Administrație
Conflict deschis în Alianța USR PLUS Alba, după votul de vineri din Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia. Ce s-a întâmplat
Scandalul din interiorul Alianței USR PLUS Alba se pare că a devenit public, după cea mai recentă ședință de Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia, unde consilierii locali PLUS au votat diferit față de cei din USR.
Mai multe surse politice au susținut că în interiorul Alianței USR PLUS Alba, încă dinainte de alegerile locale din 2020 există un conflict între cele două formațiuni, însă acesta nu a fost făcut public până vineri 26 februarie.
Mai exact, pe ordine de zi a Consiliului Local s-a aflat mandatarea primarului Gabriel Pleșa (USR PLUS) pentru semnarea noului contract cu firma de transport STP, contract care trebuie să asigure realizarea transportului public comun atât în Alba Iulia dar și în localitățile care fac parte din AIDA-TL.
În ultimele două săptămâni, Primăria Alba Iulia, AIDA TL și STP s-au aflat într-un ”război” dus prin declarații de presă și comunicate, scandal care a culiminat cu oprirea gratuității pentru pensionari, elevi și studenți, gest motivat de STP prin faptul că Primăria Alba Iulia nu a achitat mai multe facturi restante.
CITEȘTE ȘI: Războiul dintre Primăria Alba Iulia și STP: Consilierii Locali l-au mandatat pe Gabriel Pleșa pentru a semna noul contract
Liderul USR Alba, deputatul Beniamin Todosiu a reacționat într-o postare pe Facebook după ce doi consilieri locali PLUS au votat pentru mandatarea primarului Plesa de a semna noul contract, în timp ce colegii lor din USR au votat împotrivă sau s-au abținut.
Hotărârea a trecut cu 11 voturi, voturi date de consilierii locali PNL și cei din PLUS.
La scurt timp, Beniamin Todosiu a scris pe Facebook:
”Gestul colegilor din PLUS este regretabil și mă întreb dacă aceștia înțeleg cu adevărat ce înseamnă responsabilitatea poziției de consilier local. Când au fost învestiți în funcție au jurat că vor fi în slujba cetățeanului, iar acest lucru înseamna să apere interesele albaiulienilor.
Sunt dezamăgit și îngrijorat de votul colegilor de alianță care practic, astăzi, și-au bătut joc de albaiulieni și au angajat primăria într-un contractat despre care există suspiciuni rezonabile că e păgubos și cu vădite semne de ilegalitate.
Vă anunț că voi sesiza Biroul Național al Alianței USR PLUS privind acest derapaj al colegilor din PLUS pentru că gestul lor încalcă toate principiile pe care am promis că le respectăm și că luptăm pentru ele.”
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
pilu
vineri, 26.02.2021 at 19:18
Pai ma Benjamine,daca-i pagubos si ilegal Plesa e obligat sa-l semneze ? Ma, tu cata scoala ai facuta pe bancile scolii ?
Geluvoievod
vineri, 26.02.2021 at 21:19
Ce mai conteaza lupta important e sa isi numeasca subprefectul ,un politist pensionar tanar cu pensie speciala si cu studii la o universitatea fantoma de tecnoeconomie .
Pt cei curiosi de studiile la facultatea SRL al viitorului subprefect Viorel R. In articolul de mai jos
Universitatea-fantomă: Cum poți deveni licențiat în finanțe sau drept cu câteva sute de euro pe an
Publicat: 28-09-2016
O universitate fantomă din București eliberează diplome pe bandă rulantă, fără ca acestea să fie recunoscute.
Vorbim de Universitatea Tehnoeconomia Europeană care funcționează fără autorizație, dar care nu duce lipsă de studenți.
Tinerii dau câteva sute de euro pe an pentru a constata apoi că diplomele în drept sau economie, obținute extrem de ușor, nu le sunt recunoscute nicăieri.
Chiar dacă autoritățile știu de existența universității-fantomă nu pot face nimic pentru că…legea nu le permite.
Universitatea Tehnoeconomia Europeană are sediul pe strada Părintele Galeriu, sector 2, București.
Chiar dacă în ultimii 25 de ani a funcționat fără autorizație, instituția a eliberat diplome pe bandă rulantă.
Practic, oricine putea deveni licențiat în drept, finanțe sau turism.
Subiectele de la examene erau trimise prin email, iar prezentarea de pe site-ul universității confirmă acest lucru: învățământ la distanță, fără frecvență, prin corespondență.
tehnoeconomia-europeana
Autoritățile cunosc problema, dar ridică din umeri. Anton Hadăr este membru al Agenției de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) spune că legea nu permite închiderea imediată a universităților care funcționează ilegal.
”Funcționează ca un simplu SRL care mai dă și diplome. Aici avem mari probleme: legislația este una șchioapă, este una făcută cu picioarele, mai puțin cu capul și nu permite închiderea unei universități imediat ce se constată că ea funcționează ilegal”, a declarat, pentru Europa FM, Anton Hadăr.
Universitatea își vede, așadar, de treabă și încă mai face înscrieri. Reporterul Europa FM – Ciprian Ioana – a sunat la secretariatul universității și a pretins că vrea să devină student la Drept.
”Aveți nevoie de cerere de înscriere tipizată – o luați de la noi de la secretariat sau o descărcați de pe site, trei poze tip buletin 3/4, diploma de bacalaureat – copie legalizată, certificatul de naștere – copie legalizată. Taxa este de 330 de euro pe an, achitabilă în 4 rate”, ne-a spus o reprezentantă a Universității, care a spus că ”nu știe despre ce este vorba” atunci când i s-au semnalat articolele din presă referitoare la diplomele nerecunoscute.
Să mai spunem că și statul a angajat persoane cu diplome nerecunoscute.
Acum 4 ani, o angajată a Companiei de Drumuri și Autostrăzi a fost descoperită cu o diplomă în economie, obținută la aceată Universitate. În urma anchetei interne efectuate la acea vreme a fost retrogradată din funcție.