Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cum a scăpat de pedeapsă un bărbat din Alba Iulia care și-a snopit în bătaie iubita. Justiție blocată de iertare


Publicat

pixabay free

Cazurile de violență în familie sunt aproape la ordinea zilei în județul Alba și nu numai.

Însă de cele mai multe ori, cazurile se sfârșesc unde au început: în locuința familiei din cauza faptului că femeile agresate, din diferite motive nu depun plângere împotriva agresorului, chiar dacă au fost bătute și au nevoie de îngrijiri medicale. 

Mai mult de atât, deseori, victime ale violenței domestice sunt și minori, fie că vorbim de copii dintr-o altă relație sau din relația agresorului cu femeia bătută. 

Un caz de o violență extremă, în care un bărbat și-a bătut concubina cu palmele, pumnii, ba mai mult a pus mâna pe un cuțit și a zgâriat-o pe femeie a fost închis parțial de anchetatorii din Alba Iulia deoarece femeia nu a formulat plângere. Aceasta a avut nevoie de 30-35 de zile de îngrijiri medicale în urma bătăii primite. 

Mai grav este faptul că bărbatul a agresat-o și pe fiica minora a femeii: a lovit-o cu pumnul, cu un prosop, i-a pus cuțitul la gât și a zgăriat-o pe față, a mușcat-o de degetele de la mâna stângă și a lovit-o cu piciorul. 

Bărbatul a fost trimis în judecată doar pentru agresiunea asupra minorei, faptă pentru care s-au sesizat din oficiu anchetatorii, după ce mama acesteia nu a depus plângere nici în nume propriu, nici în numele minorei. 

Toate detaliile cazului au fost făcute publice în motivare Judecătoriei Alba Iulia, care în data de 5 august l-a condamnat pe bărbat la închisoare cu suspendare.

Ce s-a întâmplat

Potrivit motivării instanței, agresiunea s-a petrecut în data de 25 aprilie 2021. Atunci bărbatul a chemat-o pe femeie și pe minoră în locuința sa din Alba Iulia. Pe fondul consumului de alcool și în timpul unei discuții care s-a transformat într-o ceartă din motivul că femeia nu ar fi strâns niște haine, bărbatul a început să o lovească pe aceasta.

A lovit-o cu palmele, pumnii, a mușcat-o dar a și zgâriat-o cu un cuțit – în urma agresiunii femeia a avut nevoie de 30 – 35 de zile de îngrijiri medicale, dar magistrații nu l-au putut judeca pentru aceste fapte pentru că femeia nu a ”înțeles să formuleze plângere” împotriva bărbatului.

După ce a bătut-o pe femeie bărbatul a lovit-o pe minoră ”cu pumnul și cu un prosop în zona feței, i-a pus acesteia cuțitul la gât și a zgâriat-o cu cuțitul în zona feței, a mușcat-o de degetele mâinii stângi și a lovit-o cu piciorul în zona mâinii drepte”, se arată în motivarea instanței.

Agresiunea minorei a fost singura faptă pentru care bărbatul a fost judecat, după ce anchetatorii s-au sesizat din oficiu – femeia nu a formulat plângere nici pentru agresiunea fiicei sale.

Potrivit datelor din anchetă agresiunea a durat în jur de 20 de minute și bărbatul a fost oprit doar de oamenii legii, care au fost alertați de către fratele minorei.

Minora a fost transportată la Spitalul de Urgență din Alba Iulia unde a primit îngrijiri medicale.

”În cursul urmăririi penale, inculpatul le-a spus în mod neoficial organelor de poliție următoarele: „chiar dacă fac pușcărie 15 ani tot de mâna mea va muri c….a asta”, aspect consemnat în cadrul procesului verbal din data de 25.04.2021”, se mai arată în motivarea instanței.

Judecata

În cursul urmării penale, bărbatul a recunoscut parțial fapta, și a spus că este posibil să o fi lovit pe minoră, însă nu ar fi agresat-o cu cuțitul. Apoi a recunoscut în totalitate fapta și a cerut să fie judecat pe baza procedurii simplificate.

Bărbatul a stat în arest preventiv pe toată durata procesului. Instanța a avut în vedere modul în care bărbatul a agresat-o pe minoră, durata lungă de timp și că a încetat agresiunea doar în momentul în care au apărut oamenii legii.

Fiind o persoană tânără și la primul contact cu o faptă penală, magistrații au considerat că o pedeapsă de închisoare cu suspendare este suficientă, ”fiind necesară însă supravegherea conduitei acestuia pentru o perioadă determinată”, se mai arată în motivarea instanței.

Mama a cerut daune morale și pentru ea și pentru fiică

Mama a cerut câte 10.000 de lei daune morale pentru ea și fiica agresată, dar din cauza faptului că nu a depus plângere pentru agresiunile suferite, doar daunele morale pentru fiică au fost acceptate de magistrați.

”În acest sens este reținută și declarația mamei persoanei vătămate, care a arătat că minora este traumatizată după eveniment, are momente în care amețește, nu are stabilitate pentru a sta în picioare și vede în ceață. Aceasta a mai arătat că minora a fost ajutată să treacă peste eveniment de către un psiholog, dar cu toate acestea are momente în care nu vorbește cu nimeni. Mama minorei a mai precizat că, în continuare, aceasta se teme de inculpat”, se mai arată în motivarea instanței.

Pedeapsa

Drept urmare, bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe, la plata a 10.000 de lei cu titlul de daune morale în favoarea minorei și la 60 de zile de muncă în folosul comunității la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia sau la Primăria Municipiului Alba Iulia.

De asemenea a fost eliberat din arest preventiv.

Sentința din data de 5 august nu este definitivă și poate fi atacată în 10 zile.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Incendiu la Șpring. Un hambar de fân de 300 de metri pătrați a fost mistuit de flăcări

Publicat

Un hambar de fân de aproximativ 300 de metri pătrați a luat foc duminică seară, în comuna Șpring, au transmis reprezentanții ISU Alba. 

La fața locului s-au deplasat pompierii din Sebeș și voluntarii din sat.

Au fost trimise mai multe mașini de intervenție.

Reprezentanții ISU Alba au declarat că la ajungerea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu ardere generalizată la întregul hambar.

Suprafața afectată este de aproximativ 300 de metri pătrați.

În jurul orei 23:15, incendiul a fost localizat, dar pompierii au continuat intervenția pentru stingerea lui.

Nu s-au înregistrat victime.

Sursă foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Alba Iulia, Aiud și Poșaga intră OFICIAL în scenariul roșu, iar Cugir, Crăciunelul de Jos și Sălciua, în cel galben. HOTĂRÂRE

Publicat

Alba Iulia, Aiud și comuna Poșaga intră oficial în scenariul roșu, iar Cugir, Crăciunelul de Jos și Sălciua, în cel galben. 

Comitetul Judean pentru Situații de Urgență s-a întrunit duminică și a emis o hotărâre în acest sens, care cuprinde o serie de măsuri care vizează populația. 

Măsurile intră în vigoare în data de 27 septembrie ora 00.00 și sunt valabile timp de 14 zile.

Anexa nr 67 a CNSU, care precizează toate regulile și restricțiile, în funcție de rata de infectare, poate fi consultată AICI.

Hotărârea CJSU Alba numărul 226 poate fi consultată integral AICI.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba, convocat în ședință extraordinară în data de 26.09.2021,

HOTĂRĂȘTE:

(1) Se constată încadrarea în limitele incidenței cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS–CoV-2, la data de 26.09.2021, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială de pe raza județului Alba, conform Anexei care este parte integrantă din prezenta hotărâre;

(2) Măsurile stabilite pentru diminuarea riscului de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 la nivelul tuturor unităților administrativ-teritoriale de pe raza județului Alba, sunt cele prevăzute în hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba nr.208 din 10.09.2021, modificată și completată prin hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba nr.216 din 19.09.2021 și nr.222 din 24.09.2021, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, conform anexei la prezenta hotărâre;

(3) Măsurile prevăzute în anexa la prezenta hotărâre pentru Municipiile Alba Iulia și Aiud, Orașul Cugir și comunele Crăciunelul de Jos, Poșaga și Sălciua, intră în vigoare începând cu data de 27.09.2021 ora 00:00, și sunt valabile pentru o perioadă de 14 zile, iar termenele de aplicare a măsurilor prevăzute pentru celelalte unități administrative-teritoriale de pe raza județului Alba rămân cele stabilite prin hotărârile CJSU Alba adoptate anterior.

Hotărârile adoptate de CJSU Alba până la data adoptării prezentei hotărâri își mențin aplicabilitatea în măsura în care prevederile acestora nu contravin măsurilor stabilite în prezenta hotărâre.

Vezi și: ALBA: Patru decese ale unor pacienți bolnavi de COVID în ultimele 24 de ore. 59 de infectări noi. Situația pe fiecare localitate

Alte două orașe se apropie de incidența de 3 cazuri, dincolo de care intră în scenariul roșu: Teiuș – 2,91 și Blaj – 2,8.

Incidența pe fiecare localitate poate fi consultată mai jos.

Incidența pe localități și numărul de cazuri active

Municipiile Alba Iulia și Aiud depășesc incidența de 3 cazuri la mie și intră în scenariul roșu.

Localitate Incidență Cazuri active
     
SÂNCEL 8.46 22
OHABA 6.57 4
UNIREA 3.48 17
MUNICIPIUL ALBA IULIA 3.3 252
POŞAGA 3.24 3
MUNICIPIUL AIUD 3.21 81
SOHODOL 3 5
ORAŞ TEIUŞ 2.91 21
MUNICIPIUL BLAJ 2.8 58
BERGHIN 2.62 5
MUNICIPIUL SEBEŞ 2.58 85
LIVEZILE 2.55 3
METEŞ 2.5 7
ORAŞ OCNA MUREŞ 2.37 33
CRĂCIUNELU DE JOS 2.33 5
VADU MOŢILOR 2.32 3
ŞONA 2.29 10
VINŢU DE JOS 2.16 12
SĂLCIUA 2.13 3
ORAŞ CUGIR 2.11 54
LUPŞA 1.72 5
PONOR 1.69 1
LOPADEA NOUĂ 1.58 4
BISTRA 1.54 7
ALBAC 1.53 3
CIUGUD 1.53 5
MIRĂSLĂU 1.52 3
PIANU 1.39 5
ORAŞ ABRUD 1.35 7
VALEA LUNGĂ 1.28 4
DAIA ROMÂNĂ 1.27 4
CERGĂU 1.22 2
GALDA DE JOS 1.12 5
ORAŞ CÂMPENI 1.11 8
ORAŞ BAIA DE ARIEŞ 1.06 4
CÂLNIC 1.02 2
CENADE 0.97 1
POIANA VADULUI 0.95 1
SĂSCIORI 0.92 6
ORAŞ ZLATNA 0.89 7
BUCERDEA GRÂNOASĂ 0.88 2
ŞIBOT 0.84 2
LUNCA MUREŞULUI 0.78 2
IGHIU 0.71 5
SÂNTIMBRU 0.66 2
SCĂRIŞOARA 0.65 1
ROŞIA DE SECAŞ 0.63 1
NOŞLAC 0.55 1
CRICĂU 0.51 1
GÂRBOVA 0.46 1
SĂLIŞTEA 0.43 1
ŞPRING 0.4 1
CETATEA DE BALTĂ 0.33 1
JIDVEI 0.19 1
ALMAŞU MARE 0 0
ARIEŞENI 0 0
AVRAM IANCU 0 0
BLANDIANA 0 0
BUCIUM 0 0
CERU-BĂCĂINŢI 0 0
CIURULEASA 0 0
CUT 0 0
DOŞTAT 0 0
FĂRĂU 0 0
GÂRDA DE SUS 0 0
HOPÂRTA 0 0
HOREA 0 0
ÎNTREGALDE 0 0
MIHALŢ 0 0
MOGOŞ 0 0
OCOLIŞ 0 0
RĂDEŞTI 0 0
RÂMEŢ 0 0
RIMETEA 0 0
ROŞIA MONTANĂ 0 0
STREMŢ 0 0
ŞUGAG 0 0
VIDRA 0 0
Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cireadă de vaci fotografiată în centrul municipiului Alba Iulia, în zona Alba Mall. Animalele erau nesupravegheate

Publicat

O cireadă de vaci a fost fotografiată duminică seară la Alba Iulia, în zona Alba Mall. 

Animalele, nesupravegheate, au dat o tură pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, apoi s-au retras în zona caselor de pe Strada Livezii.

Nu s-au speriat nici de mașini și au circulat nederanjate, minute bune, pe mijlocul străzii, a transmis un cititor Alba24, care le-a și fotografiat.

Nu se știe cum au ajuns vacile în centrul orașului și nici în grija cui ar fi trebuit să fie.

Este posibil însă ca ele să fi venit dinspre pășunea de la marginea Ampoiului, spune cititorul.

Surse foto: cititori Alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

FOTO ȘTIREA TA: Focar de infecție pe Târnava. Mai mulți porci morți, aruncați în apă aproape de Crăciunelu de Jos

Publicat

Mai mulți porci domestici în stare avansată de putrefacție, plutind în Târnava, au fost fotografiați duminică, de un cititor Alba24. 

Imaginile au fost surprinse în apropiere de Crăciunelu de Jos.

”Am văzut trei animale moarte” a transmis cititorul Alba24.

Acesta a mai spus că mai mulți porci ar fi fost aruncați în apă de niște localnici.

Se pare că anumalele ar fi murit, posibil de pestă porcină, iar aceștia le-ar fi dus la râu cu un tractor, apoi le-ar fi aruncat în apă.

Întreaga zonă s-a transformat într-un focar de infecție.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate