Connect with us
Advertisement

Administrație

Acuzații, declarații și reacții: „Cuiul lui Pepelea” la Bazinul Olimpic din Alba Iulia este o defecțiune la centrala termică

YouTube video

Publicat

„Cuiul lui Pepelea” la Bazinul Olimpic din Alba Iulia este centrala termică pe care Primăria Alba Iulia refuză să o reabiliteze. Acesta este anunțul făcut marţi de reprezentanții PNL Alba, care susțin că finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiție este blocată din cauza temperaturilor scăzute din interiorul clădirii, care nu permit placarea pereților și a pardoselii. Pentru remedierea acestei probleme, administrația locală ar trebui să aloce aproximativ 120 de milioane lei vechi, bani pe care, se pare, refuză să îi investească.

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman și consilierul local liberal Daniel Zdrânc au vizitat marţi șantierul de la Bazinul olimpic din Alba Iulia, iar ceea ce au reușit să afle de la constructori ar putea șoca cetățenii care așteaptă deja de doi ani redeschiderea bazinului. Potrivit liberalilor, după obținerea integrală a finanțării și rezolvarea aspectelor tehnice, singura problemă pe care o mai întâmpină constructorii este temperatura de zero grade din interiorul clădirii, ce nu permite continuare lucrărilor:

„Pentru a putea începe lucrările din bazin, respectiv placarea cu gresie și faianță, este nevoie de o temperatură medie și constantă de temperatură care nu poate fi obținută decât prin repornirea centralei care există deja în incinta bazinului. Centrala de acolo nu este nouă, ci există de pe vremea când era funcțional. Centrala respectivă, pentru a putea funcționa, are nevoie de o revizie generală, de curățarea instalației, de schimbarea câtorva robineți, lucru care cade în sarcina exclusivă a Primăriei Alba Iulia. Pe lângă toate astea, după repornirea centralei va fi nevoie de susținere financiară pentru costurile lunare de încălzire care se ridică undeva la 50-60 de milioane lei pe lună pentru lunile de iarnă, respectiv februarie și martie, deci un cost aproximativ de 100-120 de milioane de lei vechi. Câtă vreme Primăria nu se hotărăște și nu vrea să intervină pe problema centralei, să o rezolve, firmele care se ocupă de amenajare nu pot termina lucrarea și nici nu o pot începe. Pentru repornirea centralei este necesară contractarea unei firme specializate, iar lucrările ar dura cel mult două săptămâni”, a declarat Daniel Zdrânc.

Din discuțiile purtate de liberali cu constructorii, după rezolvarea problemei cu centrala termică, lucrările la Bazinul olimpic ar putea fi gata în maxim două luni. Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman a completat că a fost șocat să vadă, în cadrul vizitei efectuate marţi, că necesarul de materiale respectiv gresie și faianță, se află deja la Bazinul olimpic, dar că montarea acestora nu este posibilă din cauza temperaturilor scăzute din interior, care împiedică uscarea adezivului.

Liberalul a mai explicat că Primăria nu a dorit să dea drumul la centrală din cauza acestor costuri de aproximativ 100 de milioane lei vechi pe care le implica încălzirea clădirii, arătând că această sumă de bani este una infimă pentru administrația locală. Mai mult decât atât, potrivit liberalilor, trebuie să se țină cont de faptul că respectiva centrală nu a mai fost supusă unor revizii tehnice de doi ani, fapt ce a determinat defectarea acesteia, tot din iresponsabilitatea administrației locale.

Reprezentanții PNL Alba au dorit ca locuitorii să știe că toate aspectele invocate de primărie în decursul timpului, respectiv lipsa de finanțare sau probleme tehnice, nu mai sunt valabile și că, dacă administrația locală ar dori să aloce acești bani pentru reabilitarea centralei, în luna aprilie, albaiulienii ar putea înota din nou în Bazinul olimpic: „Este important de știut că, după finalizarea acestor investiții, Bazinul olimpic este omologat și pentru competiții sportive, iar, dacă lucrările vor fi gata în 2 luni, în 2013, Alba Iulia va găzdui astfel de competiții importante. Dacă nu se vor lua măsuri curând, atunci vom trebui să așteptăm căldura, pentru ca temperatura din interior să crească, iar asta înseamnă că vom putea vorbi de redeschiderea bazinului abia în 2014”, a completat Daniel Zdrânc.

UPDATE: În replică, reprezentanţii administraţiei locale susţin că Primăria nu are acces, pe perioada desfăşurării lucrărilor de şantier la Bazinul Olimpic în perimetrul respectiv. Zona este în responsabilitatea firmei care desfăşoară lucrările (TIM SA), iar obligativitatea asigurării condiţiilor optime de lucru aparţin exclusiv constructorului. Primăria nu are obligaţia de a asigura funcţionarea centralei termice, ci în atribuţiile sale intră doar lucrări de consolidare şi reparaţii ale imobilului. „Sunt scuze penibile care reflectă neputinţa de a susţine financiar o investiţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. albaiulian

    marți, 15.01.2013 at 17:03

    Hai ca deja devine tot mai de actualitate bazinu. Poate asa cu insistentele de la alba24 si mediatizarea mai mare a problemelor , se simte si primaria sa grabeasca lucrarile. Calin si atanasiu nu ajuta cu nimica ? Sau dupa ce au ajuns la ciolan in parlament nu ii mai intereseaza !!!!???

  2. Pingback: FOTO: Renovarea Bazinului Olimpic din Alba Iulia a început. Cu o nouă pauză. | Alba24

  3. Pingback: Agitaţie şi presiuni pentru respectarea termenului de finalizare a lucrărilor la Bazinul Olimpic din Alba Iulia | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement