Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Radu Tuhuț: PSD susține consumul de produse locale. Bugetul pentru Programul pentru școli al României a fost aprobat

Publicat

Programul pentru școli al României, menit să creeze obiceiuri alimentare sănătoase şi să încurajeze creșterea consumului de produse locale în rândul copiilor, va fi implementat în anul școlar 2022-2023.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condus de social-democratul Petre Daea, a transmis că programul este construit în jurul a două componente: distribuția de fructe, legume proaspete, lapte de consum şi produse lactate fără adaos de lapte praf, produse de panificație, precum și aplicarea unor măsuri educative aferente, cum ar fi:

  • vizite la ferme pomicole/legumicole, ferme de producere a laptelui, stațiuni de cercetare, expoziții, târguri;
  • concursuri tematice, degustarea, organizarea de activități de grădinărit la nivelul școlii;
  • zile tematice dedicate consumului de fructe, legume, lapte și produse lactate, utilizare de materiale didactice/educative).

Distribuția săptămânală cuprinde două porții de fructe şi/sau legume, două porții de lapte, o porție de produse lactate şi cinci porţii de produse de panificaţie, repartizate după cum urmează: porţia de fructe şi/sau legume va fi însoţită de covrigi simpli şi/sau biscuiţi uscaţi, iar porţia de lapte şi cea de produse lactate va fi însoţită de corn sau baton.

Fondurile sunt de la Uniunea Europeană și din bugetul național. Mă bucur că elevii din județul Alba vor beneficia de acest program, important pentru promovarea produselor locale, crearea unui regim alimentar sănătos și dezvoltarea cunoștințelor privind alimentația.

Cu respect pentru copiii județului Alba,

Deputat PSD, Tuhuț Radu-Marcel

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    luni, 22.08.2022 at 12:35

    Moşule, las-o dracu cu astfel de comunicate, lumea aşteaptă altceva de la voi. Şi de fapt nici nu aţi făcut un efort financiar deosebit, că banii vin de la pomana UE, cu care voi sunteţi obişnuiţi, când e vorba de bugetari.

  2. dolfi

    miercuri, 24.08.2022 at 20:43

    de 32 de ani n-ati facut nimic in acest sens. Nici macar un depozit regional cu clima controlata ca sa poata aduce producatorii locali roadele muncii lor! Irigatiile le faceti tot in stilul stalinist cu canale descoperite din care se pierde apa atat prin infiltratii in sol cat si prin evaporare. Ca tot era tatucu fan modelului suedez, de ce naiba nu mergeti mai pe la altii mai inteligenti, macar sa furati ideile asa cum ne furati noua banii?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate