Connect with us
Advertisement

Actualitate

CONCURS 2018 pentru experţi în managementul educaţional, seria 13. Înscrieri până MARŢI. Condiţii

sediul ISJ Alba

Publicat

În această perioadă se desfăşoară a 13-a serie a concursului de selecţie pentru Corpul Naţional de Experţi în Management Educaţional (CNEME), sesiunea 2018. Sunt scoase la concurs 170 de locuri. Înscrierile se fac online până în 5 iunie.

Concursul pentru obţinerea calităţii de expert în management educaţional este important pentru profesorii care doresc să ocupe o funcţie de conducere în învăţământ, inclusiv cele de directori, directori adjuncţi, inspectori şcolari.

Înscrierile on-line se fac pe site-ul Corpului Naţional de Experţi în Managementul Educaţional, AICI, în perioada 31 mai – 5 iunie.

Miercuri, 6 iunie 2018, vor fi afişate listele cuprinzând candidaţii admişi în etapa de selecţie online.

Apoi, în perioada 6-12 iunie, între orele 12.00-16.30, candidaţii admişi la selecţia online vor depune portofoliul cu documentele prevăzute la art. 7 din Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului de selecţie a cadrelor didactice pentru constituirea corpului naţional de experţi în management educaţional aprobată prin OMECTS nr. 5549/2011, la inspectoratul şcolar. Portofoliile se depun la Inspectoratul Școlar de care aparține unitatea la care candidatul este titular

În 13 iunie, inspectoratele școlare transmit la MEN lista candidaților declarați admiși după etapa de selecție online, care la data înscrierii la selecție ocupă o funcție de conducere sau de îndrumare și control din inspectoratul școlar, precum și dosarele acestora.

În perioada 14-21 iunie se face valuarea portofoliilor candidaţilor de către comisiile de evaluare constituite la nivelul inspectoratului școlar, respectiv la nivelul MEN.

În 22 iunie se validează rezultatele selecţiei de către consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar. La aceeaşi dată, se afişează rezultatele evaluării, în ordinea descrescătoare a punctajelor.

În perioada 25-29 iunie se pot depune contestațiile la inspectoratul școlar, respectiv la MEN.

În perioada 25 iunie – 3 iulie, contestaţiile vor fi soluţionate.

În 4 iulie 2018 se afişează rezultatele finale ale evaluării portofoliilor depuse, în vederea constituirii Corpului Naţional de Experţi în Management Educaţional. Inspectoratele şcolare întocmesc listele cuprinzând candidații promovați și înaintarea acestor liste la MEN.

În 16 iulie 2018 se emitere ordinului de ministru privind înscrierea cadrelor didactice declarate promovate în Registrul Naţional de Experţi în Management Educaţional.

În prezent, în Registrul Naţional al Experţilor în Management Educaţional sunt înregistraţi în prezent 705 de profesori din judeţul Alba. AICI, lista actualizată.

Calitatea de membru al corpului naţional de experţi în management educaţional se dobândeşte prin înscrierea în Registrul naţional al experţilor în management educaţional, în urma promovării concursului de selecţie organizat

La concursul de selecţie pentru dobândirea calităţii de membru al corpului naţional de experţi în management educaţional poate participa orice cadru didactic care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

– face dovada acumulării a 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în domeniul managementului educaţional;

– este titular în învăţământul preuniversitar/într-o unitate de învăţământ şi are cel puţin gradul didactic II;

– a obţinut calificativul “foarte bine” în ultimii 4 ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent;

– nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere sau de îndrumare şi control în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală;

– nu a fost exclus conform prevederilor art. 21 din Registrul naţional al experţilor în management educaţional.

Portofoliul candidaţilor înscrişi la selecţie pentru a deveni membri în corpul naţional de experţi în management educaţional se evaluează pe baza fişelor de evaluare, ţinându-se seama de următoarele criterii generale:

– absolvirea unor programe de formare în domeniul managementului educaţional;

– experienţa managerială;

– performanţe deosebite în inovarea didactică/managerială;

– participarea la proiecte.

Etapa de evaluare a portofoliilor candidaţilor se desfăşoară la sediul inspectoratului şcolar şi constă în: verificarea datelor înregistrate în aplicaţia online şi stabilirea punctajului conform fişei de evaluare.

Stabilirea punctajului se face, în plenul comisiei, prin acordarea de puncte. Punctajul minim de promovare este de 70 de puncte din maximum 100 de puncte.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement