Uncategorized
CUGIR: Pagube de zeci de mii de lei, cauzate de foc nesupravegheat
Creşterea alarmantă a numărului de incendii provocate determină autoritatea publică locală a oraşului Cugir să facă apel la cetăţeni. Unii dintre aceştia şi-au făcut un obicei din a trece la curăţenia grădinilor şi a livezilor prin arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a vegetaţiei uscate, fără a mai supraveghea flăcările. Edilul-şef al Cugirului, Adrian Teban, a precizat că daunele produse de incendii, în ultima săptămână se ridică la suma de 20.000 lei.
Pentru a preveni producerea unor evenimente nedorite, cetăţenii trebuie să respecte prevederile legislaţiei de mediu şi să informeze Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Oraşului Cugir (tel. 0258/755455) înainte de a arde miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă.
„Cei care nu vor respecta măsurile generale de prevenire a incendiilor vor fi sancţionaţi” a declarat Adrian Teban.
Reamintim că arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale fără respectarea măsurilor specificate mai sus se sancţionează conform H.C.L. 210 / 2006 cu amendă de la 500 lei la 1000 lei.
Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Oraşului Cugir informează opinia publică că este interzisă arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în locuri cu pericol de incendiu şi în condiţii de vânt. Aceste lucrări se vor executa doar în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului, după terminarea activităţii. Utilizarea focului deschis nu se admite la distanţe mai mici de 40 metri faţă de locurile cu pericol de explozie, respectiv 10 metri faţă de materiale sau substanţe combustibile, fără a fi supravegheat şi asigurat prin măsuri corespunzătoare.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News