Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cum se va vota la alegerile locale, în plină pandemie de coronavirus. Reguli stricte în secțiile de vot

Publicat

stampila vot

Alegerile locale din 27 septembrie se vor desfășura în plină pandemie de coronavirus, dar autoritățile au pus la cale un plan prin care, alegătorii să respecte toate măsurile de siguranță sanitară, într-un spațiu închis.

Măștile vor fi obligatorii, alegătorii își vor lua singuri buletinele de vot și ștampila care va fi dezinfectată după fiecare utilizare – mai exact va exista o persoană responsabilă doar pentru acestă procedură. 

Reporterii de la libertatea.ro au obținut regulile care se vor impune în secțiile de votare din România, în ziua alegerilor locale.

– Mască va fi obligatorie de la intrarea în secția de votare și până la ieșirea din unitate. Cine nu va avea o mască de protecție va primi una gratuit. De asemenea, la fiecare secție va exista și gel dezinfectant.

VEZI ȘI: SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

– Membrii comisiei vor purta pe tot parcursul zilei măști și mănuși de protecție. După ce a intrat în secția de vot cetățeanul va da imediat buletinul, va fi înregistrat în sistem și îndrumat către sala în care poate vota.

– În sălile de vot se va respecta distanțarea fizică ( mesele comisei vor fi la distanță de 2,5 metri), iar discuția cu alegătorul se va realiza prin intermediul unui panou plexiglas.

– alegătorul va semna tabelul cu poziția de vot și va merge să ridice singur ștampila, care va fi pusă într-un loc special și dezinfectată după fiecare utilizare ( va exista o persoană care se va ocupa special de acest lucru).

VEZI ȘI: SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului Alba Iulia? Lista candidaților la alegerile locale 2020

– tot singur, sub supravegherea unui alt membru al comisiei, alegătorul își va lua singur buletinele de vot.

– după ce a votat, va înapoia ștampila în locul special amenajat și va introduce voturile în urne.

Fiecare membru al comisiei de votare va beneficia de mai multe reprize de pauză pe timpul zilei. Pentru a mânca sau pentru nevoile fiziologice. La ediția din acest an a scrutinului, reprezentanții secțiilor de votare le este interzis să mai mănânce în începerea propriu-zisă unde au loc alegerile.

sursă: libertatea.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax