blocat, când era la 90% stadiu de construire, iar acum, în loc să ne producem propria energie verde o importăm de la alții, ori în cazul exploatării de lemn, unde moții au ajuns să nu mai aibă dreptul nici la parul de claie – acea bucată de lemn în jurul căreia de sute de ani își clădesc căpițele de fân, în timp ce marile combinate rad sute de hectare de pădure în fiecare zi.

Și toate astea din cauza unor legi strâmbe, promovate de unii care și-au văzut doar de buzunarul propriu, călcând pe interesul public și pe nevoile cetățenilor.

Astăzi există tehnologii sigure de exploatare, folosite în toată lumea, care permit valorificarea resurselor subsolului și dezvoltare economică protejând, în același timp, natura.

De aceea, în ultimele luni am lucrat intens, aducând numeroase modificări Legii Minelor, care a fost adoptată de Parlament săptămâna trecută. Am reglementat clar exploatarea haldelor de steril, din care pot fi recuperate, cu noile tehnologii disponibile acum, minereuri valoroase, respectând condițiile de mediu.

În județul Alba avem mai multe astfel de locații și există interes din partea investitorilor care vor crea locuri de muncă și venituri în bugetele locale. Am reglementat redeschiderea perimetrelor miniere închise nejustificat în trecut. E vorba de perimetre rentabile, din care avem și în județul Alba și care stau închise din cauza unor prevederi birocratice aiuristice.

Prin noile reglementări pe care le-am introdus peste 900 de perimetre vor fi redeschise. Am reglementat o situație care bloca investitorii ce doresc să preia mine epuizate și închise și să le transforme în atracții turistice, sau mine de sare care pot fi introduse în circuitul balnear și turistic.

Am modificat sistemul de plată al redevențelor pentru exploatările de suprafață și pentru apele minerale, astfel încât să existe un echilibru între bugetul local și cel național.

Prin noile reglementări, 45% din valoarea redevențelor –acele taxe pe care firmele de exploatare le plătesc pentru că folosesc resursele naturale, care sunt avuție națională – rămâne la primării, 35% merge la consiliile județene și 20% merge în bugetul central.

Până acum, toți banii rămâneau la București.

Am modificat definiția apelor de zăcământ, care creau o situație aberantă pentru că statul – cel care are în proprietate aproape toate minele închise cu zeci de ani în urmă – trebuia să plătească tot statului niște taxe de poluare pentru apele care apar în mod natural în orice mină. Ori din această cauză, statul ajunsese dator la stat și nu mai putea gestiona corespunzător aceste mine deja închise.

Toate aceste modificări vor permite o mai eficientă gestionare a resurselor minerale ale României, iar în județul Alba, vor permite reluarea activității în anumite perimetre miniere, creșterea capacității de producție a Cuprumin și încă un pas către realizarea unui combinat de prelucrare a minereului de cupru în Munții Apuseni. Sunt reglementări care generează venituri și locuri de muncă și care ne vor ajuta să nu mai depindem de alții pentru gestionarea bogățiilor noastre.

Sorin Ioan BUMB

  Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 11200025.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. pilu

  luni, 09.11.2020 at 12:41

  Da, ati initiat. Dar pana la aprobare aceasta lege va suferi (ca si altele) atatea modificari incat nu va mai fi ceea ce v-ati propus. Dar pentru campania electorala da bine, ca si cea cu gazul pe gratis, unde costurile vor fi suportate in pret si vor plati si aia care si-au bagat gazul. Tromboane PNL-iste. Incepeti sa semanati cu PSD-ul la promosiuni. Jalnic !

 2. SoB

  luni, 09.11.2020 at 19:10

  Pilu din pacate si PNL si USR fac aceleasi promisiuni cum facea si PSD. Am vazut ca USR vrea sa scoata impozitul pe salariu minim, am ras copios.
  Cat de prosti ne cred?
  Macar bun simt sa promiti ceva realizabil

 3. VICTOR

  duminică, 22.11.2020 at 16:58

  DOMNULE BUMB,DOMNULE ROMAN
  DACA BINE AM CITIT CE VRETI SA MODIFICATI IN LEGEA MINELOR ESTE DE NEACCEPTAT.
  NOI VA PROPUNEM ALTCEVA,IN LOC SA TRANSFORMAM ANRM-UL INTRO TARABA DEJA OPACA SI CORUPTA(SI MAI RAU FARA AVIZUL OBLIGATORIU AL GUVERNULUI) DE VANDUT LICENTE DE EXPLOATATE, HAIDETI SA PUNETI IN LEGE OBLIGATIVITATEA UNUI REFERENDUM PENTRU FIECARE LICENTA ( DEOARECE APARTIN ROMANIEI DECI POPORULUI); CHIAR NU INVATATI NIMIC DIN EPISODUL ROSIA MONTANA?
  APOI CUM DUMNEZEU DUPA LEGEA DVS, APELE DE MINA SUNT APE CURATE? APELE DE MINA E BINE STIUT CA SPALA MINA SI STERILUL DECI SUNT CONTAMINATE IN VARII PROPORTII CU DIFERITE SUBSTANTE. LUATI DE EXEMPLU O PROBA DE APA DE MINA DE LA GURA BARZA,DE LA MINA BAITA SAU DIN LACUL GEAMANA, TRIMITETI-LE LA ANALIZA SI DUPA AIA MAI VORBIM; DIN CATE STIU A FOST FACUT UN STUDIU CHIMIC AL APELOR ARIESULUI ACUM CATIVA ANI DE UBB CLUJ-NAPOCA SI E PLINA DE METALE GRELE, DECI E APA CONTAMINATA. IN LOC SA RECUNOASTETI PROBLEMA SI SA INCERCAM SA LE DECONTAMINAM VOI VA PROPUNETI SA NE UITAM IN ALTA PARTE PIERZAND ORICE CONTROL ASUPRA PROBLEMEI. PAI ATUNCI PRIN EXTENSO IAZURIILE CU CIANURI DUPA CE VOR FI INCHISE SE TRANSFORMA PRIN BAGHETA MAGICA IN APA CURATA SI LIMPEDE?
  APOI, CUM SA TRANSFORMAM FOSTELE MINE IN GROPI DE GUNOI? IN LOC SA LE DEPOLUAM VOI PROPUNETI SA FIE MAI POLUANTE. FRUMOASA MOSTENIRE VRETI SA LASATI GENERATIILOR VIITOARE.
  DACA AVETI CONSTIINTA OPRITI MIZERIA ASTA DE PROIECT LEGISLATIV.
  IN LOC SA VA PREOCUPE DE EXEMPLU CUM ATI PUTEA FACE CA SA IA FIINTA O FILIERA COMPLETA A PRELUCRARII CUPRULUI ASTFEL INCAT ROMANIA SA PRODUCA PRODUSE FINITE CU PLUS VALOARE (FIRE,CABLURI,TEVI DE CUPRU,ETC) VOI SUNTETI DE ACORD CU EXPORTAREA MINEREULUI BRUT IN CHINA CA SA LE DAM LOR DE LUCRU SI SA CASTIGE EI? EXPORTAM MINEREU BRUT DE LA ROSIA POIENI PRECUM O TARA BANANIERA? CU ASTA NU AVETI NICIO PROBLEMA?
  IAR CARDASIA ASTA CU NICOLAE TURDEANU NU-I A BUNA; OARE NU DANSUL ERA SEF LA MINVEST IN PERIOADA CAND MINISTRU AL INDUSTRIILOR ERA TRADICEANU SI DE LA EI A PORNIT POVESTEA PUTUROASA CU ROSIA MONTANA? PUTIN CONFLICT DE INTERESE?
  APOI NU NI SE SPUNE NIMIC CUM VOR FI SELECTATI ACEI INVESTITORI? CA SI CEI DE LA ROSIA MONTANA SI CERTEJ? FIRME SAU FONDURI SPECULATIVE INREGISTRATE IN PARADISURI FISCALE SI CARE MAI SUNT SI SPECIALISTI IN A FENTA BUGETUL DE STAT PRIN EVAZIUNE FISCALE SEMILEGALA (PARDON,I SPUNE OPTIMIZARE FISCALA). NU, MULTUMIM.
  CUM PUTETI SA-I PRIVITI PE MOTI IN OCHI SI SA-I MINTITI.
  CHIAR ASA DE TARE URATI ROMANIA?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Cei 71 de voluntari ISU Alba, sărbătoriți de instituție: ”Suntem cu toții mult mai norocoși că îi avem mereu alături”

Publicat

Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day – IVD) este sărbătorită, în fiecare an, la 5 decembrie. Cu acest prilej, ISU Alba evidențiază activitatea deosebit de importantă a celor 71 de voluntari care activează în cadrul inspectoratului.

”Suntem cu toții mult mai norocoși pentru că îi avem mereu alături, dăruind din timpul și îndemânarea lor pentru a ajuta, fără a aștepta nimic în schimb!

Astăzi, 5 Decembrie, de Ziua Internațională a Voluntariatului, le mulțumim celor 71 de voluntari ai ISU Alba, pentru că sunt alături de noi, pentru implicarea activă în toate misiunile încredințate și le urăm la mulți ani!

Fără voluntari am fi mult mai puțin decât suntem azi!”, este mesajul ISU Alba.

Tema din acest an a Zilei Internaționale a Voluntarilor este „Together We Can Through Volunteering”, potrivit www.un.og.

În ultimele luni, pe măsură ce pandemia de COVID-19 a devastat întreaga lume, voluntarii au venit în întâmpinarea întrebărilor medicilor, comunităţii şi societăţii. În întreaga lume, voluntarii s-au implicat în numeroase activităţi, de la asistenţă medicală, cumpărături pentru persoanele vulnerabile sau verificarea persoanelor în vârstă care trăiesc singure. Planul de pregătire strategică şi răspuns COVID-19 iniţiat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii identifică voluntarii comunităţii drept părţi-cheie în comunicarea riscurilor şi implicarea comunităţii. Acest lucru indică efortul valoros şi important pe care voluntarii îl fac de la începutul declanşării acestei crize sanitare.

Ziua internaţională a voluntarilor reprezintă şansa de a promova voluntariatul, de a încuraja guvernele să sprijine eforturile voluntarilor şi de a recunoaşte contribuţiile acestora la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă la nivel local, naţional şi internaţional, arată Programul ONU pentru Voluntariat, pe site-ul său www.unv.org.

surse: ISU Alba (Facebook), Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

A apărut prospectul vaccinului Pfizer-BioNTech. Care sunt reacțiile adverse posibile, ce conține și cum se administrează

Publicat

Prospectul vaccinului anti-COVID Pfizer, realizat în colaborare cu compania germană BioNTech, a fost publicat recent pe site-ul guvernului britanic.

Sunt făcute publice detalii despre modul de administrare, compoziția vaccinului, contraindicațiile și posibilele reacții adverse, scrie csid.ro

Vaccinul Pfizer & BioNTech a fost autorizat în regim de urgență în Marea Britanie, iar imunizarea categoriilor la risc va începe în această țară de luni, 7 decembrie. Este bazat pe tehnologia ARN mesager și este autorizat temporar pentru folosirea de către Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie, în scopul prevenirii COVID-19, boala cauzată de infecția cu virusul SARS-CoV-2, la persoanele cu vârsta peste 16 ani.

Detalii din prospect:

Vaccinul COVID-19 mRNA BNT162b2 este un vaccin utilizat pentru imunizarea activă pentru prevenirea bolii COVID-19 cauzată de virusul SARS-CoV-2. Declanșează producția naturală de anticorpi din organism și stimulează celulele imune să protejeze împotriva bolii COVID-19.

Nu trebuie administrat dacă sunteți alergic la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament. Semnele unei reacții alergice pot include erupții cutanate mâncărime, dificultăți de respirație și umflarea feței sau a limbii.

Este recomandată consultarea medicului sau farmacistului înainte de administrarea vaccinului, în următoarele situații: dacă persoana a avut probleme după administrarea anterioară de vaccin COVID-19 mARN BNT162b2, cum ar fi reacții alergice sau probleme de respirație; dacă persoana are o boală severă cu febră mare (o febră ușoară sau o infecție a căilor respiratorii superioare, ca o răceală, nu sunt motive pentru a întârzia vaccinarea); un sistem imunitar slăbit, cum ar fi din cauza infecției cu HIV, sau dacă ia un medicament care afectează sistemul imunitar; o problemă de sângerare, vânătăi ușoare sau utilizează un medicament pentru a inhiba coagularea sângelui – nu protejează pe deplin pe toți cei care o primesc.

Nu există date disponibile în prezent la persoanele cu un sistem imunitar slăbit sau care iau un tratament cronic care suprimă sau previne răspunsurile imune.

Vaccinul COVID-19 ARNm BNT162b2 nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 16 ani.

Se recomandă informarea medicului/farmacistului dacă dacă persoana a utilizat recent sau ar putea utiliza orice alte medicamente sau a primit recent orice alt vaccin.

Există în prezent date limitate disponibile privind utilizarea acestui vaccin la femeile gravide – se recomandă consultarea medicului. Ca măsură de precauție, femeile trebuie să evite să rămână gravide până la cel puțin 2 luni după vaccin.

Vaccinul COVID-19 ARNm BNT162b2 nu are nicio influență sau are o influență neglijabilă asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje. Cu toate acestea, unele dintre efectele menționate „Reacții adverse posibile” pot afecta temporar capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Nu conduceți vehicule și nu folosiți utilaje până nu sunteți sigur că nu sunteți afectat.

