Actualitate
Concurs dedicat istoriei Partidului Național Liberal, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la înființarea partidului, organizat de TNL Alba. Câştigătorii
În cadrul evenimentelor de marcare a 140 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, Biroul Politic al TNL Alba a lansat un concurs care s-a adresat tinerilor din instituții de învățământ din județul Alba. Premierea câștigătorilor a avut loc duminică.
Dacă până acum temele au fost legate de evenimente precum Unirea Principatelor, Primul Război Mondial, Marea Unire, Holocaustul, de această dată subiectele pe care participanții au trebuit să le abordeze au fost legate de două teme: „Personalități ale Partidului Național Liberal” și „Rolul Partidului Național Liberal în istoria României”.
Concursul de anul acesta s-a înscris într-o tradiție pe care tinerii liberali o au în acest sens și care durează de câțiva ani.
În cadrul seminarului „140 de ani de liberalism în România”, desfășurat la Alba Iulia, în prezența copreşedintelui PNL, Alina Gorghiu și a numeroși lideri ai Partidului Național Liberal de la nivel central și local, au fost premiaţi câștigătorii concursului:
Locul I – Ioana Marincaș. Va beneficia și de un loc gratuit la Școala de Vară organizată de TNL Alba în timpul vacanței de vară
Locul II – Ionuț Craiu
locul III – Radu Creivean.
La evenimentul de duminică au participat şi Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Mircea Hava, Adrian Teban, Ion Dumitrel, dar şi cei doi copreședinți ai TNL Alba – Cristian Radu și Tudor Ponoran şi alţi reprezentanţi ai partidului.
În cadrul concursului din acest an au existat două secțiuni: secțiunea de eseuri istorice și secțiunea de creație literară.
Materialele înscrise pentru secțiunea de eseuri istorice au trebuit să respecte următoarele cerințe:
– să aibă dimensiunea cuprinsă între 3 și 5 pagini;
– să fie redactate în format Word, TNR, 12, Justify, la 1,5 rânduri;
– să cuprindă o bibliografie constând în minim 5 surse, dintre care cel puțin două cărți;
– să aibă o pagină de titlu pe care să fie trecute: numele participantului și datele sale de contact.
Materialele înscrise pentru secțiunea de creație literară au trebuit să respecte următoarele cerințe:
– să aibă o pagină de titlu pe care să fie trecute: numele participantului și datele sale de contact;
– pentru proză: să se înscrie în una dintre speciile genului epic, recomandabilă fiind păstrarea structurii clasice, pe momentele subiectului;
– pentru poezie: să fie opere care să se înscrie în una dintre speciile literare în versuri cele mai cunoscute, recomandabile în acest sens fiind poemul sau fabula.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News