Acest vaccin conține potasiu, mai puțin de 1 mmol (39 mg) per doză, adică în esență „fără potasiu”; de asemenea, conține mai puțin de 1 mmol sodiu (23 mg) pe doză, adică în esență „fără sodiu”.

Vaccinul COVID-19 mRNA BNT162b2 se administrează după diluare sub formă de injecție de 0,3 mL într-un mușchi al brațului. O persoană va primi 2 injecții, la distanță de 21 de zile.

Este posibil ca protecția împotriva bolii COVID-19 să nu fie eficientă până la cel puțin 7 zile după a doua doză.

Efecte secundare posibile

La fel ca toate vaccinurile, vaccinul COVID-19 mRNA BNT162b2 poate provoca reacții adverse, deși nu toată lumea le experimentează. Cele mai multe reacții adverse sunt ușoare sau moderate și dispar în câteva zile de la apariție. Dacă reacțiile adverse, cum ar fi durerea și / sau febra, sunt supărătoare, pot fi tratate cu medicamente pentru durere și febră, cum ar fi paracetamolul.

Efectele secundare pot apărea cu următoarele frecvențe:

Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane

• durere la locul injectării

• oboseală

• cefalee

• dureri musculare

• frisoane

• dureri articulare

• febră

Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane umflături la nivelul locului

• roșeață la locul injectării

• greață

Mai puțin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane

• ganglioni limfatici măriți

• senzație de rău

Aceasta include orice reacție adversă posibilă nemenționată în acest prospect.

Vaccinul se păstrează la congelator la -80 ° C până la -60 ° C, în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină. După decongelare, vaccinul trebuie diluat și administrat de un profesionist din domeniul sănătății și utilizat în decurs de 6 ore. Orice vaccin neutilizat trebuie aruncat.

Substanța activă este ARN BNT162b2. După diluare, flaconul conține 5 doze, de 0,3 ml cu 30 micrograme mARN fiecare.

Celelalte componente sunt:

 • ALC-0315 = (4-hidroxibutil) azandiil) bis (hexan-6,1-diil) bis (2-hexildecanoat)
 • ALC-0159 = 2 [(polietilen glicol) -2000] – N, N-ditetradecilacetamidă
 • 1,2-Distearoil-sn-glicero-3-fosfocolină
 • colesterol
 • clorură de potasiu
 • dihidrogen fosfat de potasiu
 • clorură de sodiu
 • hidrogen fosfat disodic dihidrat
 • zaharoză

Serul este o soluție de culoare albă până la aproape albă, furnizată într-un flacon multidoză de 5 doze într-un flacon clar de 2 ml (sticlă tip I), cu dop de cauciuc prevăzut cu un sigiliu din aluminiu.

sursă: csid.ro, gov.uk

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

În 5 decembrie pregătiți-va ghetuţele. Vine Moș Nicolae! Povestea unuia dintre cei mai populari sfinţi din calendar

Publicat

În data de 6 decembrie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae. În Transilvania, Sfântul Nicolae este unul din cei mai cunoscuţi sfinţi, fiind numit şi Sân-Nicoară.

Bucuria este şi mai mare în acea zi, pentru că în noaptea de 5 spre 6 decembrie tradiţia spune că Moş Nicolae vine pe la toate casele şi pune în ghetuţele frumos lustruite dulciuri şi cadouri celor care au fost cuminţi. Potrivit obiceiului, cei care de-a lungul anului au fost răi găsesc dimineaţa, în ghetuţe, nuiele.

Citește și MESAJE de SFÂNTUL NICOLAE. URĂRI, SMS și felicitări frumoase pe care le poți trimite celor dragi de Moș Nicolae

Moș Nicolae sau Moș Neculai este un personaj legendar și mitic, care aduce daruri copiilor în ajunul sărbătorii de Sf. Nicolae, în seara zilei de 5 decembrie. Personajul are corespondenți în întreaga Europă Centrală astfel: Mikulás în Ungaria, Mikuláš în Republica Cehă și Slovacia și Mikołaj în Polonia. Personajul este în mare parte asemănător lui Moș Crăciun, ambii fiind o adaptare după Sfântul Nicolae, ambii purtând straie roșii și oferind cadouri

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, ghetuţele lustruite şi frumos aranjate sunt cadorisite cu dulciuri şi alte surprize. Copiii se pregătesc din timp pentru venirea lui Moş Nicolae, iar cu câteva zile înainte de sosirea lui aceştia îşi pun pe hârtie cadourile dorite.

Citește și MESAJE de SFÂNTUL NICOLAE. Idei de URĂRI și felicitări pe care le poți trimite celor care-și sărbătoresc onomastica

sf nicolaeSfântul Nicolae s-a născut pe la anul 270, în oraşul Patara, din vestita provincie a Asiei Mici, Licia. Părinţii săi, Teofan şi Nona, se bucurau de o aleasă faimă înaintea întregului ţinut, prin bogăţia lor, dar mai ales prin credinţa lor creştină şi râvna de a ajuta pe săraci. Pe aceşti buni creştini, Dumnezeu îi răsplăti cu binecuvantarea Sa, împlinindu-le dorinţa de a avea şi ei un copil, căruia prin botez i-au dat numele de Nicolae, care tălmăcit pe româneşte înseamnă biruitor de popoare.

A trăit pe vremea împăraţilor Diocleţian şi Maximian. Mai întâi a strălucit prin vieţuire călugărească, iar pentru viaţa lui îmbunătăţită a fost făcut arhiereu. Dar pentru că sfântul propovăduia cu îndrăzneală credinţa în Hristos a fost prins de mai-marii cetăţii, a fost bătut şi chinuit, apoi aruncat în temniţă, împreună cu alţi creştini. Cand marele şi binecredinciosul împărat Constantin a ajuns, cu voia lui Dumnezeu, împărat al romanilor, au fost eliberaţi din legături toţi cei închişi şi, odatş cu aceştia, şi Sfântul Nicolae care s-a dus în Mira.

Sfântul Nicolae a făcut multe minuni aşa cum arată istoria vieţii sale. A izbăvit de la moarte pe trei bărbaţi năpăstuiţi pe nedrept. Pe când aceştia erau în închisoare au aflat de timpul când aveau să fie omorâţi şi au chemat pe sfânt în ajutor; i-au pomenit şi de binefacerile ce le făcuse cu alţii, cum izbăvise de moarte pe alţi trei bărbaţi din Lichia. Iar Sfântul Nicolae, cel grabnic spre ajutor şi gata spre apărare, s-a arătat în vis împăratului şi eparhului. Pe eparh l-a mustrat pentru că a defăimat împăratului pe cei trei bărbaţi, iar împăratului i-a arătat şi i-a dovedit că bărbaţii aceia sunt nevinovaţi şi că din pizmă au fost pârâţi că au uneltit împotriva lui. Şi aşa i-a izbavit Sfântul Nicolae de la moarte.

Potrivit tradiţiei, Sfântul Nicolae a aflat într-o zi, că un tată din cetatea Mira, de durere că este lipsit de ajutor în a-şi mărita fiicele, dorea să le ofere spre desfrânare. Povestea spune că la cele trei fete sărace Sfântul Nicolae le-a adus în dar zestre, câte un săculeţ cu bani pe care l-a aruncat noaptea, pe fereastră, fără a fi văzut. Iar de atunci şi până în zilele noastre, în fiecare noapte a Sfântului Nicolae, cei dragi şi în special copiii primesc daruri de la Sfântul Nicolae sau cum este cunoscut în popor Moş Nicolae.

Diferențele dintre legendarii Moș Nicolae și Moș Crăciun

Moș Nicolae aduce daruri copiilor în ajunul zilei de Sf. Nicolae în timp ce Moș Crăciun vine în ajunul Crăciunului

Moș Nicolae vine călare pe un cal alb în timp ce Moș Craciun vine pe o sanie trasă de reni

Moș Nicolae lasă cadouri copiilor cuminți în ghetuțele lustruite, iar Moș Crăciun le lasă sub pomul de Crăciun

Moș Nicolae lasă o nuielușă copiilor obraznici în timp ce Moș Crăciun le lasă cărbune

Moș Nicolae e singur, în schimb, Moș Crăciun are o soție pe nume Crăciunița

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN de vânt puternic în zona montană a județului Alba. Rafale de peste 90-100 km/h

Publicat

Meteorologii au emis atenționare Cod Galben de vânt puternic valabil pentru județul Alba și alte zone din țară.

Până la ora 18:00, atenționarea este valabilă pentru zona de munte de peste cota 1800 metri a județului Alba.

Vor fi intensificări ale vântului cu rafale ce vor depăși 90-100 km/h.

Atenționări similare sunt în Brașov, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Argeș, Prahova, Dâmbovița, tot în zonele montane înalte. Mai sunt vizate și zonele montane din Bihor, Arad, Timiș.

În Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Ocna Sibiului, Șura Mare, Turnu Roșu, Șura Mică și Boița, vor fi intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 55-60 km/h.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate